Hard-reset Streetpilot III

Ook al zijn ze een jaartje ouder: nog steeds vele gebruikers!
Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Ik vermoed dat je het tweemaal iets verkeerd hebt gedaan en de derde keer goed ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Japie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 195
Lid geworden op: 7 jun 2004 19:29
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Bericht door Japie »

Hoi Hans,

Ik denk het ook. Ben overigens nog steeds heel blij met de streetpilot III.
Te DeuM,

Japie

Yamaha TDM900
Porsche 911 SC cabrio ‘83
Zumo XT

nijs
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 feb 2005 09:30

Bericht door nijs »

de hard reset lukte perfect van de eerste keer maar nu vind het toestel geen satelieten meer,hij staat al een half u buiten te zoeken............iemand raad???

Gebruikersavatar
V-Twin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 94
Lid geworden op: 22 apr 2004 20:26

Bericht door V-Twin »

Na een Hard reset duurt het heel lang voordat er satellieten gevonden worden..

Groeten V-Twin

AadM
Berichten: 63
Lid geworden op: 29 jun 2004 20:02
Locatie: Zaandam

Bericht door AadM »

Tip:

Print of schrijf de resetprocedure op een klein papiertje en stop dat achterin het batterijvak van de SP-III, kun je hem onderweg ook weer aan de gang helpen indien nodig!

Aad M :idea: :idea:

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Het is inderdaad normaal dat het opnieuw vinden van satelieten na een hard-reset langer duurt. Als dat een half uur is zijn bovendien de condities niet optimaal: bijvoorbeeld in de achtertuin, vlak achter het huis (dat dan aardig in de weg kan staan...).

Je kunt het toestel 'helpen' door in het satelietscherm te kiezen voor 'menu' - new location - use map en op de kaart ergens in Nederland te wijzen. Hij weet dat beter waar hij moet kijken...

Denk er bij een hard-reset onderweg aan dat je dan ook je route en waypoints kwijtbent!
Een hard reset is overigens zelden nodig: doe het eens per jaar preventief, en je zit safe.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

nijs
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 feb 2005 09:30

Bericht door nijs »

ok bedankt,het is nu eindelijk gelukt.hij werkt weer prima en doet ook sneller berekeningen want ik heb ook een upgrade gedaan.............want hij draaide nog onder 2.32.......... 8)

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

2.32 is ercht serieus ernstig verouderd........... Dat loopt zo ver achter dat ie eigenlijk een dag naar satelieten had moeten zoeken... ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

TonK1200
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2005 00:25
Locatie: Dordrecht

Bericht door TonK1200 »

Heb geprobeert mijn SPIII te updaten van 2.6 naar 2.8
tijdens het downloaden echter viel de GPS uit.
Batterijen leeg op zo'n kritiek moment.
Krijg hem niet meer aan de gang.
Hard reset heeft geen effect.
Bij drukken van de knoppen piept hij soms, verder geen reactie.

Heeft iemand misschien een idee ? :oops: :oops:

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Prober het volgende:

- haal de batterijen eruit en stop ze er weer in (dan weet je zeker dat het toestel uit staat).
- druk op de aan-knop; vermoedelijk hoor je een piep; ook al zie je niets, vermoedelijk is ie toch aan
- probeer vervolgens de firmware opnieuw te laden
- vermoedelijk is ie daarna weer ok.
- zoniet: dan moet ie naar de dokter.

Gebruik bij bovenstaande actie svp wel volle batterijen ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

TonK1200
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2005 00:25
Locatie: Dordrecht

Bericht door TonK1200 »

Hans Vaessen schreef:Prober het volgende:

- haal de batterijen eruit en stop ze er weer in (dan weet je zeker dat het toestel uit staat).
- druk op de aan-knop; vermoedelijk hoor je een piep; ook al zie je niets, vermoedelijk is ie toch aan
- probeer vervolgens de firmware opnieuw te laden
- vermoedelijk is ie daarna weer ok.
- zoniet: dan moet ie naar de dokter.

Gebruik bij bovenstaande actie svp wel volle batterijen ;)
Zo gezegd, zo gedaan :D :D Unit stond inderdaad aan.
Tijdens updaten wordt wel gemeld v2.32 waaardoor je denkt het verkeerd te doen. Je bent immers voor 2.80 bezig.
Die 2.32 betreft waarschijnlijk de updater versie zelf.
Zeer verwarrend dus. Maar ja je advies heeft gelukkig geholpen.
Lig met griep ziek thuis en kreeg door dit voorval subiet een koortsaanval.
In ieder geval hardstikke bedankt voor je tip.
Ik kom binnenkort zeker eens naar Notter 8) voor wat accessoires

Groet Ton :wink:

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Die 2.32 is niet de versie van de updater, maar de versie van de oude firmware die hij op dat moment aan het erasen is....

In algemene zin: zoiets kritisch als een firmware-upgrade natuurlijk nooit met vrijwel lege batterijen doen! Daar krijgt het toestel zelf griep van.

Gelukkig is de SP weer beter; nu jij nog!
Beterschap!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 235
Lid geworden op: 23 feb 2005 10:10

Bericht door CARO »

Ik heb dus volgens advies zo'n hard-reset uitgevoerd op mijn SPlll.
Instructies waren prima maar ik vind wel dat hij/zij nu meer tijd nodig heeft om de satelieten te vinden. "Klaar voor navigatie" laat echt toch wel even op zich wachten. Langer als voorheen is mijn indruk.
En dan de spraak. Het volume daarvan is te regelen met de speak- toets door deze even ingedrukt te houden. Maar er zijn nog maar twee standen. De een is te zacht de ander maximaal dus eigenlijk te hard. Was dit altijd zo of kan dit te maken hebben met die reset??? :roll:
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Dat ie langer nodig heeft voor het vinden is normaal (staat ook in de omschrijving van de hardreset meen ik). Het volume moet trapsgewijs instelbaar zijn: 1-2-3- etc. Kijk nog een goed; staat los van de reset.

Welke firmware gebruikt je?
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

CARO
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 235
Lid geworden op: 23 feb 2005 10:10

Bericht door CARO »

Hans,
Mijn SPlll werkt met versie 2.70. Inderdaad waren er voorheen meer mogelijkheden om de spraak in te stellen. Hij kent er nu maar twee een tussenstand zit er niet in. En het enige wat er is verandert is die reset.Dat vertraagde zoeken naar die satelieten blijft ie ook na herhaald gebruik doen. Zou een her-reset een optie kunnen zijn?? Ben ik wel weer opnieuw alles kwijt of up-loaden naar de PC.
Wie maar 'n èèn is en meer wil worden moet zien dat hij de nullen achter zich krijgt.

Plaats reactie

Terug naar “Streetpilots, Quest, iQue, GPS-V”