Dakota 10 gaat niet meer aan

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.
Bram Janssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 61
Lid geworden op: 29 aug 2005 11:28

Dakota 10 gaat niet meer aan

Bericht door Bram Janssen »

Zodra je het toestel aan zet zie je het garmin logo staan maar na een paar seconde wordt het scherm langzaam grijs en lijkt het apparaat weer uit te gaan.

Kan ik een hard reset doen om dit op te lossen?

Groetjes Bram

Gebruikersavatar
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 16620
Lid geworden op: 2 mei 2004 11:56
Locatie: Mellieha, Malta

Bericht door ++ Lex ++ »

Ik zou eerst de sd-geheugenkaart er uit halen. Als dat helpt staat er waarschijnlijk een corrupt bestand op, mogelijk een route.
Daarna kun je proberen of de harde reset resultaat geeft.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st

Gebruikersavatar
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 10102
Lid geworden op: 8 jun 2004 15:00
Locatie: N52 55.981 E5 51.058
Contacteer:

Bericht door elsinga »

Even een voor de hand liggende vraag: heb je er volle accu's in? Even voor de zekerheid...
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook

Gebruikersavatar
Bassie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 132
Lid geworden op: 14 okt 2005 07:58
Locatie: Roden

Bericht door Bassie »

++ Lex ++ schreef:Ik zou eerst de sd-geheugenkaart er uit halen.
Dat gaat wat moeilijk, TS heeft het over een Dakota 10 en volgens mij hebben die geen mogelijkheid tot uitbreiding van het geheugen d.m.v. SD :wink:
Streetpilot i3 en Dakota 20

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Gesteld dat de pc 'm wel herkent:
- ga naar de map garmin/gpx en verwijder wat daar in staat
- controleer om herhaling te voorkomen ook even op actuele firmware
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Bram Janssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 61
Lid geworden op: 29 aug 2005 11:28

Bericht door Bram Janssen »

Bedankt voor jullie tips.
Volle batterijen helpen niets
Aansluiten op computer levert ook geen betere spanning op
Na aansluiten op computer zie je wel een halve sec. de melding dat hij de gegevens van waypoints, tracks etc. wil gaan opslaan in gpx, maar dat scherm vervalt dus ook langzaam totdat hij weer uitstaat.
Derhalve kan ik via de computer dus ook niet in het geheugen kijken om de map gpx leeg te maken...

Een harde reset lukt ook niet door links in bovenhoek het scherm in te drukken tijdens aanzetten. Er gebeurd uberhaupt niets mee.

Mijn gevoel zegt dat het toestel beter retour kan naar Waypoint voor reparatie/omruil...

Gebruikersavatar
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 16620
Lid geworden op: 2 mei 2004 11:56
Locatie: Mellieha, Malta

Bericht door ++ Lex ++ »

Bram Janssen schreef:Een harde reset lukt ook niet door links in bovenhoek het scherm in te drukken tijdens aanzetten.
Probeer voor alle zekerheid de rechter onderhoek. Daar moet je bij de meeste toestellen drukken, en soms staat het verkeerd in de beschrijving.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st

Bram Janssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 61
Lid geworden op: 29 aug 2005 11:28

Bericht door Bram Janssen »

Geen verandering...

Als ik de aan/uit knop ingedrukt houd, blijft hij wel langer aan, maar het opstarten komt dan niet verder dan alleen het logo van Garmin...
Als ik na 30 sec. de knop loslaat begint hij wel met het laden van gegevens (onderin kome allerhande dingen te staan), maar valt dan weer langzaam weg, zonder verder te geraken dan eerst.

Gebruikersavatar
EddyG
Berichten: 1157
Lid geworden op: 6 mei 2009 17:44
Locatie: Rhenen

Bericht door EddyG »

Dan denk ik dat alleen dit nog maar helpt:

http://garmindakota.wikispaces.com/Miscellaneous
Eddy

Forerunner 305, Edge 305, Colorado 300, Oregon 450, GPSmap 62s, Montana 650, Oregon 600, Oregon 750t

Gebruikersavatar
Bikeman
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 200
Lid geworden op: 5 sep 2005 00:00
Locatie: N53°14.017' E006°36.834'
Contacteer:

Bericht door Bikeman »

Hoi Bram,

Was benieuwd! doet hij het al weer?

Ab
Gebruiker van;
# Montana 600
# Dakota 20
# Edge 1000
# Virb XE
# Varia 501
# Fenix 5X
GPS verleden; Etrex, GPS60, GPSmap60C, GPSmap60Cx, StreetPilot I, StreetPilot 2720, Dakota 10, Oregon 450, Edge 705, Edge 800, Nüvi 50 LM

Bram Janssen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 61
Lid geworden op: 29 aug 2005 11:28

Bericht door Bram Janssen »

Het is gelukt!!! :lol:

Dacht toch echt dat ik eerst al 30 sec. de aan/uit knop had ingedrukt :oops: toen werkte het niet, maar nu wel!! Dan kan ik hem via de verkenner openen en de bestanden in de map gpx / current etc. leegmaken. Daarna kabel eruit en opnieuw aanzetten en hopla. Hij doet het weer.
Snap niet goed wat er is misgegaan, maar ga in ieder geval deze week nog even testen met het opnemen van een nieuwe track om te zien of er weer iets misgaat.

Bedankt mannen!!!

rem-co-tje
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 jun 2010 18:18

Dakota 10 werkt niet meer

Bericht door rem-co-tje »

hoi allen

mijn Dakota 10 die ik eerdergisteren heb gekregen werkt ook niet meer als ik hem aan doe dan krijg ik Garmin dan geeft hij heel kort een melding en dan word hij grijs en gaat hij uit
heeft iemand tips?

Remco

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21831
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Bericht door HaWee »

batterijen ??

een beetje meer info, net gekregen: wat heb je gedaan?
alleen maar volle batterijen erin en dan wat instellingen afgelopen of heb je bijv. firmware update gedaan, kaarten of tracks of routes of iets dergelijks verstuurd naar de Dakota, iets anders? welke melding?
"Always Look on the Bright Side of Life"

rem-co-tje
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 jun 2010 18:18

Bericht door rem-co-tje »

nee ik heb niks verstuurd ik heb denk ik het zelfde als bram aan het begin van deze pagina. dus zal ik dan van deze site http://garmindakota.wikispaces.com/Miscellaneous
die eddieG op de pagina zette proberen?

Remco

rem-co-tje
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 jun 2010 18:18

Bericht door rem-co-tje »

Hij werkt weer!!!

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota”