de eerste versie van de weblog

Een kijkje achter de schermen van WayPoint
Gebruikersavatar
corbin
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1557
Lid geworden op: 5 mar 2004 17:05
Locatie: Heiloo

Bericht door corbin »

En ik maar zoeken naar die schnitzels in mijn woonplaats. :D

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Ondertussen lijkt de zomer voorbij. Normaal zou ik droevig zijn met zo'n pokke-weer na zo'n heerlijk weekend. Maar het mag nog wel even duren. Even 'rust in de tent'.

Sinds vandaag hebben we de Garmin320 binnen. De 320??? vraagt iedereen zich af? Jawel: de onvervalste kloon van de TomTom Go. Veel beter dan de TTG natuurlijk. En notabene goedkoper. Maar ook wel errug laat.
TT heeft inmiddels alweer wat nieuwe modelletjes aangekondigd; benieuwd wie het gaat winnen....

Natuurlijk heeft de 320 verwisselbare frontjes, net als de TTG. En is de geluidskwaliteit verbluffend (waar zit die subwoofer??). Maar je kunt geen tussenpunten toevoegen; laat staan routes maken in city select. En shockproof en waterdicht is ie al helemaal niet (ofschoon ie degelijker lijkt dat de TTG durf ik er niet mee te gooien)... En ja: hij heeft óók 3D navigatie; en je kunt er nog op rijden ook!!

We vrezen dat de concurrentie tussen TTG en Garmin bij deze toestellen zich gaat afspelen op niveau van zogenaamd-automatisch-gaan-piepen-als-de-bestuuder-in-slaap-valt of meeschijnende-navigatie-in-de-bochten. Het gaat niet om waarom het gaat, maar om wat mooi en leuk oogt in de folder.

Doet me weer denken aan de hierboven genoemde Navman. Die lui presteren het zelfs om op de verpakking met een foto te laten zien dat je hem ook als spiegel kunt gebruiken!! Leuke extra functionaliteit. Alleen jammer dat als je de afslag probeert te zien alleen tegen je eigen lelijke kop aankijkt (bij mijzelf dan..).

Zonder gekheid: errug goed toestel die 320, onvoorstelbaar snel en gemakkelijk. Maar echt enthousiast zijn we er toch niet over. De quest was en is toch wel beter.
Zou jammer zijn als Garmin zich gaat richten naar 'voer voor de massa'. Doet Ferrari toch ook niet??

Ander verhaal van vandaag:
Ik gaf het hierboven al aan: ondanks de foto's van drukke dagen:
Waypoint is aanmerkelijk meer dan alleen motornavigatie.
Vandaag een groot aantal toestellen mogen leveren aan een keten van campings die we mochten adviseren in de inzet van GPS om de recreatie-activiteiten te verhogen.
Volgende week vindt de eerste cursus plaats voor het personeel van een Motel dat ons recreatiebranche pakket kocht: een combinatie van toestellen, instructie en omzetten van papieren route naar GPS-route. Een hele snelle manier om als recreatie ondernemer te starten met GPS-verhuur.

En maandag starten we met een pilot samen met de KNBLO om Wandelverenigingen te helpen op lokale scholen GPS te introduceren binnen het lespakket. Niet alleen biedt dat nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs als zodanig; bovendien maakt GPS wandelen ook voor jongeren weer 'fun'.

Al met al: een paar dagen rotweer is zo gek nog niet.... Vanaf maandag wordt het weer beter!! ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
maarten1951
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 369
Lid geworden op: 21 mar 2004 11:42
Locatie: leiderdorp

Bericht door maarten1951 »

De quest was en is toch wel beter.
Zou jammer zijn als Garmin zich gaat richten naar 'voer voor de massa'. Doet Ferrari toch ook niet??
Jammer nou om mijn quest te vergelijken met een Ferrari :cry:
Een Ferrari is snel (zijn meer auto's), is mooi (zijn maar weinig auto's) maar praktisch ho maar. :wink:

maarten1951 (geen Ferrari, wel quest)
jan janssen impress/batavus florence/voordeelurenkaart/ov chipkaart/niets ontziend bestelbusje/mazda mx5

Gebruikersavatar
Oetzi
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 1129
Lid geworden op: 15 mar 2004 19:42
Locatie: Doesburg
Contacteer:

Bericht door Oetzi »

Hans Vaessen schreef:.


Kleine andecdote: (ik mag dat niet vertellen, maar ach, wie leest dit nou..):

IK :D
the one and only Trans-Alper
veni, vidi, foetsi met m'n GPS

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Oh Oh wat was dat jammer!! Dat ik vandaag m'n camera niet bij me had....

Vandaag hadden we echt de allersmerigste, meest gore, onvoorstelbaar dat het nog kan rijden, motor OOIT in de garage staan. Van Mr. Coffey, from England, die vanochtend om drie uur thuis vertrokken was.

Want, wat was er aan de hand: het was hem gelukt! Hij had zowel de Garmin als de Perfect Cradle Blue als de kabel kapot gekregen. Althans: het deed het niet meer. De Garmin had ie al eerder elders gekocht; de Blue bij ons (waar anders ;))

En ook z'n motor had de zware zoutaanslag op de Britse winterwegen niet overleefd. Had ie een paar weken terug die nieuwe 1200 als leenmotor geahad; met BMW Navigator II. Deed overal keurig verslag van via mail. En teleurgesteld dat ie was over die 1200!!! Nee, over de motor zelf repte hij met geen woord, maar voor die Nav II had ie geen goed woord over! Dat die ronde knop miste was een drama! Ik zal z'n letterlijke woorden over BMW niet herhalen.
En ook niet wat ie er van vond dat z'n 2610 het niet meer deed. En hij had al ruzie gehad met Garmin, alles één voor één zelf getest etc. etc. Of ie langs mocht komen... Tuurlijk; op zaterdag hebben we alle tijd.

Niet alleen de motor zag er dramatisch uit; ook nog nooit een Garmin gezien die zo mishandeld was. Zag eruit alsof er twintig dinosaurussen op hadden staan kauwen. Geen wonder dat dat het niet meer doet. Leek er meer op dat zowel toestel als cradle een nachtje in de ongebluste kalk hadden geslapen...

Omdat hij de moeite had genomen helemaal vanuit de overkant naar Notter te rijden + vanuit efficiency heeft Richard vervolgens maar gewoon alle onderdelen die van ons kwamen vervangen. Nieuwe kabel, nieuwe cradle; getest met een demo-toestel en.... niets!!
Om een lang verhaal kort te maken: bleken z'n stroomkabels en 12V plug ook inmiddels zodanig aangevreten dat ze al lang een tot dusver onbekende zekering hadden opgeblazen...
Dat in orde gemaakt en kon met een werkend geheel (incl. de 2610!) op pad richting Volendam, waar een vriend woont; vanavond 'party in Amsterdam'. Morgen weer terug.

Rij voorzichtig Marc!

Mocht iemand nog een (vermoedelijk perfect werkende) Cradle zoeken met een uiterst artistieke kleurstelling aan de achterzijde: bij voldoende belangstelling zullen we 'm binnenkort veilen...

(ok, ok, er is sprake van enige overdrijving; dat van die dinosaurussen klopt echt niet.... Er is volstrekt geen sprake van tandafdrukken, noch zijn er speekselresten, haren of andere elementen die voor DNAtest bruikbaar zijn gevonden. Met die Britse pers moet je oppassen: voor je het weet hebben ze een nieuwe 'Nessie'.)
Afbeelding
foto: ANP: onbekend object in Regge ter hoogte van Notter
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Rob van Veen
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 84
Lid geworden op: 28 mar 2005 21:12
Locatie: Bussum

Bericht door Rob van Veen »

Ich bin Schnappie.....
Rob BMW K1200LT en Mieke BMW R1200GS LC
StreetPilot 2610, Zumo 660, Zumo 590, NAV V

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Het toeval wil dat ik net voor m'n kids dat deuntje dagelijks moet draaien... en het vervolgens de rest van de dag niet kwijt ben. Ik weet ze aardig op de kast te krijgen door dan te zingen 'ik ben Flappie...'

(wat ik eigelijk veel beter vind klinken, en wat een krokodil juist een hele leuke naam is...)

In dezelfde kinderachtigheid vind ik het ook leuk, namens Waypoint, BMW te pesten. Of liever de BMW navigator II.

Velen denken dat wij BMW met onze 'Perfect Pilot' copieerden, maar in werkelijkheid hebben wij onze oude vestiging nagespeurd op afluisterapparatuur. Want de geachte om twee knoppen toe te voegen hadden we al in zeer, zeer vroeg stadium. In- en uitzoomen. Daar ging het met name om. Maar ja, toen kwam bmw met vier knoppen. Waarvan twee overbodig.. En dus moesten wij wel met vijf komen... Je kon het in Munchen horen donderen (en nog steeds).

Hebben ze eindelijk ontdekt dat er ook 2GB in zo'n apparaat kan; had Notter dat al maanden eerder.
Wat zeg je? Ze hebben het nog steeds niet... Oh. sorry.. Het had een verrassing moeten blijven??? ja, verdorie, kon ik niet weten...

Ahaaaa!!! BMW gaat na driekwartjaar de prijsverlaging van Garmin volgen!! Snelle jongens daar in Munchen!! Hoeveel???...
Naaaahh.... dat begint er op te lijken. Maar nog steeds een stuk duurder dan dat vervelende ding uit Notter dan nog meer kan ook... (met 2GB allicht...)

Enfin; ik zal ophouden.. in de stamkroeg mag het af en toe, maar we willen als Notter gewoon met de voeten aan de grond blijven en niet arrogant zijn of worden.

(maar toch wel grappig dat de afgelopen dagen diverse zakelijke partijen 'toevallig' langskwamen om te horen wat we van de plannen rond de tomtom rider vonden...).

En we vinden er nog steeds weinig van, behalve dat we concurrentie toejuichen: laat maar zien wat je er van maakt.

Heel andere richting nu, genoeg over de motor:
Afgelopen maandag de afrondende gesprekken gehad over de GPS-pilot in het VMBO. A.s. maandag de eerste pilot-les. Daarna zullen er nog verschillende volgen.
En vanaf juni gaan we trainers opleiden om binnen het onderwijs gps-les te geven. Doel: jongeren meer laten bewegen (ja, motorrijders!! Je kunt ook wandelen met die dingen! ;) (nee, ikzelf doe dat ook niet, maar het KAN wel, daar gaat het om).

En bovendien: zoals eerder gemeld: ook NOC/NSF heeft aangehaakt en een stagiair van de Johan Cruyff Academy (Hugo) doet onderzoek naar de acceptatie en kennis van GPS onder middelbare scholieren.

Al met al: het is fantastisch om te zien hoezeer de kennis rond GPS om zich heen krijgt. Er zat bij die meeting een schare van een kleine tien onderwijsgevenden (binnen een vrij kleine school) bijeen; allemaal even enthousiast. Zou een jaar geleden beslist niet mogelijk zijn geweest.
Alleen die systeembeheerder zouden ze een geocache in verweggistan als opdracht moeten geven...

Dat laatste brengt me op een idee.... :evil: :evil:

Zou dat wat zijn?? Een wenskaart met een ingebouwde gps met één voorgeprogrammeerde locatie heeeel heeeeel ver weg; in een oord waar je niemand zou durven wensen??

Of zullen we de schakelaar omzetten: een gps met juist een heel bijzonder coordinaat dat je aan je lief geeft, met de opdracht het te vinden. Om ter plekke (na drie dagen kleumend in de regen te hebben zitten wachen) met hese stem uit de struiken te voorschijn te springen om haar ten huwelijk te vragen op de plek waar jullie voor het eerst... zoenden. "Hallo!! Ik ben Flappie!!!!"

Wat is de moraal van het verhaal?? We hebben het druk in Notter. Ideeen genoeg. Sommigen zijn goed en krijgen voldoende tijd. Sommigen zijn onzin en zijn leuk voor in de kroeg. En sommigen zijn leuk, maar we hebben we zelf geen tijd voor.

Vrinden, kom graag met goede ideeën; we ondersteunen graag, maar zorg zelf voor de uitvoeringscapaciteit!!!

Afbeelding
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
bisschop
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 42
Lid geworden op: 4 jul 2004 22:55
Locatie: Enschede

gps op school

Bericht door bisschop »

Hans Vaessen schreef:
En bovendien: zoals eerder gemeld: ook NOC/NSF heeft aangehaakt en een stagiair van de Johan Cruyff Academy (Hugo) doet onderzoek naar de acceptatie en kennis van GPS onder middelbare scholieren.
Hier in de kroeg mag ik hardop zeggen wat ik anders moet fluisteren. "Het basisonderwijs loopt toch vaak voorop met vernieuwing."

Op mijn school werken we zelfs met de kinderen uit
groep 6 met gps. Dan zal het de leerlingen van de middelbare school toch ook wel lukken? :wink:
Afbeelding



Ted
Anna van Burenschool, Enschede http://www.avbschool.nl

William
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 397
Lid geworden op: 10 mar 2004 13:11
Locatie: Laarbeek (NL)

Bericht door William »

Hans Vaessen schreef:Alleen die systeembeheerder zouden ze een geocache in verweggistan als opdracht moeten geven...
:evil: :evil:
Ken jij het gezegde: "Je vangt meer vliegen met stroop, dan met azijn"?
Dé uitdaging is om hem/haar enthousiast te maken voor GPS, daar bereik
je veel meer mee.

Laat die SB nou net een fervent motorrijder zijn en ook hier dagelijks over dit forum rondstruinen....... :roll:

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Ted:
In de auto onderweg naar de school in kwestie hoorde ik de minister zeggen dat VMBO voorop loopt met innovatie (mogelijk als excuus dat ze een paar honderd miljoen minder in hara plan opnam als verwacht..). Maar zeker is zeker: we waren eerder met jou in gesprek dat met KNBLO/VMBO ;)

William:
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk; maar we zitten hier in een stamkroeg, bovendien in een weblog. Dat heeft een hoog column-gehalte en als kenmerk dat er vaak wat directer geschreven wordt. Lezen van dit proza is eerder entertaining dan informatief (hoewel er juist hier soms informele nieuwtjes te vinden zullen zijn). Eerder chargerend dan de nuance zoekend. (hoewel het dan nog steeds erg waar kan zijn). Het is net een echte kroeg ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

Vandaag was een interessant dagje:

Vanochtend spraken we met TomTom en vanmiddag zagen we een tweetal andere nieuwe producten waarvan de een ons nog meer tegenviel dan de ander.

Met TomTom spraken we uiteraard over de aangekondigde TomTom-rider. Een product waar we met buitengewone belangstelling naar uitkijken, maar waarvan we ook zeggen: eerst zien, dan geloven.
Vandaag keken we ondermeer naar motormontage-oplossingen; en dat ziet er goed uit: die montage gaat zeker goed komen. Over de rest valt vooralsnog weinig te melden. Behalve dat de TTR, helaas, op z'n vroegst in juli leverbaar zal zijn.

Daarnaast kregen we vandaag eindelijk de magellan500 onder ogen. Nee, magellan! Daar ga je de oorlog NIET mee winnen.
Kijk: je loop al fors achter op garmin. Als je dan met een nieuw product komt moet dealer en klanten zeggen 'WAAAUUWW!!'.
Maar vandaag was meer PPFFFFFF....
OK, in tegenstelling tot de 100, 200 en 300 kan de 500 wel aan de PC gekoppeld worden (wat in onze ogen niet meer dan normaal is). En inderdaad: een kleurenscherm (maar die resolutie kan toch echt niet meer..).

Maar.. een accu!!!!??

Voor wie dat niet weet: de Magellan500 is een concurrent voor de GPSmap60C van Garmin. Die 60C staat dichtbij de garmin Quest. Die laatste is meer voor in de auto, de eerste meer voor het wandelen. Voor het wandelen is één van de voordelen van de 60 tov de Quest dat hij op batterijen werkt; je kunt dus makkelijk reservelading meenemen. Het is dus logisch een primair 'outdoor' toestel van batterijen te voorzien.

DUS wat doet Magellan?? Die stopt er een accu in.. Daar is erg goed over nagedacht, maar net niet lang genoeg...

Tuurlijk: we zullen de magellan nog nader aan de tand gaan voelen, misschien is het wel een dijk van een apparaat. Maar: you never get a second chance to make a first impression.
Dat zou magellan toch echt eens aan het denken moeten zetten...

Datzelfde geldt, maar dan in sterkere mate, voor die foute mannen die onbeschaamd een kloon van onze Perfect Cradle gingen bouwen.
Natuurlijk waren we in het begin boos. Een de art-impression op www.y2remoto.com zag er fraai uit.
De advocaat van ons designbureau stelde ons al snel gerust: dit is zuivere inbreuk op jullie modelrecht; ik pak ze graag voor je aan...

Maar ach; daar willen we ons als waypoint eigenlijk helemaal niet mee bezighouden. En nadat we op de beurs in Den Bosch een protoype gezien hadden was het al helemaal een stuk minder spannend. Tuurlijk! Het is pas een proto. De echte zal er vast beter uit komen te zien. In die zin toch wel spannend of we die advocaat nu wel of niet in stelling moesten gaan brengen.

Welnu: slecht nieuws!! Voor de advocaat dan! Hij mag thuisblijven!

Kijk: we vonden de Y2remoto (What's in a name; inmiddels heet ie, nu wel begrijpelijk, "SPcontrol") eigenlijk vooral een compliment. In de zin van: die jongens (en meisje) van Waypoint begrijpen die motorrijder toch wel een beetje beter.. ;) dan wij. Dus laten we dat maar copieeren. Ook dat rare dingetje van Touratech valt in die categorie.

Maar tsjonge jonge. Wat wordt de gebruiker hier ernstig onderschat. De fabrikant heeft iets te lang naar foto's (!) van motoren gekeken en daardoor gedacht midden in een tupperwareparty te zijn beland!!
Sterker: ik denk dat die producent eigenlijk alleen slavorken van 0,35 euro maakt en nu ineens denkt: hé, aan zo'n motorrijder kan ik meer verdienen!!! Ik maak een stukkie goedkoop plastic met knoppen die op afstand net echt zijn en vraag er, net als die gekke gasten in Notter 150 euro voor!!

Whoopppss: sorry Eric (Eric is mijn baas!! :evil: ) . Ik had beloofd me een beetje in te houden. Het is helemaal niet 'chique' om zo te reageren op een concurrerend product. Maar we zitten hier in de weblog in de stamkroeg. En in de kroeg wordt gedronken. En dronken mensen vertellen de waarheid.. (hiips..)


Maar als ik voor me kijk zie ik van links naar rechts mijn glas wijn, de perfect cradle en de de SPcontrol/Y2remoto.

Het glas wijn zie ik scherp: de cote du rhone villages 'l'enclave des papes'; uiterst betaalbaar bij AH. Moet eigenlijk wel dezelfde dag leeg of met vacuvin dichtmaken voor de volgende dag.

De cradle is ook nog vrij scherp:
Da's evident een product op hetzelfde niveau van de 2610. Met knoppen die even scherp bedrukt zijn; die hetzelfde voelen; zelfs de lak voelt hetzelfde. En hij geeft nog licht in het donker ook!

Maar bij de SPcontrol wordt het al vager: Op de knop rechtsboven lijkt een letter te staan, maar het is meer een veeg. Donders! het IS een veeg: ik heb er een keer op gedrukt en de lak gaat eraf. En als ik met dat ding op tafel tik klinkt het als de zandbakschep van mijn zoontje van (net) drie... En als je tijdens het rijden probeert in te zoomen ga je spontaan linksaf..

Nee, Eric: we vonden het een compliment dat onze Cradle gekloond werd. Maar dit is toch echt eerder een belediging... (voor de klant dan).. En dan hebben we het nog niet eens over wat je ziet als je 'm openschroeft... Weinig: niets eens een rubber om 'm waterdicht te maken..

Ik heb wat foto's gemaakt; het werd al donker, dus ze zijn niet subliem. Maar zie onderstaand.

Maar om het verschillen ECHT te proeven en voelen moet je ze naast elkaar gehad hebben; kom gerust langs; we hebben ze allebei.
Maar laat je niet wijsmaken dat die sla-bak uit Notter komt!

Dus vanavond ben ik gewoon boos:
- Boos op Tom Tom omdat ze er niet voor gezorgd hebben klaar te zijn als het seizoen begint; daar hebben we nog ff niks aan...
- Boos op magellan omdat ze als nummer twee in de outdoor-markt zo ontzettend slecht nadenken dat ze wel nummer 10 moeten worden..
- Boos op de Sp-control 'bedenkers' dat ze denken onze klant voor de gek te kunnen houden..

Afbeelding Afbeelding


Afbeelding Afbeelding


Afbeelding Afbeelding


Afbeelding Afbeelding

(kan ik hier nog ergens laten horen hoe het klinkt als je er tegenaan tikt?? Nee, da's nou jammer... Grrrrr.....
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

AS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 28
Lid geworden op: 26 nov 2004 22:43
Locatie: Zwolle

Bericht door AS »

Boos?
Jij hebt toch geen reden om boos te zijn? Je hebt een winkel vol met navigatiesystemen die wel aan je eisen voldoen! Als er iemand reden heeft om boos te zijn (nou ja boos, teleurgesteld is beter), dan ben ik dat wel.
Eindelijk mijn vrouw overtuigd van het feit dat ik toch echt een PP nodig heb, middagje vrij genomen, toch maar voor de zekerheid even naar Notter gebeld (je kent het misschien wel, dat theewatergevoel), en wat blijkt: een onderdeel voor de motormontage blijkt niet meer in voorraad!
Misschien zaterdag weer is me te verstaan gegeven. :cry: Nu zoek ik mijn toevlucht maar hier in de kroeg om m'n verdriet over de 5 ontbrekende "Notter-sterren" onder m'n naam te verdrinken. En 1 glaasje is niet genoeg! :lol:

Maar snel een nieuwe datum prikken voor een telefoontje/bezoekje naar/aan Notter.

PS Leuk zonneklepje op dat plagiaatapparaatSPcontrol? :wink:
Groet,
AS
PP 2610 red

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Bericht door Hans Vaessen »

AS schreef: een onderdeel voor de motormontage blijkt niet meer in voorraad!
Ach! Je hebt gelijk: ook boos op Sailtron/Garmin omdat ze zich er elk jaar weerdoor laten verrassen dat de vraag toeneemt zodra we richting zomer gaan...
Vorige week hadden we wel montagespullen, maar geen toestellen. Nu is het weer omgekeerd..
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
yzf1kr
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 1600
Lid geworden op: 2 jun 2004 08:06
Locatie: Heerlen
Contacteer:

Bericht door yzf1kr »

Hans Vaessen schreef: Sinds vandaag hebben we de Garmin320 binnen. De 320??? vraagt iedereen zich af? Jawel: de onvervalste kloon van de TomTom Go. Veel beter dan de TTG natuurlijk. En notabene goedkoper.
Volgens mij lezen de heren van Tomtom mee.

Heb zojuist bij een locale vestiging van een landelijke computerketen de TTG-classic zien staan voor €599,- inc. detailkaarten van europa.

Wel maar "zolang de voorraad strekt". Lijkt er op dat ze hun oude modellen zijn aan het dumpen.

Ik denk dat we na de GSM-, Breedband- en Supermarkt oorlogen aan de vooravond dan een "navigatie oorlog" staan.
Ik hoop het stiekum wel eigenlijk.
www.schattbachgut.com
www.thijsopreis.com
"Dyslectisch... ik ..... neuh, hoe kmo je ebrij."

Gebruikersavatar
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 10102
Lid geworden op: 8 jun 2004 15:00
Locatie: N52 55.981 E5 51.058
Contacteer:

Bericht door elsinga »

Nu zou het nog leuker zijn als TTG ook nog net zo goed zou routeren als de Garmin's en dat ook over de landsgrenzen heen. Als de makers van TT toch meelezen hier... ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook

Plaats reactie

Terug naar “WayPoint Weblog”