Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Expert forum: was da dan??

Nieuws en informatie rond de dienstverlening van WayPoint.

Berichtdoor VFROOD » 20 mei 2008 16:24

Bedoelen jullie dan ook de extra menu's bijvoorbeeld van de 2610, die niet uitgebreid genoemd staan in de boekjes, maar waar je wel middels het klikken op menu kunt komen?

Of het bekende plakkertje op de 2610?

Wat mij op zich ook wel handig lijkt is onderling contact tussen mensen. Ik heb geen zumo en ik stelde de vraag in een zumo topic of je op de zumo niet terug kon navigeren naar het beginpunt :shock: En dat kon je niet :shock:

Op m'n 2610 zit het al jaaaaaren.... Ik start een willekeurige route op, zeg vervolgens "terugrijden naar beginpunt" En hop ik wordt naar het beginpunt geleid. Rondrit of geen rondrit.

Als je contact met mekaar hebt, dan kun je dit soort handigheidjes met elkaar delen en zou een voorstel richting Garmin kunnen worden gedaan om een dergelijke functie in de nieuwste firmware op te nemen.

Net zoals ik nog steeds niet snap waarom de instelbare datavelden op de 2820 (ook op de 2720?) niet doorzichtig zijn, terwijl ze dat op de 2610 gewoon zo ingesteld kunnen worden. Ik KIES er dan bewust voor om een half scherm te hebben in plaats van dat ik voor een voldongen feit gesteld wordt. Overigens heb ik de genoemde datavelden altijd doorzichtig staan.

Maar wie weet zit er op een quest dan weer een verschrikkelijk handige feature, waar IK geen weet van heb. En de moeder aller navigatiesystemen (de 276C zal nog wel meer features hebben :) )
garmin 2610 op RODE vfr vtec en zumo 660 op dezelfde motor.
Op het rechte stuk kan iedereen te hard. Het gaat om de bochten!
VFROOD
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 672
Geregistreerd: 11 jun 2005 00:46
Woonplaats: Prov. Groningen

Berichtdoor christc » 20 mei 2008 16:42

ECM schreef:Hmm..
Een groot super forum voor iedereen toegankelijk? De bedoeling was juist om een directe dialoog met ontwikkelaars te krijgen, bemand men/door een kleine groep ervaren gebruikers.
Maak je het weer groot, krijg je een onbeheersbaar iets. Zeker als je het open stelt voor alle gebruikers.

Klein beginnen, dan uitbouwen.


In hoeverre wil je ook "gewone" gebruikers aan het woord laten. Dus geen halve computerdeskundiigen maar b.v. fervente motorrijders die zonder al te veel gedoe hun navigatietoestel willen gebruiken.
Vergeet niet dat gebruiksvriendelijkheid heel erg belangrijk is voor een grote groep mensen. Handige "computerjongens" vergeten dat heel gauw is mijn ervaring.

Ik heb ook stellig de indruk dat de (vrij kleine) groep mensen die de vragenstellers steeds op weg helpen in dit forum (prima dus!) zelf een IT-achtige achtergrond hebben.

groet,
Christ
christc
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 990
Geregistreerd: 4 maart 2006 13:18

Berichtdoor splashy » 20 mei 2008 17:53

Ik bewonder het optimisme, probeer eens bij Garmin.com via de email helpdesk het volgende.
Can I ( wat voor vraag dan ook ) with a Colorado?

Na meer dan 2 weken wachten komt zeer waarschijnlijk het antwoord
Ja, dat kan. Vriendelijke groeten mevr/hr jansen, als u nog verdere heeft kan u deze stellen. Dat is dus amerika ten voeten uit, vraag is beantwoord, op naar de volgende klant.
Dus de vraag is niet of niet goed beantwoord en bij hun faq is het drama nog groter.

Verder zal garmin beslist betatesters hebben, zitten niet te wachten op een paar nederlandse amateurs en in grote lijnen werkt hun Gps goed, veel beschreven problemen in dit forum zijn te herleiden naar onkunde, het niet lezen van docu of handleidingen, te snel opgeven als het niet lijkt te werken of we eisen (verwachten) teveel van de gps, die beslist moeilijker is dan de gemiddelde TT.

Als je op usenet kijkt
sci.geo.satellite-nav laatste 300 berichten geen vragen of klachten over colorado
alt.satellite.gps.garmin vanaf 1/5 4 berichten, vraag is of deze geschikt is in de auto, verder niets.
Dus of wij zeuren, of we doen iets fout of we hebben een serie met wat klachten (tryouts)
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Berichtdoor Jelzin » 20 mei 2008 18:04

splashy schreef:....Als je op usenet kijkt...


Daar noem je ook iets, als er iets is wat de meeste normale computer/navigatie gebruikers niet snappen dan is het usenet wel....
Om dat nu als maatstaf te nemen voor een vergelijking vind ik wel heel erg mank gaan.
De gemiddelde (niet IT'er) computer gebruiker zal (denk ik) als eerste op zoek gaan via google en dan al snel terecht komen op de diverse fora...usenet zal daar niet zo snel voorbij komen...
Boris
Afbeelding
(Johan)

Streetpilot 2820 op een Honda Deauville NT700VA
Avatar gebruiker
Jelzin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 121
Geregistreerd: 31 aug 2007 13:15
Woonplaats: Marssum

Berichtdoor mboelis » 20 mei 2008 18:10

splashy schreef:Can I ( wat voor vraag dan ook ) with a Colorado? het antwoord Ja, dat kan.
Als je een gesloten vraag stelt, dan vraag je om een kort antwoord. Dat heb je gekregen. Waarom ben je nu ontevreden als blijkt dat het kan?
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor ECM » 20 mei 2008 19:04

christc schreef:
Ik heb ook stellig de indruk dat de (vrij kleine) groep mensen die de vragenstellers steeds op weg helpen in dit forum (prima dus!) zelf een IT-achtige achtergrond hebben.

groet,
Christ:lol: Gelukkig heb ik meer verstand van verzekeren... :wink:
http://garminzumo.wikispaces.com/

De REAGEER knop staat links onderaan mocht je die gemist hebben :wink:
Avatar gebruiker
ECM
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 4871
Geregistreerd: 30 jul 2006 12:54
Woonplaats: Op en langs de A12

Berichtdoor Hans Vaessen » 20 mei 2008 20:00

zo, na een weekendje 'uithijgen' (viel wel mee hoor ;)) even korte reactie op bovenstaande:

We vonden het forum stellig heel geslaagd en beslist voor herhaling vatbaar.
Tegelijk ook ietwat teleurstellend, in de zin dat we iets meer 'engeneer' gehalte van de zijde van Garmin hadden verwacht/gehoopt (maar dat was agenda-technisch niet gelukt). Gevolg daarvan was nu toch vooral het noteren van de opmerkingen met de (overigens geloofwaardige) belofte het bij engeneering neer te leggen. Zelf vond ik daarbij outdoor op een of andere manier toch nèt wat sterker dan de motor-sessie: vooral Andy was duidelijk heel betrokken (en verrast) over zin en nut van de opmerkingen.

En dat laatste trek ik even wat in het algemene: zeker: als garmin de fora zou volgen zou ze veel van het genoemde al kennen. Maar blijkbaar gebeurt dat toch (te) weinig. Op zich niet zo heel vreemd, want we zitten in een niche-markt te praten met een partij waar het 'echte gevecht' zich toch vooral in de massamarkt (=autonavigatie) afspeelt. Dat is geen excuus, maar wel een verklaring.
Qua Sailtron spring ik toch even in de bres: Sailtron, de NL Garmin importeur heeft zich behoorlijk ingespannen om onze opening tot een succes te maken en waren ook met een delegatie van een man of vijf aanwezig. Deels 'hands-on', ondersteunend in de winkel en bij het laden van routes, deels 'corporate' in de vorm van zowel de algemeen als commercieel directeur. Dat alleen al geeft aan dat ze toch echt grote waarde hechtten aan de openingsdag en de fora in het bijzonder.

En eerlijk gezegd hadden we ook niet echt afgestemd wij nu waarover het woord zou doen. Maar aangezien de 'belofte' nu eenmaal was een directe dialoog met de 'fabrikant' is het vervolgens niet zo gek dat de importeur daarbij in de interactie een wat terughoudender houding inneemt (temeer omdat ook ondergetekende nogal eens aan het woord was ;))

En tsja, als Tim van Garmin-UK in zijn enthousiasme ineens een heel individueel probleem op zich neemt voor nader onderzoek is dat prima. Temeer omdat het was naar aanleiding van de klacht dat garmin.com niet reageerde. De reactie van Sailtron (en van onszelf!) was op dat moment toch ook 'daarvoor kun je ook bij ons terecht', en zo is het ook..

Wat ik vooral, echt, belangrijk vond is dat we Garmin hebben kunnen laten zien hòe intensief onze klanten gebruik maken van hun spulletjes. En geloof me: dat was ècht een eye-opener. Ik geloof dan ook oprecht dat veel van de vele A4'tjes die volsgeschreven werden voor Garmin daadwerkelijk nieuwe signalen waren.
De avond ervoor hebben we uitgebreid met Sean Biddlecombe gesproken (ja, ook de wijn was lekker ;)), en ondermeer over het op dit moment eigenlijk ontbreken van een duidelijke landingsplek (en dito feedback) voor dergelijke signalen. Een probleem waarmee ook Sailtron te maken heeft overigens.

En daarbij werd, vooruitlopend op de fora, al heel nadrukkelijk de uitspraak gedaan daar een betere structuur voor te willen maken. En daarbij ook ons aller forum te gebruiken als 'trechter' voor de input.
Het nut daarvan werd zaterdag vervolgens ten volle onderschreven, en met de, feitelijke, wenseninventarisatie tijdens de expertfora is er een hele hoop in die 'trechter' gestopt.

Vervolgens is het nu aan ons, en Garmin allicht, om ook te komen tot een duidelijke feedback daarop. Dat zal niet binnen twee weken zijn, maar de aanzet is gedaan, en Garmin is zich terdege bewust van het nut van de input die gegeven is.

Een verslag van de dag? Ach, het was uitgesproken rotweer, de opkomst bij de verschillende tochten daardoor, begrijpelijk, eenderde van de aanmeldingen. Het terras aan het eind van de dag even verlaten als 's ochtends...
En tòch was de 'spirit' ten volle aanwezig en was het de bedrijvige en vrolijke drukte die we gehoopt hadden'. Honderden bezoekers, een kleine tweehonderd deelnemers aan de tochten, twee succesvolle expert-fora. Vele leveranciers, relaties en vrienden. Een super-dag!

De opening had wat ons betreft twee doelen: het heuglijk moment delen met onze klanten en zorgen dat het belang van onze klanten, vooral in de specifieke toepassingen motor en outdoor, bij Garmin nadrukkelijk in beeld kwamen. Wat ons betreft zijn beide doelen te volle gehaald.

Iedereen dank voor de deelname aan deze, voor ons, toch wat historische dag!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Hans Vaessen » 20 mei 2008 20:06

<<nabrander>>

Nòg iets geleerd: volgende keer maken we naam-badges met de forumnaam erop: weten we eindelijk wie wie is!!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor mboelis » 20 mei 2008 20:20

En natuurlijk de bijbehorende avatar!

Mooi verwoord Hans. De meeste onderwerpen zijn inmiddels wel aan bod gekomen. Wie het niet heeft kunnen zien en horen zal "de sfeer" in dit draadje moeten proeven.
Zumo 390, GPSMAP 62st, Nuvi 205, Edge 800, Montana 650 t, K1100 LT, Autocom Active-PLUS, Wouxun KG-689 porto,
Zumoschroef bestellen?
http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=13243
Afbeelding
Avatar gebruiker
mboelis
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 2134
Geregistreerd: 28 apr 2006 07:54
Woonplaats: De Goorn

Berichtdoor Scheurneus » 21 mei 2008 14:14

Heh Marco, nu is me scherm vies. bah, plastic smaak


:lol:
Marco :)

Meridian Platinum, GPS[map]60, 62st, Dakota20, Edge 605, 800, 3de Zumo660, Rider3, Montana 650, I-gotU GT-120

Zie ook mijn eigen kennisforum.
Avatar gebruiker
Scheurneus
 
Berichten: 9195
Geregistreerd: 2 jun 2006 15:58
Woonplaats: Leusden, bij u thuis (Privé les) of op afstand (GPS Helpdesk)

Berichtdoor FM » 21 mei 2008 19:37

Hans Vaessen schreef:<<nabrander>>

Nòg iets geleerd: volgende keer maken we naam-badges met de forumnaam erop: weten we eindelijk wie wie is!!

Je bedoelt dat jullie daar naast mekaar gezeten hebben, en niet wisten wie wie was ? :roll:

Ook niet nagepraat bij een kopje koffie?

En ik had gehoopt nu een fotoreportage te krijgen met naamplaatjes als ondertitelingen... :cry:

mboelis schreef:En natuurlijk de bijbehorende avatar!

Dan zou het een geluk geweest zijn dat Lex en Frits er niet bij waren. Zou nogal iets gekost hebben aan plaatjes! :D
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4535
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Berichtdoor ++ Lex ++ » 21 mei 2008 20:15

FM schreef:
mboelis schreef:En natuurlijk de bijbehorende avatar!

Dan zou het een geluk geweest zijn dat Lex en Frits er niet bij waren. Zou nogal iets gekost hebben aan plaatjes! :D
Hoeft niet hoor; er staat niet alle recente avatars; eentje zou dus ook bij ons voldoen. :lol:
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Berichtdoor fafsim » 21 mei 2008 20:25

Er is in de verschillende bijdragen al heel veel gezegd, dus moeilijk er nog iets wezenlijks aan toe te voegen.
Wat ik positief vond:
De happening op zich, die extra luister bijzette bij de geslaagde opening, waarvoor ook mijn complimenten aan het gehele Waypoint team.
De bijdragen van de aanwezige experts, hun kennis en gedrevenheid alsmede de zinvolle voorstellen.

Wat ik niet goed vond:
Dat het eenrichtingsverkeer was. Dat men niet de moeite genomen had de van te voren ingezonden vragen en opmerkingen te lezen en er op te reageren. Heel jammer, niet alleen voor Garmin, maar ook voor Waypoint die ons had uitgenodigd onze opmerkingen in te zenden. We hadden daar wel iets meer kunnen en mogen verwachten!
Dat er niemand van Garmin aanwezig was die uitspraken kon doen die verder gingen dan: Dat heb ik genoteerd en dat geef ik door. De aanwezigen van Garmin Nederland hebben duidelijk gemaakt dat zij pure verkopers zijn waarvan we niets hoeven te verwachten.

Nu de andere kant: wat hadden we dan wel kunnen verwachten? Welke invloed had deze happening in deze setting überhaupt op Garmin kunnen hebben? In de overwegingen van de leiding van Garmin gaat het toch vooral om marktaandelen, investeringen en return. Welke invloed zouden onze voorstellen hierop kunnen hebben, in een segment, waar Garmin toch al sterk is? De verfraaiingen die we hebben voorgesteld zullen daarop nauwelijks invloed hebben. Dus …..

Ik heb het gevoel dat onze aanwezigheid en inbreng een leuke bijkomstigheid was die de opening wat heeft verfraaid - maar nauwelijks betekenis zal hebben voor Garmin. Wacht maar af wat er aan verbeteringen uit voortkomt.
Anderzijds heb ik het idee dat af en toe een bijeenkomst en discussie van de “experts” onderling en met Waypoint (en wat mij betreft mag Garmin NL daar als gast bij zitten) wel een toegevoegde waarde voor velen zou hebben. Vooral wanneer we ons op thema’s richten waar we met z’n allen wel iets aan kunnen veranderen of verbeteren.
Sorry voor dit geluid. Ik wil vooral de mensen van Waypoint niet te kort doen. Mijn complimenten met hun goedbedoelde inspanningen en mijn dank aan de aanwezige experts!
Fred Simon
fafsim
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 28 apr 2004 22:28
Woonplaats: Borger

Berichtdoor Dirk » 21 mei 2008 22:52

fafsim schreef:Sorry voor dit geluid. Ik wil vooral de mensen van Waypoint niet te kort doen. Mijn complimenten met hun goedbedoelde inspanningen en mijn dank aan de aanwezige experts!
Fred Simon


Sorry is niet nodig hoor, je feedback klinkt heel eerlijk. En ik denk ook wel dat Waypoint dit apprecieert, 10 keer horen dat het super is laat je niet toe te verbeteren, maar 't is wel leuk natuurlijk :-) Bedankt voor je feedback dus !
Steun ADDA - http://www.ankevo.com/ - Meer info via PB

Hulp nodig na vernieling dorpen door cycloon, zie ook http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=22962

Blijf jezelf !
Avatar gebruiker
Dirk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1180
Geregistreerd: 29 maart 2004 15:47
Woonplaats: Brussel

Berichtdoor Hans Vaessen » 23 mei 2008 20:07

fafsim schreef: Dat men niet de moeite genomen had de van te voren ingezonden vragen en opmerkingen te lezen en er op te reageren.


Zeker is er niet op alle individuele opmerkingen en vragen gereageerd. Maar, ter info, er is wel degelijk wat met de inzendingen op het forum gedaan.

Al de week voorafgaand aan de fora had Robert E een samenvatting gemaakt die tevoren aan Garmin gestuurd is. Zelf heb ik een dag tevoren nog geactualiseerd en aan de hand daarvan is de vrijdagavond eea inhoudelijk besproken met Sean (de productspecialisten kwamen pas om 23.00 aan in Notter).

En tijdens de sessie heb ik zelf de checklist gebruikt om te zien of de belangrijkste thema's inderdaad aan de orde waren geweest; met name tijdens de outdoor heb ik er zo nog wat 'in de groep gegooid'. Dus nee: de dialoog binnen dit forum was beslist niet voor niets! (maar doordat de aanwezigen veelal ook de inzenders waren kwamen de meeste themaá al vanzelf aan de orde. Ik kon op een gegeven moment bijna voorspellen wat het volgende onderwerp zou zijn ;))

Waar het gaat om eenrichtingverkeer ben ik het met je eens, ik had gehoopt dat de specialisten iets dichter bij engeneering zaten en dat er vaker meteen verteld had kunnen worden waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. Nu was het toch vooral 'dat nemen we mee'. En als dat dan inderdaad gebeurt was het forum beslist zeer van nut; want de lijst van mee te nemen punten was bepaald niet kort. Meest opvallend vond ik tijdens het outdoor-forum de verbazing over hoe belangrijk de track als routebasis is, versus een routepunten-route (die we bij outdoor maar heel weinig gebruiken).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Vorige

Keer terug naar WayPoint Nieuws en Informatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten