Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Een kijkje achter de schermen van WayPoint

Wordt het niet tijd iets aan je conditie te doen??

Welnee. Ik ben ook zonder sporten een jonge god/godin.
6
13%
Ik fiets en wandel al zoooo veel dan dat echt niet meer hoeft
11
23%
Kan niet: tijdens het hardlopen vliegt dan telkens de as van m'n sigaar in m'n ogen
3
6%
Dat doe ik al. Ik ben één van die fleurige pakjes hieronder en kan deze column volstrekt niet op prijs stellen
0
Geen stemmen
Pas als WayPoint eerst een cursus GPS-fitness opzet
4
8%
Pas als Waypoint eerst een fitness instructiefilmpje op tv.gps.nl zet
3
6%
Pas als ik eerst een fleurig pakje heb gekocht
1
2%
Pas als ik een sponsor heb gevonden
0
Geen stemmen
Ja! Ik doe mee. Hans is een prima kerel en kan best wat hulp gebruiken. Samen staan we sterk!
3
6%
Ja! Ik doe mee. Hans is een lul van een vent en ik zal 'm eens het snot voor de ogen lopen!
1
2%
Ja! Ik doe mee. Maar ik doe het stiekem en ik meld me pas als ik 30 minuten aan één stuk doe
1
2%
Ja, ik moet aan m'n conditie werken. Maar om dat met een GPS te doen vind ik wel zo'n flauwekul!
6
13%
Weet niet
2
4%
Anders, ik zal het in het draadje hieronder toelichten...
7
15%
 
Totaal aantal stemmen : 48

‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Hans Vaessen » 2 sep 2011 14:28

.
.
Wordt het niet tijd iets aan je conditie te doen??

Alweer anderhalf jaar geleden dat ik hier iets schreef dus dat is kennelijk mijn ritme. Ter compensatie zal ik er een lang verhaal van maken. Maar let op: vooral voor wie zich echt door de vraag in de titel aangesproken voelt: lees zeker even door tot het einde!

Mijn laatste verhaal ging over Sven Kramer (viewtopic.php?f=41&t=28517) en ik zet de lijn over sporten even door:

Op moment van schrijven ben ik 48 en, voor zover ik weet, in goede gezondheid.

De enige sport die ik doe is 'boeren-fitness'. Doordat ik buitenaf woon heb ik een grote tuin die best wat werk vraagt. Een prima smoes om niet te hoeven sporten, beweging genoeg immers... In werkelijkheid is het gros van het werk grasmaaien en dat doe ik op de zitmaaier. Daar wordt je ook wel moe van, maar dan moet je het wèl een paar dagen achter elkaar doen en zo groot is m'n tuin nu ook weer niet..
Ik heb drie fietsen, maar voor ik die kan gebruiken moet ik ze eerste 'uitgraven' en banden oppompen. En bovendien: de motor staat voor het grijpen; waarom zou ik gaan fietsen?

ben je wel helemaal lekker?
Ook in m'n werk is de sportieve ambitie gering: navigatie op de motor heeft voor mij amper geheimen; met outdoor kom ik ook een heel end. Gaat het over fitnessapparaten dan kijk ik onmiddellijk hulpbehoevend naar een collega en haak ik af..
Ik weet er weinig van. En ik wíl er ook niets over weten! Ik heb niks met de ambitie van die uitslovers die de marathon van New York willen lopen of die heuvel in de Provence gaan beklimmen. Ben je wel helemaal lekker? Van die gasten die zich helemaal het schompus rennen en dan met droge ogen durven te roepen 'Ha! Dat was hééééérlijk!'. Gelooft toch geen hond!!? Van die lui die onbeschaamd de winkel in wandelen in een fleurig pakje dat zó strak zit dat je verwacht dat ze elk moment imploderen! Met zo'n petje op het hoofd waarop je digitaal kunt aflezen wat het actuele vetpercentage is...

Bij de meeste van onze klanten gaat het gelukkig om een GPS om mee te genieten. Of het nu wandelen, fietsen of motorrijden is: dáár kan ik wat mee. Wandelen tussen de Franse wijngaarden, fietsen van terras naar terras, op de motor naar de Moesel.... Genietend van heerlijk weer, natuur en fantastische uitzichten. Begrijp ik héélemaal. Kan ik me volledig in verplaatsen. En doe ik graag in mee... In oktober ga zelfs ik naar de alpe d'Huez!! Maar dan om ondermeer om de Nederlandse wijnboer Domaine Marotte (http://www.marottevins.com)/ te bezoeken. Samen met vrienden die ook houden van genieten!

intelligente vent
Het irritante is dat veel van m’n vrienden ook al van die rare dingen doen... In toenemende mate. Dingen als 'nee dank je, we hebben even een maandje zònder wijn'. Raar. Er is er zelfs één die vorig jaar op één dag drie keer de Alpe d'Huez heeft beklommen. Erger nog: dit jaar gaat ie vast weer en wil ie het vijf keer doen. Ofschoon het toch een uiterst intelligente vent is vroeg hij me of ik meedeed.... Ja, vast!

En dan, oh ja.. nòg zo'n thema... Roken... Of liever gezegd: stoppen met.... Als je op tv.gps.nl het tweede filmpje over de montana hebt bekeken weet je dat dat nog steeds niet gelukt is. Ja, één keer bijna. Een week lang zelfs. Maar toen wilde mijn echtgenote toch echt even shoppen in zo'n leuk Frans stadje... En toen ik vervolgens drie kwartier buiten stond te wachten voor een winkel waar ze volgens mij precies hetzelfde verkochten als bij de C&A in Almelo ("alleen héél andere kleurtjes") was ik zó chagrijnig dat ik de verleiding van het TABAC-uithangbord niet langer kan weerstaan. Vijf minuten later zat ik tevreden paffend met een pichet Rosé op het terras in afwachting van, wat later bleek, een rood met witte stippen jurkje voor m'n dochter...

heel zielig
Dat was enkele jaren geleden. In de tussentijd ben ik als roker zelfs onder vrienden een paria geworden. Inderdaad: ook daar zijn ze mee gestopt... Daarom hou ik ook zo van warme zomeravonden (zoals we die vroeger nog hadden), want binnenshuis mag nèrgens meer gerookt worden. Bij niemand. Zelfs niet bij m’n vrienden die vroeger míjn woonkamer blauwzetten. En sta ik dus om de zoveel tijd buiten in een donkere miezerregen in m'n uppie aan die peuk te trekken, mezelf heel zielig vindend. En dat is het eigenlijk ook wel, ofschoon om heel andere redenen.

Enfin.

Met de jaren komt de wijsheid. Zegt men. En verdwijnt de conditie en energie. Dat zegt men niet maar ìs wel zo. Ofschoon het geleidelijk gaat heb ik niet meer de tomeloze energie van toen ik dertig was. En omdat je dat bij WayPoint (en in de wijngaard) eigenlijk toch wel nodig hebt wil ik daar toch eens wat aan gaan doen.
Qua figuur is er eigenlijk niet zoveel veranderd. Met uitzondering van een steeds meer geprononceerde bolling boven de broeksriem. Nee... geen bierbuik of andere vorm van kwalitatieve ondervoeding. Eerder een wijnbuik...

En tsja.... moet ik dan misschien niet tòch... Stoppen met roken?? Meer gaan bewegen?? Ja. Moet ik doen. Ga ik doen. Morgen..

En morgen heeft jarenlang op zich laten wachten maar is dus vandaag. Vandaag ga ik stoppen met roken en meer bewegen.

Grüner Veltliner
Heb ik gisteren bedacht. En tsja.. als je dan een gps-o-fiel bent dan heb je daarvoor hulpmiddelen. Niet zozeer voor het stoppen met roken (want morgen ga ik toch vast weer een pakje halen) maar wel voor dat bewegen. Ik heb gisteren een Forerunner610 meegenomen en ben me daar gisteravond in gaan verdiepen. Aanvankelijk op m’n terras waar een heerlijk avondzonnetje scheen dat schreeuwde om een frisse Grüner Veltliner. Even later binnen verder met een glas rode Rhone... En maar paffen ondertussen..

Maar niet alleen met het toestel bezig geweest, ook op zoek naar een trainingsschema en dat in het apparaat gezet. Dat schema kun je vinden op http://www.runnersweb.nl/Training/Begin ... hema-1.htm. Vervolgens, het was inmiddels na elven, m’n gympen aangetrokken, m’n led lenser headlight opgezet en het zandpad op. Na een minuut rennen hoor ik een paar piepjes en voel ik een trilling uit de forerunner ten teken dat ik twee minuten mag gaan wandelen. En dat vijf keer. En da’s wat ik nodig heb.. Net als die schreeuwende sergeant, vroeger bij de infanterie. Maar nu dan gelukkig in een wat milder tempo. Het geeft houvast en een doel. Terug op de computer staat m’n workout binnen enkele seconden automatisch online. En dat vind ik, als gadget-man dan toch ook wel weer heel geweldig...

Bovendien: als het goed is gaan die grafiekjes veranderen. En zal ik daaraan op basis van ‘harde cijfers’ kunnen zien. Dat vindt mijn beta-kant dan weer fijn... Bovendien zijn het kleine beloninkjes. En die zal ik nodig hebben, dat weet ik nu al.

stomverbaasd
Natuurlijk: dit stelde niets voor (en dat moet ook: je moet langzaam beginnen). Maar de combinatie van dit alles maakt toch ècht dat ik nu al ongeduldig uitzie naar de volgende keer. Morgen. En, geloof me of niet: waar het gaat om hardlopen of aanverwante zaken:dat is ècht voor het eerst in m’n leven!! Ik ben stomverbaasd en begin de hierboven genoemde ‘uitslovers’ ineens een beetje te begrijpen... Ik zou het zelfs een openbaring willen noemen.

Daarom mijn excuus aan de mensen die ik hierboven zo beledigd heb: vergeef me! Het was uit onwetendheid!

En aan de mensen die bij het eerste deel juist iets hadden van: haha! Precies, dat vind ik nou ook, maar tegelijk wel iets herkennen in dat andere gevoel er ‘toch eens iets aan te moeten gaan doen’: doe mee! Stem in de poll hierboven en/of meld je even hieronder. Het gros van de klanten van WayPoint is namelijk 45+ en heeft tenminste affiniteit met GPS. En zeker onder de motorrijders zitten daar best een paar bij.... Enfin. Ik denk dat het duidelijk is zo...

Net zo goed als dat het duidelijk is dat dit lange verhaal op twee manieren samen te vatten is....

“WayPoint zoekt naar een nieuwe markt: de 45+ fitness”

.......... Ach, wie weet! Is niet zo'n rare gedachte.. ECHTER: ik ga best heel ver voor WayPoint, maar als je weet wat voor hekel ik heb/had aan hardlopen: nee... er zíjn grenzen...

“Hans creëert voor zichzelf een flinke ‘stok achter de deur’ “

.......... Yep, ik denk dat dat het is: dus aan iedereen de uitnodiging op me te volgen op Garmin connect. Hier alvast m'n 'enorme inspanning' van gisteravond: http://connect.garmin.com/activity/111125442. (en zo kun je dus ook dergelijke trainingen met elkaar delen)

De afgelopen jaren werd ik vaak in de winkel begroet als ‘ah! da’s de man van het forum’. Tegenwoordig vaker ‘ah! da’s de man van die filmpjes!’.

Mòcht het nu zo zijn dat blijkt dat op connect eerst een paar enthousiaste dagen verschijnen, maar vervolgens helemaal niets meer.... Begroet me dan voortaan graag met ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Zo. Die stok staat.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor LaRoseNoir » 2 sep 2011 18:14

:)

je bent pas 48... wacht maar tot je 50 bent !plots slaat dan de ouderdom toe: stijver in de gewrichten, pijntjes hier en daar, geheugen dat niet meer zo vlot is... en bij vrouwen natuurlijk de overgang, ook niet niks....
ik werd vorig jaar 50 en heb met een soortgelijk schuldgevoel en een 'nu moet ik toch weer eens meer gaan bewegen' een GPS aangeschaft voor het wandelen... en dat doe ik nu inderdaad veel meer dan de jaren ervoor... geholpen door het uitdagende spel van geocaching loop ik heel wat kilometers... heerlijk !
echter, onlangs met mijn collega's een avondje gebowld...fanatiek want ik wil dan winnen, wat ook lukte... maar sindsdien scharnieren mijn beide knieen toch niet meer zo lekker...dat merkte ik maar al te goed in de Alpen dit jaar...

dus, slappe zak, in mijn ogen ben je nog een fit en fris jong broekie :)
voel je maar nergens schuldig over en geniet van alles wat je doet...
Oregon 550 - Renault Carminat 2000 - Archos 5 - Nokia N900 - Nuvi 1690
OnRoute wandelkaart - CN Eur 2012.20 - OSM - papieren kaarten en natuurlijk... het ouderwetse Stratenboek !!
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor elsinga » 2 sep 2011 18:57

LOL! Heeeel erg herkenbaar! 8)

Nu ben ik ook wel van de GPS, maar ook van mooi weer en dan is buiten sporten niet altijd leuk... Of het zweet gutst al van je rug als je nog neit eens begonnen bent (hartje zomer) of het regen (bijna altijd, zo lijkt het) of het waait hard (bijna altijd wind tegen, tenminste volgens mijn dochter die elke dag 10km naar school fietst) of... Dus ben ik inmiddels alweer bijna een jaar elke vrijdag-avond te vinden in de sportschool. Zoonlief gaat 2 uur te turnen, ik ondertussen 2 uur sportief doen. Eerst een klein stukje rennen (ik hoop nog eens meer dan 10 minuten op 9 km/u te kunnen volhouden) dan wat van die martelwerktuigen en als toetje een half uur tot een uur fietsen op standje vetverbranding. Ja, het lijkt zelfs sportief! En aangezien zoonlief 2 uur turnt heeft het geen zin om snel op te houden, want dan moet ik wachten (iets wat ik niet heel erg leuk vind...). Dus da's de stok achter de deur bij mij. ;)

Maar dat ik nu merk dat de tekenen van het goede leven bij mij afnemen... nee, dat niet. Maar ach, het kan geen kwaad en zwaarder wordt ik ook niet. Dus dat is de winst, zeg maar. :) Want voordat ik ik 48 wordt zijn we alweer 4 jaar verder en die halve kilo per jaar die klopt echt als je niet sport... :(
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor ++ Lex ++ » 3 sep 2011 00:37

Ik doe iets soortgelijks. Ik was gewend bijna dagelijks een dik half uurtje flink te trainen op een loopband. Met de televisie erbij om het nog enigszins dragelijk te maken. Na afloop ben ik dan ongeveer een kilo lichter dan aan het begin. Het zweet gutst eruit.

De laatste tijd ben ik echter overgeschakeld op buiten wandelen. Niet hard lopen, wel een stuk langer, en ook altijd flink op en neer. Altijd wel meer dan 100 meter omhoog, vaak ook meer dan 200. En ook weer naar beneden natuurlijk. Grotendeels over ongelijke paden waar je voortdurend moet kijken waar je je voeten kunt neerzetten. Of over een soort vlakte waar je overal wel kunt lopen, zodat je ook je weg moet zoeken omdat er geen pad te zien is. Aan het begin van de avond, want midden overdag is me te warm. Om mezelf bezig te houden breng ik paden in mijn directe omgeving in kaart. Het beste pad zoeken, en ook verbindingen die er niet waren, althans niet op de kaart stonden.
GPS 45, GPS III, GPS V, SP 2610, 60CSx, Nüvi 765, 62st
Avatar gebruiker
++ Lex ++
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 16620
Geregistreerd: 2 mei 2004 10:56
Woonplaats: Mellieha, Malta

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Thingvellir » 4 sep 2011 11:20

Ik heb wat sporten betreft de omgekeerde weg bewandeld. Toen ik nog jong was - een paar jaar geleden :mrgreen: - sportte ik vrij veel. Voetballen, tennissen, volleyen en hardlopen. Door wat lichamelijke ongemakken is daar een einde aan gekomen en beperk ik mij noodgedwongen tot wandelen en in de winter wat skiën. Sinds kort ga ik ook regelmatig zwemmen in extra warm (32°C) water. Het zwembad is echter niet zo groot, dat ik daarvoor een extra GPS aan moet schaffen. Dus geen extra omzet voor Waypoint, helaas.

Wat roken betreft, Hans. Ik had jou eigenlijk hoger ingeschat. :shock: :wink:
Groet, Thingvellir

SP c510 - Nüvi 2445 LM - GPSmap 76S - GPSmap 60CSx -
CN Europa v9 - CN North America 2008 - CN North America NT 2013.2 - OnRoute wandelkaart - diverse topo's van O.S.M.

Ik vind een onderschrift maar onzin.
Avatar gebruiker
Thingvellir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 974
Geregistreerd: 5 jul 2006 13:33
Woonplaats: Aarle Rixtel

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Hans Vaessen » 4 sep 2011 17:04

Thingvellir schreef:Wat roken betreft, Hans. Ik had jou eigenlijk hoger ingeschat. :shock: :wink:


dank je!

Helaas is de werkelijkheid weerbarstiger. ik moet zeggen: ook op dat punt gaat het redelijk.. Vrijdag overdag heb ik er vier gerookt, vrijdagavond had ik een buurtfeest. Ik wilde niet bij ieder gaan bietsen dus heb toch maar een een pakje javaanse jongens zwaar gehaald...
Ik schrok er zelf van zaterdagochtend te constateren dat dat pakje bijna leeg was. Begin van de avond van de prut een laatste gedraaid. En op dit moment (zo- ca 18.00) alweer zo'n 24 uur 'droog'. Enfin, het is een eerste milestone sinds enige jaren....

ik merk wel dat ik véél meer honger heb. continu.. Best wel irritant.

Qua lopen: vanmiddag voor de tweede (!! goh !!) keer gaan lopen. Het schema in de forerunner iets aangepast door er 3 min voor en achter te plakken. Warming uo en cooling down. Schijnt dat het hartslagherstel na 3 min belangrijk is, vandaar...

Maar.. wat gebeurt er dus in de praktijk: die forerunner trilt als je een nieuwe fase in gaat. En met m'n huidige schema hoef je dan ècht niet te kijken om te weten what's next. Als je wandelde ga je rennen, en anders omgekeerd..

Tenzij je niet verder dan 5 kunt tellen en dan ga je dus bij de melding cooling down ook in de looppas.. En dat duurt dan ook nog eens langer dan normaal.... huh??? Nog anderhalve minuut?? Dat pokke apparaat klopt niet!! Tsja......... dan ga je alsnog zweten...

Enfin; tussenstand is dus dat ik
a. op dit moment 24 u niet gerookt heb
b. vooralsnog qua lopen 'op schema' lig
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jan-R1200RT » 5 sep 2011 09:25

Beste Hans,

Gelukkig ben ik op mijn 21e, na ± 3 jaar van alles geprobeert te hebben, al weer gestopt met roken 8) .
Verstandig hè :wink: .

Wat het sporten betreft, daar ben ik ook al jaren met op en afgaand succes mee bezig.
De laatste 10 jaar, ik wordt 52 eind van het jaar, diverse keren begonnen en weer gestopt i.v.m. terug kerende blesures.
Voor de "soeplesse" van het gehele gestel nu maar Tai-Chi (omdat Taekwondo niet meer ging door een slechte rechter schouder). Dat voelt toch een beetje als voorzichtige ouwe lullen Taekwondo, maar dit is tenminste vol te houden en na een uurtje goed bewogen te hebben geeft het toch een bevredigend gevoel.
Daarnaast wat hardlopen. Maar ook daarmee dus regelmatig wat lopers blesures gehad. De laatste 6 weken alweer niet meer gelopen. En ik loop ook al twee - drie weken dat ik toch echt weer moet / wil beginnen :oops: .
Vanavond dan maar..... :?:

Bottom line: Ja, leeftijd komt met gebreken.
Het is goed om wat te bewegen, maar je moet het niet te gek maken :lol: .

Ik wens je veel succes met het (blijven proberen te :wink: ) stoppen met roken.
Ook ben ik erg benieuwd of "hard"lopen jou ding is / gaat worden en of je het vol gaat houden.
Ik blijf je volgen via dit draadje :!:
BMW R1200RT + Zumo 550 + Camos 600
Avatar gebruiker
Jan-R1200RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 13 aug 2007 21:55
Woonplaats: Lith

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jan-R1200RT » 5 sep 2011 09:41

Ik heb nog even naar je inspanning gekeken via de link, maar zijn de afstanden ook in km te zetten :?:
Ik heb even zitten zoeken en wat geprobeerd, maar kreeg het niet voor elkaar.
BMW R1200RT + Zumo 550 + Camos 600
Avatar gebruiker
Jan-R1200RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 13 aug 2007 21:55
Woonplaats: Lith

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jacob_Bax » 5 sep 2011 11:34

Rechtboven de knop "upload" staat een driehoek met daarbij de tekst "view in metric"
Er wijst zelfs een pijltje naar toe :wink:
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6899
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jan-R1200RT » 5 sep 2011 15:35

Tja, 52 komt eraan hé, blijkbaar toch al wat kippig aan het worden........ :oops:

Thanks :!:
BMW R1200RT + Zumo 550 + Camos 600
Avatar gebruiker
Jan-R1200RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 13 aug 2007 21:55
Woonplaats: Lith

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor splashy » 5 sep 2011 15:57

@Hans, zonder horloge of gps achtig beginnen, loop rustig totdat je behoorlijk ademgebrek begint te krijgen, gewoon lopen totdat je weer normaal kan ademen en dat doe je een minuut of 30, dus blijf in de buurt van je startpunt, zodat je terug kan lopen.
Na verloop van tijd gaat het vanzelf beter en verleng je de tijd, daarna begin je harder te lopen en ook dan, als het niet gaat beetje snelheid terug.
Klokken forceren de boel en dat werkt niet altijd goed, omdat je lichaam de ene dag niet wil en de andere dag juist veel beter.

Sommige keren kan het in het begin heel slecht gaan en dan ben je in 15 minuten 'klaar'.
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor FM » 5 sep 2011 22:44

Ach wat. Waarom lopen als je de motor kan gebruiken... :roll:

:wink:
Zumo XT, KTM 790 Adventure, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4625
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jan-R1200RT » 6 sep 2011 08:05

splashy schreef: je lichaam de ene dag niet wil en de andere dag juist veel beter.
Sommige keren kan het in het begin heel slecht gaan en dan ben je in 15 minuten 'klaar'.

Dit kan ik volledig beamen :!:
Ik heb in het begin ook op tijd gelopen, maar ben op een gegeven moment maar naar mijn lichaam gaan luisteren.
Maar als een "dwingend" hulpmiddel jou help / motiveert, dan zou ik het gewoon gebruiken.

Ik heb wel lang tegen een soort "drempel" aan gezeten van ± 30 minuten, dan was het gewoon op.
Op enig moment geprobeerd het iets rustiger aan te doen en er "overheen" te lopen.
Daarna ging het weer snel vooruit en kon ik binnen een paar weken al ± 50 minuten lopen :D .
Dat was de conditionele hompel die genomen moest worden.
Maar omdat ik conditioneel zo snel vooruit ging konden mij benen het weer niet bijhouden en kreeg ik pijn op mijn schenen. Ook overdag bij gewoon lopen. Mijn fysio vertelde me dat dit een bekende runners kwaal is en raadde me aan om het weer even kalm aan te doen totdat het over was.
Zoals al gezegd je kan het blijkbaar ook te snel doen.
Het gevolg was dat ik "even" gestopt ben en nu weer probeer aan de gang te komen.
Gisteren avond is het er (weer) niet van gekomen :(
Laatst bijgewerkt door Jan-R1200RT op 6 sep 2011 08:40, in totaal 1 keer bewerkt.
BMW R1200RT + Zumo 550 + Camos 600
Avatar gebruiker
Jan-R1200RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 13 aug 2007 21:55
Woonplaats: Lith

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Hans Vaessen » 6 sep 2011 08:25

Jan-R1200RT schreef: Maar als een "dwingend" hulpmiddel jou help / motiveert, dan zou ik het gewoon gebruiken.


Dat is voor mij beslist een zeer belangrijk element. Combinatie van het dwingende en het feit dat eea ook geregistreerd wordt.

In algemene zin is me van alle kanten aangeraden in het begin vooral rustig aan te doen. Enerzijds ter voorkoming van blessures, anderzijds om de motivatie in orde te houden. Betekent in de praktijk ondermeer het advies juist niet buiten adem te raken, maar in zodanig tempo dat je, als je samen zou lopen, nog met elkaar kunt praten..

Enfin; voor mij op dit het belangrijkste is niet zozeer de prestatie als zodanig maar vooral volhouden....

Overigens ontzettend leuk; al die reacties.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor splashy » 6 sep 2011 13:37

"Betekent in de praktijk ondermeer het advies juist niet buiten adem te raken, maar in zodanig tempo dat je, als je samen zou lopen, nog met elkaar kunt praten.."

Klopt, maar of je dat nu al lukt met die Javanse jongens??
Als je Gps niet doet wat jij wil, verander dan niet meerdere dingen tegelijk.
Niet je Gps formatteren!!! Zorg dat je altijd een backup van je Gps hebt
GPS75 (1993), 12XL, Nuvi 3760, Oregon 600, Sam. Galaxy S4 S5, Samsung Tab P7500 3G
Avatar gebruiker
splashy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 5253
Geregistreerd: 28 maart 2008 20:12

Volgende

Keer terug naar WayPoint Weblog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten