Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

de eerste versie van de weblog

Een kijkje achter de schermen van WayPoint

de eerste versie van de weblog

Berichtdoor Hans Vaessen » 25 maart 2005 22:01

Er zijn van die dagen dat er dingen zijn.........

... waarvan je denkt: da's leuk om op het forum te melden. Zonder dat daar nu direct nut of noodzaak aan gekoppeld is, of dat het een thema is dat een duidelijk 'plek' binnen het forum heeft.

De stamkroeg lijkt een goed vertrekpunt. Een 'Notter Weblog' lijkt een goede benaming.
Nee! verwacht niet een dagboek van het reilen en zeilen; veeleer zo af en toe (misschien wel heel vaak, wie zal het zeggen) het delen van 'dingen uit het leven van Waypoint'.

Reageren kan wel, maar is niet echt de bedoeling. Dan wordt het vermoedelijk helemaal een lang verhaal. Open dan liever een nieuw onderwerp in de kroeg, met verwijzing naar de weblog.

Omdat dat nu eenmaal mijn rol is binnen waypoint 8) zullen veel berichten van mijn hand zijn, maar vaak ook van collega's.

De aanleiding tot de start was de dag van vandaag... 25 maart 2005.
Laatst bijgewerkt door Hans Vaessen op 28 apr 2005 19:03, in totaal 2 keer bewerkt.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Hans Vaessen » 25 maart 2005 22:50

25 maart 2005 was zo'n beetje de drukste dag die Waypoint tot dusverre in haar bestaan meemaakte.

Goede vrijdag 2005 gaat de notter-analen in als Drukste vrijdag.

Al meteen 's ochtends vroeg bleek dat we niet voor niets verleden week besloten een ruimere presentatieruimte in te richten. Hij is nog een beetje geimproviseerd ingericht maar vanochtend zaten we er meteen met z'n twintigen:

Afbeelding

Met een camera op het beeldscherm, laptop erbij voor softwaredemo met een beamer de beelden vergroot geprojecteerd te zien.
Het is geen GPS-cursus (die overwegen we nog voor het najaar), maar we proberen dan wel om alle mogelijkheden van toestel en software te laten zien.

Afbeelding

(vanochtend mocht ik het spits afbijten ;) ja: net weer de helm-coupe aangemeten.. ;))

Ofschoon ik persoonlijk de neiging heb snel te spreken (sneller dan ik typ) duurt zo'n verhaal toch al snel een uur. En dan nog is het geen cursus, maar veeleer een demonstratie van wat er allemaal mee kan.

Het geven van een dergelijke presentatie is telkens weer leuk. Aanvankelijk een beetje zoeken, maar alras opmerkingen uit 'de zaal' die leiden tot anecdotes uit eigen ervaring met de GPS of verhalen die we horen. Meer conference dan cursus...
Het is ook geen verkoopverhaal; veeleer het vertellen over ons eigen, oprechte, enthousiasme over het gebruik van GPS.

In de presentatie van bovenstaande foto's ging het vooral over de motor. Gelijktijdig verhaalde José in de tweede presentatieruimte over de combinatie wandelen/fietsen/auto (helaas geen foto: maken we de volgende keer).

Maar inderdaad: vandaag heel veel motoren; op een gegeven moment telde ik er wel 25. Op dat moment helaas geen tijd voor het maken van een foto.
De drukte heeft allicht veel te maken met de motorbeurs, de GPS-special van de ANWB promotor en de aandacht in de Telegraaf. En niet te vergeten: het feit dat het afgelopen week ineens mooi weer werd...

Gisteren was het echt 1150RT dag, vandaag waren er opvallend veel goldwings. Maar ook een fraaie Harley (die we steeds vaker zien); als nieuw, maar met 87.000 km's in enkele jaren toch ook een serieuze tourfiets:

Afbeelding

terwijl Richard ondertussen een Wildstar van het nodige voorzag...

Afbeelding

... en het buiten steeds drukker werd

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

We roepen altijd 'je moet bij een bezoek geen haast hebben', en zo ook vandaag. Maar toch denken we dat we het, ondanks deze grootste drukte die we tot dusver hadden, aardig 'in de klauwen' hadden. Er heerste, ondanks dat het weer wat begon om te slaan, een fantastische stemming. Na korte tijd leek iedereen iedereen te kennen...

(bij de demonstatie van de software maken we vaak een mooie route van 'thuis1' naar 'thuis2'. Zijnde de huizen van twee klanten die elkaar totaal niet kennen. We hebben meegemaakt dat klanten zeiden 'kun je die route er ff inzetten, want we gaan 'm rijden...')

Enfin. Na zo'n dag drinkt je toch even een biertje na afloop..

Afbeelding
(vlnr Eric B., Harm Jan, Richard, Eric H., Jop, Ruud)

en toen ging ineens het licht uit.....

Niet zozeer vanwege vermoeidheid maar vanwege (vermoedelijk) blikseminslag. Vijf minuten later kwam de hagel met bakken uit de lucht. Richard is nog naar buiten gerend om enkele schuilende motorrijders naar binnen te nodigen; de bikkels wilden toch de elementen trotseren.

Maar na de mooie lentedagen zag het parkeerterrein er ineens weer winters en verlaten uit...

Afbeelding

We hopen dat al onze bezoekers vandaag veilig thuis zijn gekomen! (want met zo'n weer heb je meer aan een goede jas dan aan een gps...)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Drukdrukdruk

Berichtdoor datadijk » 26 maart 2005 00:50

Hans,

Ondanks de drukte vandaag (het leek wel gratis), ben ik zeer tevreden en volbepakt (2x autocom & 2610 red) als een na laatste vertrokken op de motor.

Het was wat vochtig in het begin, maar gelukkig reed ik het betere weer tegemoet.

Ik wil José bedanken voor de voortreffelijke 2610 uitleg en Ruud voor zijn hulp met de AutoCom puzzel.

Het wordt tijd voor de koopzondagen.... :wink:
datadijk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 23 maart 2005 21:00
Woonplaats: Tiel

Berichtdoor Jose » 26 maart 2005 10:22

Leuk Hans, zo'n weblog!

25 maart wordt inderdaad als bijzondere dag in de boeken genoteerd, ik zal nog even kort een verslagje uitbrengen over mijn ervaringen die dag:
ik werd inderdaad gevraagd om in de kleine presentatieruimte een zevental mensen uitleg te geven over een gps voor wandelen/fietsen en tevens autogebruik. De mensen kwamen voor de GPS60 of voor de Quest. Er bleek toch ook een motorrijder bij te zitten die een gps wilde voor motor en wandelen.

Het verhaal heb ik dus maar wat uitgebreider verteld, en het was weer erg leuk om te zien dat gaandeweg de uitleg de vragen steeds enthousiaster werden en dat uiteindelijk iedereen tevreden naar huis ging met een zelf gekozen toestel. Ondanks de extreme drukte heb ik geen klachten gehoord over lange wachttijden.

Later heb ik boven nog twee maal aan een groep mensen uitleg gegeven over de PerfectPilot, allemaal motorrijders uiteraard!

We hebben deze week ook nog een record gehaald met het aantal telefoontjes op 1 dag: dat was afgelopen dinsdag: 238 telefoontjes!

Eerlijk gezegd hoop ik niet dat record binnenkort nog te verbreken :shock:
Groeten uit Notter,
Jose.
Avatar gebruiker
Jose
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 131
Geregistreerd: 16 sep 2004 19:43
Woonplaats: Notter

Berichtdoor elsinga » 26 maart 2005 11:37

Hans en Jose, jullie mogen wel oppassen met dat webloggen onder werktijd... er zijn al mensen ontslagen daardoor. :shock: :lol: 8)

Nee, zere neus, leuk initiatief! Een kijkje in de keuken van Notter is erg leuk, zelf langskomen overigens nog leuker! ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Hans Vaessen » 26 maart 2005 22:46

elsinga schreef:Hans en Jose, jullie mogen wel oppassen met dat webloggen onder werktijd... er zijn al mensen ontslagen daardoor. :shock: :lol: 8)


Nah! 10 uur 's avonds is geen werktijd meer... Dus ik was mijn handen in onschuld. Maar vanavond ving ik uit de mond van Eric op:

Afbeelding

"Ja, José! Daar had Robert wel gelijk in... Niet meer doen hoor..." :D :D :D

Gelukkig was het vandaag niet zo druk:

Afbeelding

Eric, uiterst rechts: "mocht het wat laat worden, we hebben een erg gezellige camping om de hoek"...

Of andere woorden van die strekking, want ook vandaag was het weer erg druk. Met wederom een uitstekende stemming.
Mensen die net binnenkwamen 'schrokken' vaak wat van de drukte, maar de meesten waren binnen een kwartier aan de beurt.

Dat een gemiddeld bezoek desalniettemin toch vaak ruim meer dan een uur in beslag neemt komt door de uitgebreide uitleg en het daarop volgende maatwerk in de pakketsamenstelling en bespreking van de beste montage. Veel intercom vandaag ook, wat een verhaal op zich is (met intercom-specialisten Ruud en Eric).

Ondertussen was het weer vandaag boven verwachting goed. Geen hagel meer gezien (zie boven), eigenlijk de hele dag zon en een aangename temperatuur.
Op een gegeven moment kwamen er wat motorrijders langs die helemaal geen GPS kwamen bekijken, maar slechts met de vraag of er een ride-out van start ging en of ze mee mochten rijden...

Niet zo vreemd als je een blik op het parkeerterrein werpt:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Montage was alleen bij voor-reservering. Maar ook veel 'zo-en-zo moet het; daar ligt het gereedschap; roep maar als het niet lukt.':

Afbeelding

Zoals bekend komen in Notter nu eenmaal veel motorrijders, maar het percentage was de afgelopen week wel heel erg hoog. Zo nu en dan een cabrio en een enkele camper. Maar bij dit mooie weer zou je toch ook veel wandelaars en fietsers verwachten...

Mogelijk is de lente wat dat betreft nog niet iets te pril...

Maar op een dag als vandaag vragen we ons ook wel eens af of wandelaars en fietsers zich wellicht wat minder thuis voelen tussen al die motoren. Zal mogelijk nog steeds met het imago van de motorrijder te maken hebben.
Ook bij een presentatie die we enige maanden terug mochten geven voor het lokale college van B&W bleek dat veel mensen al die motoren toch wat 'eng' vinden.

Als je dan vertelt dat onze motorrijdende klanten bijna allemaal tourrijders zijn. Met vaak motoren die duurder zijn dan de gemiddelde auto. Eerder huisarts dan hooligan, eerder ondernemer dan outcast. Met als gemeenschap dat het levensgenieters zijn. Dan kijkt men toch al snel anders.

Mocht je dus als wandelaar of fietser het parkeerterrein op sturen: schrik dan niet als er veel motoren zijn: je zult als GPS'er meer verwantschap ontdekken dan je aanvankelijk verwacht...

Enfin; we kijken met veel voldoening terug op een enerverende week. Zeer velen hebben zich laten inspireren door beurs en promotor en gaan daar stellig geen spijt van krijgen. Rij voorzichtig; laat je in het begin niet teveel door Bep, Truus of Miep afleiden.

Vannacht begint de zomertijd; laat de lente maar (echt) beginnen..

Prettige paasdagen; morgen uurtje eerder op!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor elsinga » 27 maart 2005 08:39

Gelukkig lag hier bij de kindertjes het ritme nog op wintertijd. Dus om 8:30 van bed, al voelde dat nog gewoon als 7:30. ;)

Door dit soort logs krijg je gewoon weer zin om eens in Notter aan te wippen... maar ja, de tijd... :roll:
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Hans Vaessen » 29 maart 2005 21:57

Vandaag gelukkig een stuk minder druk in Notter. Niet dat het rustig was... maar goed te doen. In vergelijking met een gemiddelde dinsdag eigenlijk vrij weinig telefoon zelfs!

Maar des te meer vragen op het forum. Zelf zondag niet gekeken, pas maandagavond en vanavond weer. En het aantal nieuwe vragen (en nieuwe gebruikers!) is talrijk. Stilzwijgend heeft het forum de grens van 25.000 berichten (in 1 jaar tijd!) gepasseerd...

Aan de aard van de vragen kan ik zien dat ook enkele conculega's het drukker hebben gehad dan normaal. Domme vragen bestaan niet, slecht voorgelichte klanten wel. Niet dat elke conculega slechte voorlichting of uitleg geeft, maar vele vragen van niet-waypoint relaties wijzen daar toch wel vaak op.
Ofschoon ik toch ook wel de indruk heb dat het soms geen kwaad kan ook zelf een paar tellen na te denken alvorens een vraag op het forum te 'slingeren'.

Inmiddels zijn we blij met het feit dat we onderscheid kunnen maken; het aantal vragen en de met beantwoording gemoeide tijd loopt aardig op. Af en toe een vraag kunnen overslaan helpt dan echt wel; zeker als het om een vraag gaat in de sfeer van 'Hoe krijg ik kaarten in mijn Amerikaanse etrex Euro?'...

Tegelijk zie ik dat vele forum-leden, vooral ook frequente bezoekers, dan in dat 'gat' springen en de moeite nemen om ook niet "notter-klanten" van een uitgebreid antwoord te voorzien.

Onderscheid moet er zijn: het forum is primair helpdesk voor relaties van Waypoint. Maar iedereen is welkom, dus het is goed dat iedereen antwoord krijgt! Dank voor ieders bijdrage daarin!!

En, ofschoon we het vaak al aan de aard van de vraag kunnen zien: Forum-leden die het toestel in Notter kochten maar nog geen 'Waypoint relatie' bij hun naam zien: zie (zie http://forum.gps.nl/viewtopic.php?t=3094) !!

Vanavond zijn Eric, José en Ruud weer op bezoek geweest bij een potentiele tweede locatie; mogelijk morgen meer nieuws ;).
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Hans Vaessen » 2 apr 2005 23:09

Tsjonge jonge wat een dag weer........ Stralende zon+ strak blauwe lucht. Weer voor een lekkere rit. Ofschoon ik het errug leuk vindt voor Waypoint te werken zijn er van die dagen.... dat je het jammer vindt dat zo´n toko ook op zaterdag open is...

Afgelopen donderdag had ik me, vanwege onze samenwerking met de KNBLO (wandelsport: www.wandel.nl) thuis verschanst om me op dat project te kunnen concentreren. Gaandeweg de dag bleek er lichte vertraging in de besluitvorming; ertoe leidende dat ik donderdagmiddag vrij nam. HAHA! Meteen m'n tour-maat gebeld om een stukkie te gaan rijden. In Notter helaas grote drukte, met alle demo-toestellen bezet. Dan maar zonder GPS. De Holterberg kan ik blind vinden.
Maar dan ook nog binnendoor naar Delden... Lastig.... Kort verhaal: ouderwets verkeerd gereden en verdwaald. Gewoon rechtdoor tot je weer anwb-borden ziet. Lang geleden.

En een melangolische glimlach gleed over mijn gezicht. " Die goede oude tijd"................ ECHT NIET!!!! ^%$$*%(*&

Enfin; tuurlijk heb ik de weg naar huis gevonden: de snelweg op; richting Almelo en een glas 'dubbel' op het terras van Nielz (www.nielz.nl)....

Gisteren viel wel mee.... qua drukte dan...

Maar soms toch vervelend. Stel je voor: ben je twee uur bezig om de beste uitleg en het beste advies te geven; begint de klant op dat moment over een paar tientjes korting omdat een of andere gesjeeste student in Potugal ook een postzegel op een doos kan plakken.. (voor intimi: da's Asp**).
Voor mij persoonlijk maakt het niet uit: ik ben in loondienst. Nee, sorry. De prijs is de prijs. De laagste prijs in Nederland.... Maar je voelt je toch een beetje op je pi* getrapt. Alsof het niet uitmaakt waar en van wie je zo'n toestel koopt!!
Grrrr. Ja. Zo'n dag was gisteren een beetje... (nee, nee: als je gisteren bij ons was: NIET iedereen hoor!!!! ;)

Vandaag was zoooooo anders... Tsjonge jonge. WAT een hoop motoren stonden er. We hebben ze niet geteld, hadden we geen tijd voor. Op het drukste tijdstip mogelijk een stuk of vijftig.
Mijn collega Richard; opbouwmonteur, heeft nog een paar foto's gemaakt met z'n GSM. Hij zou ze vanavond mailen zodat ik ze hier kon plaatsen, maar is vast bij thuiskomst meteen vast in slaap gevallen. Was druk maar errug leuk vandaag; en Richard en Harm Jan moesten vele zeilen bijzetten...

Kleine andecdote: (ik mag dat niet vertellen, maar ach, wie leest dit nou..):
Vandaag kwam een klant terug. Niet met een klacht, of voor een aanvulling.... Nee... om iets terug te brengen..
Een telefoon. Geen GSM; gewoon een DECT van onze draadloze centrale. Had ie gevonden onder z'n buddy....

Want hoe gaat dat, als het druk is: winkel vol; telefoon blijft rinkelen. Ook Richard, Harm Jan (of wie dan ook de montage doet) neemt de telefoon op. Soldeerbout tussen de lippen geklemd' RAM mount links; telefoon rechts. Probleem opgelost. Weg die telefoon. Waar laat ik 'm....... Even testen; het werkt perfect! Snel het zadel erop; en rijden!!! (met de telefoon nog onder de buddy!!).

Voor wie de afgelopen maanden bij ons was:
We missen nog 1 koffieschoteltje, 1 motorlaars, 1 oplaadbare batterij, 2 soldeerbouten en 1 collega. Mocht je die nog tegenkomen, dan weet je waar je terecht kunt...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor BeemerBeest » 6 apr 2005 14:16

Haha, lekker sappige verhalen.
Prima idee, deze weblog.

Tsja, dat jullie het zo druk hebben is jullie eigen schuld, komt door de goede adviezen en prima service. Vandaag ben ik nog even binnengevallen om een groter geheugenkaartje voor mijn SPIII te halen. Ik had verwacht dat het wel rustig zou zijn op een doordeweekse dag, niet dus.
Helaas, geen tijd voor een ontspannen praatje, misschien de volgende keer weer.
Geld moet rollen, het liefst op twee wielen.
Welnu, het heeft gerold.

geen geld (meer), maar spullen......
Avatar gebruiker
BeemerBeest
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 110
Geregistreerd: 27 maart 2004 17:34
Woonplaats: Tilburg

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 apr 2005 00:45

Hmmm. Het is nu toch echt even een stuk rustiger en we hopen altijd op z'n minst een minuut vrij te houden voor een ontspannen praatje ;)
Dan maar even via het forum...

Neen; gisteren was druk doordat we weer moeten vechten en zoeken om te zorgen dat we voldoende spullentjes op voorraad hebben.
Garmin en importeur Sailtron lijken het mooie weer aan te grijpen om lekker onderuit in de zon te gaan zitten in plaats van te zorgen voor een goede logistiek.. Als ze nu nog samen op het terras gingen zitten om te overleggen of er wellicht in het voorjaar sprake is van een piekperiode..

GGRRRRRR.

Wie langs wil komen en een toestel (m.n. 2610) meteen mee wil nemen: bel even tevoren. Overigens kunnen we altijd (op onze kosten) e.e.a. verzekerd nasturen. (nu alleen nog even met Sailtron op het terras om uit te leggen dat zij dat dan eigenlijk wel mogen betalen ;))

Enfin; het is een jaarlijks fenomeen (dat maakt het ook zo onvoorspelbaar 8) ; we zullen het dit jaar ook wel weer overleven. Wel lastig en vervelend. In de eerste plaats voor onze klanten die 'morgen' met het toestel willen rijden.

Vervolgens vanavond samen met Eric een presentatie mogen verzorgen in een plaats waarvan de naam me nu ontschoten is (sorry!); ergens tussen Groningen en Leeuwarden in. Voor de BMW-club Noord Nederland; ondanks (zeer) slecht weer en voetbal op TV toch een kleine 80 man bijeen.

Maar wel een pokke-eind rijden. Onderweg een restaurantje aangedaan dat we al vaak hadden zien liggen en makkelijk leek voor een snelle voedzame hap: "Tirol" in Heiloo. In the middle of nowhere, met heuse alpendijenkletsmuziek op de achtergrond 'onbeperkt schnitzel eten voor 17 euro 50'; of zoiets... In ons geval een schitzel van 350 gram elk. Entourage is zo verschrikkelijk dat ie er leuk van werd en de schnitzel was ausgezeignet!! Echt waar; een aanrader!
Onderweg gekeken of het wellicht een keten was, daar leek het op. In de 2610 kun je immers ook restaurants op naam zoeken; maar op de naam "tirol" of "schnitzel' vonden we in Nederland vrijwel niets; driemaal raden waar wel.. TIP: mocht je een thema-restaurant willen openen kun je met de streetpilot zelfs marktonderzoek doen!!

En aangezien het een hele rit was; Eric achter het stuur en ik niets te doen..: dan maar de kersverse Navman ICN510-gold testen (het toestel is overigens zilver-kleurig; maar ja: onze PP-blue is ook niet blauw..).
Heel knap: het is gewoon een 'uitgeklede PDA' met als voordeel dat je als gebruiker niet de gebruikelijke pda-fouten zult maken. Maar de lezer van dit forum weet dat Notter bij PDA als navigatiesysteem als snel wat zuinig begint te kijken...

Viel eigenlijk best mee: leuk apparaatje wel. Viel helaas wel wat te vaak van z'n zuignap aan het raam af, maar na driemaal vallen was ie nog niet stuk; dus dat gaat best goed.
Het scherm reflecteert wat erg, sommige schermen zijn erg rommelig; De 3D navigatie ziet er bij stilstand grappig uit (kun je ook nog met de hand 'kantelen') maar er zijn, ik meen, wel zes verschillende navigatieschermen (ze konden geen keuze maken??) dus daar zit wel een goed scherm bij. Da's het punt niet.

Je proeft enige scepsis, en dat klopt ook: nog voor we de auto ingingen had de Navman de strijd al verloren: Hij gaf aan dat het 180 km. rijden was; de Garmin kwam op 130. Het bekende euvel van Navman: extreem teveel nadruk op snelwegen; ditmaal via Apeldoorn naar het Noorden. En da's erg fout, want je moet wel heeeeel hard gaan om dat afstandsverschil te overbruggen.
Toen we een stukje secundair richting Noorden hadden gereden had de NavMan ineens ook in de gaten dat het een stuk korter en sneller kon. Onderweg deed ie het verder best aardig, ofschoon het volume zeer te wensen overliet.

Maar zoals gezegd: hij had al geen kans meer, want de eerste 'output' was alweer 'peuterschoolnavigatie' en dat willen we onze klanten niet aandoen. Dan is de Quest toch echt een veel betere keuze; en de dixons en interwinkels moeten ook iets te verkopen hebben...

Wel leuk trouwens dat deze blunder vanuit Notter te reproduceren is; kunnen we het ook daadwerkelijk ter plekke in de auto demonsteren.
De Nederlandse consument lijkt overigens wel fan van peuterschoolnavigatie: er worden veeeeel meer Navmannetjes verkocht dan Garmannetjes..

En nee; we hebben nog steeds geen aandelen in Garmin, maar godzijdank ook niet in Navman...

Gruss Gott uns auf wieder Schnitze!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 apr 2005 01:01

Marum!!! Het was Marum!!

Zie ook http://forum.gps.nl/viewtopic.php?p=26947#26947 ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Berichtdoor elsinga » 7 apr 2005 06:56

En dat melden jullie niet vooraf? Je had bijna bij mij op de koffie kunnen komen... ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Berichtdoor Wallie » 7 apr 2005 08:41

Daarnaast was dat restaurant niet in Heiloo (ik vroeg me al af met wat voor nav systeem jullie onderweg waren van Notter naar Groningen, zelfs vanuit Zevenhuizen wordt je dan nog niet via de afsluitdijk gestuurd... :lol: ) maar in Heino....

Wallie
Avatar gebruiker
Wallie
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 342
Geregistreerd: 4 mei 2004 12:18
Woonplaats: Capelle a/d IJssel

Berichtdoor Hans Vaessen » 7 apr 2005 10:34

:oops: :oops: Nu weet je ook waarom we wel met drie systemen tegelijk mòeten rijden :oops: :oops:
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Volgende

Keer terug naar WayPoint Weblog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten