NS Stations ontbreken en Route uittesten op GPS

Auto-routerende topografische kaart, volledig gebaseerd op de Top-10 NL van het Kadaster.
Plaats reactie
Khoogeland
Berichten: 6
Lid geworden op: 7 mei 2009 11:53

NS Stations ontbreken en Route uittesten op GPS

Bericht door Khoogeland »

Ik wandel meestal na een stukje openbaar vervoer. Ik heb tot nu toe op de wandelkaart echter geen mogelijkheid kunnen vinden om het dichtstbijzijnde station op te sporen. Ik kan ze natuurlijk wel opsporen op de OSM Nederland en er zelf opzetten, maar ik zou toch een makkelijkere manier verwachten. Mis ik iets, of ontbreken ze echt?

Tweede vraagje, weet iemand hoe je op de Oregon een wandeling kunt uittesten vanaf een punt waar je nog niet bent. Ik zou bijvoorbeeld graag een demo draaien van een wandeling vanaf NS Station Nijkerk terwijl ik in Amsterdam achter de computer zit. GPS op Demo zetten lijkt niet te helpen. Nu loopt de berekening uit op een berekeningsfout, naar ik hoop omdat de afstand te groot is.

FietsFrans
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 52
Lid geworden op: 27 mar 2009 18:58
Locatie: Amsterdam

Bericht door FietsFrans »

Dit mis ik ook! Wat ik zelf tot nu toe heb gedaan is van kaart wisselen (naar bv cn), de stations waypointen, en weer terug wisselen.
Maar als er een eenvoudiger manier is houd ik me aanbevolen.

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 14832
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Bericht door JaVaWa »

Hier zijn bestanden te vinden met de stations als poi's: http://www.poi66.com/maps/waypoints.php?album=ns
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

FietsFrans
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 52
Lid geworden op: 27 mar 2009 18:58
Locatie: Amsterdam

Bericht door FietsFrans »

JaVaWa dank je wel. In Mapsource kan ik het gebruiken door de file te laden, symbool naar trein om te zetten en symbool en commentaar te laten zien. Maar hoe moet het in de GPSr, zonder alle waypoints er in te laden (waardoor de andere waypoints moeilijk te vinden zijn)? Ik zou het graag standaard zichtbaar willen maken op de OWK. (Ik heb een 60Cx).

Gebruikersavatar
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 6899
Lid geworden op: 7 mei 2006 15:48
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Jacob_Bax »

Uploaden naar je gps als poi file
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.

FietsFrans
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 52
Lid geworden op: 27 mar 2009 18:58
Locatie: Amsterdam

Bericht door FietsFrans »

Jacob_Bax schreef:Uploaden naar je gps als poi file
Heb ik gedaan, maar dan kun je ze wel "Find Waypoint"-en maar ze staan niet standaard op de (OWK)kaart. Kan dat ook? Zo ja, hoe ongeveer?

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 14832
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Bericht door JaVaWa »

Nee, je kunt de kaart niet zelf aanpassen.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t en 700, StreetPilot III, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

EvM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 7
Lid geworden op: 16 mei 2009 15:14
Locatie: Peize

Bericht door EvM »

Ook ik heb een Oregon 400t en volgens mij zijn de NS stations wel te vinden op de onroute wandelkaart.
Ik tik achtereenvolgens op de volgende menu-items:
- Waarheen?
- Transport
- via de letters onder in beeld type ik de plaatsnaam van het station
- het station wordt gevonden, je ziet alleen de plaatsnaam (er staat niet bij dat het een station is). Wanneer je kijkt op de kaart en flink inzoomt, dan zie je dat het gevonden punt wel het station is.

FietsFrans
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 52
Lid geworden op: 27 mar 2009 18:58
Locatie: Amsterdam

Bericht door FietsFrans »

Dat is op de 60cx ook zo met Find-Vervoer, dit komt echter uit een POI lijst en niet van de OWK. Deze is trouwens handiger dan de POI66 lijst want daar zijn de NS-stations genummerd en daarom weinig herkenbaar.
Maar wat ik eigenlijk wilde is dat de NS-stations als poi op de OWK staan zodat ze gewoon op de kaart zichtbaar zijn zonder een Find te moeten doen.

Gebruikersavatar
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 6899
Lid geworden op: 7 mei 2006 15:48
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Jacob_Bax »

POI's in de Cx zijn in principe altijd aanwezig maar meestal (afhankelijk van je instellingen) pas zichtbaar als je vergenoeg inzoomt, anders zou je bij het uitzomen een scherm vol poi icoontjes krijgen.

Kijk voor de instellingen bij "kaartinstellingen" bij het tabje met de vlag en dan bij kaartpunten bvb 300 meter zetten, als je nu inzoomt tot de schaal 300m aangeeft zie je de poi's verschijnen.

De laatste keer dat ik de stations van POI66 af haalde hadden de stations hun NS code van 3 letters.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Elders was er al een vragen over het zoeken naar adressen in de OWK; en hetzelfde geldt voor POI's. Nee, behoudens de POI's van het kadaster staan die er NIET in.
Reden: het zou de kostprijs van het product tè sterk verhogen. Terwijl het belang voor een topo beperkt is.

Overigens onderken ik wel het nut van dergelijke POI's. Denk daarbij naast NS-stations ook aan parkeerplaatsen e.d.. En we onderzoeken ook wel of we die in toekomstige versies zouden kunnen toevoegen. Voor deze is daar (net als bij andere topo's in Europa) echter geen sprake van.

Ter info: in onze verkenningen daarover hebben we ook contact met OSM.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 6899
Lid geworden op: 7 mei 2006 15:48
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Jacob_Bax »

ze zijn bij POI66 idd genummerd, ik had een lijst met de afkortingen maar ja, die staat op de overleden harddisk en misschien ergens op een cd/dvd...............maar welke?????????? :cry: :oops: :oops:

Heb nogwel een html file die een google maps kaartje oproept met de NS stations met afkortingen, als iemand daar een gpx bestand uitkrijgt....be my guest.

http://www.xs4all.nl/~jacobbax/gps/nsstations.html
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.

gjvoosten
Berichten: 121
Lid geworden op: 22 aug 2008 18:17

Bericht door gjvoosten »

Hans Vaessen schreef:Elders was er al een vragen over het zoeken naar adressen in de OWK; en hetzelfde geldt voor POI's. Nee, behoudens de POI's van het kadaster staan die er NIET in.
Reden: het zou de kostprijs van het product tè sterk verhogen. Terwijl het belang voor een topo beperkt is.

Overigens onderken ik wel het nut van dergelijke POI's. Denk daarbij naast NS-stations ook aan parkeerplaatsen e.d.. En we onderzoeken ook wel of we die in toekomstige versies zouden kunnen toevoegen. Voor deze is daar (net als bij andere topo's in Europa) echter geen sprake van.
Toch vind ik het ontbreken van POI's in de OWK een belangrijk gemis t.o.v. de 'oude' Topo NL, waar ze dus wel degelijk in zitten!

Wat mij betreft is het belang dan ook helemaal niet beperkt, als ik een lange wandeling aan het maken ben wil ik graag zien of ik b.v. in de buurt ergens iets kan gaan eten of drinken. Op de oude Topo NL kon ik dat gewoon aflezen.

Op de OFK trouwens ook, dus de POI's hebben jullie al. Mag je ze dan niet ook nog op een andere kaart gebruiken, of moet je dan weer een fee afdragen aan de bron?

antonysen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 19
Lid geworden op: 10 jul 2005 22:04
Locatie: Almere

Bericht door antonysen »

Heb het probleem opgelost door ook CN te laden. Een oude versie uit de tijd dat een tweede toestel nog kon meeliften, maar stations blijven over het algemeen wel op de zelfde plaats :roll:
Nuvi 1490T & GPSMap 60CX

gjvoosten
Berichten: 121
Lid geworden op: 22 aug 2008 18:17

Bericht door gjvoosten »

antonysen schreef:Heb het probleem opgelost door ook CN te laden.
Ik heb ook meerdere kaarten geladen, maar ik kan die café's en restaurants (of stations) niet op de OWK aflezen. Ik kan er wel naar zoeken, of een andere kaart activeren, maar dat is toch een stuk onhandiger dan ze gewoon, net als bij Topo NL, op de OWK te kunnen zien :shock:

Plaats reactie

Terug naar “OnRoute Topografische wandelkaart NL”