Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Een kijkje achter de schermen van WayPoint

Wordt het niet tijd iets aan je conditie te doen??

Welnee. Ik ben ook zonder sporten een jonge god/godin.
6
13%
Ik fiets en wandel al zoooo veel dan dat echt niet meer hoeft
11
23%
Kan niet: tijdens het hardlopen vliegt dan telkens de as van m'n sigaar in m'n ogen
3
6%
Dat doe ik al. Ik ben één van die fleurige pakjes hieronder en kan deze column volstrekt niet op prijs stellen
0
Geen stemmen
Pas als WayPoint eerst een cursus GPS-fitness opzet
4
8%
Pas als Waypoint eerst een fitness instructiefilmpje op tv.gps.nl zet
3
6%
Pas als ik eerst een fleurig pakje heb gekocht
1
2%
Pas als ik een sponsor heb gevonden
0
Geen stemmen
Ja! Ik doe mee. Hans is een prima kerel en kan best wat hulp gebruiken. Samen staan we sterk!
3
6%
Ja! Ik doe mee. Hans is een lul van een vent en ik zal 'm eens het snot voor de ogen lopen!
1
2%
Ja! Ik doe mee. Maar ik doe het stiekem en ik meld me pas als ik 30 minuten aan één stuk doe
1
2%
Ja, ik moet aan m'n conditie werken. Maar om dat met een GPS te doen vind ik wel zo'n flauwekul!
6
13%
Weet niet
2
4%
Anders, ik zal het in het draadje hieronder toelichten...
7
15%
 
Totaal aantal stemmen : 48

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor ErikS » 22 sep 2011 19:30

Chappeau Hans dat je volhoudt. Ga vooral zo door en het zal je gezondheid ten goede komen. Maar: Overdaad schaadt. Dus niet te snel. Ik ben ook weer aan het rennen geslagen maar niet met de Forerunner maar met de MP3 speler. via internet aan een Belgisch hardloopprogramma/schema gekomen dat ooit bij de VRT was uitgezonden. Zijn een heleboel lessen maar wel met een vast schema. En lopen op muziek is natuurlijk wel zo prettig. Reken daar bij een zoet zoetgevooisde stem van de Belgische presentatrice (Evi) en succes verzekerd.
Inderdaad, ik had dus ook iets nodig om weer te gaan hardlopen. Ik ben inmiddels een heel stuk op weg. Nog even dan ga ik verder met het schema voor de 10 km. En helaas, ik rook nog steeds. Gelukkig kan ik met het huidige pakje shag nog precies één week uitkomen. En dat probeer ik zo maar te houden.
volg een rijvaardigheidstraining, omdat motorrijden altijd beter (en veiliger) kan!

forced to have a TomTOM in the car, BlueBike and a Navigator5 on my motorbike,
and still the Colorado for Geocaching, Cycling and the hike!
Avatar gebruiker
ErikS
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 981
Geregistreerd: 10 mei 2004 19:48
Woonplaats: Scherpenzeel

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Hans Vaessen » 22 sep 2011 21:42

ErikS schreef: Ik ben inmiddels een heel stuk op weg. Nog even dan ga ik verder met het schema voor de 10 km. En helaas, ik rook nog steeds. Gelukkig kan ik met het huidige pakje shag nog precies één week uitkomen. En dat probeer ik zo maar te houden.


Tsja.. dat moet je nou net niet zeggen... want dat betekent dat ik met huidge schema nog wel een pakje per dag kan wegpaffen... ;)

Tsja.. dat stoppen met roken is een fascinerend gebeuren... Ik moet zeggen: Alan Carr komt een heel end bij me. Hij laat de spiegel zien hou absurd roken nu eigenlijk is. Maar toch werkt het niet helemaal. ik haak af daar waar hij zegt dat roken NOOIT een functie heeft en nooit lekker is. Op dat moment negeert hij ook elk historisch besef: zonder positieve aspecten had nicotine door de eeuwen heen nooit zo'n wijdverbreide positie in kunnen nemen.

En laten we wel zijn: Als je roker bent c.q. ooit bent geweest weet je dat er momenten zijn dat die sigaret echt lekker is en dat je er bewust van geniet. Ik rook nu en dan ook ene sigaar (en dan alleen een echt goede longfiller) - dat is nog iets meer genieten. Maar bij een sigaret kan het ook. Een goed glas wijn is top, maar een biertje op het goede moment kan ook heel lekker zijn.. Maaarrrrrr... dat betreft voor mij hooguit 5 tot 10% van die peuken. De rest gaat 'op de automaat'.

En ik merk, nu ik onder dat niveau zit, dat de stap naar nul minder onoverbrugbaar lijkt dan voorheen... Ik zit hier nu volkomen rustig alweer urenlang zonder te roken en bovendien zonder dat er iets te roken in de buurt is.. (ja... de buurvrouw rookt.. maar voor ik daar om half elf 's avond ga aanbellen....).. Nee.. ik ben er volkomen rustig onder.. geen probleem de avond door te komen. En dat was bij eerdere pogingen ècht wel anders...

Van die mp3's heb ik gehoord. Lijkt me ook een prima methode. Ik doe het zonder muziek; slechts rust aan m'n kop. En, afhankelijk van het moment, bliksemschichten of zonsondergang aan de horizon... Het verschil met mp3 zit 'm denk ik aan enerzijds de herinnering; anderzijds de vastlegging...

hmm..

je hebt me op een idee gebracht...

heb hier nog een verkeerd bezorgde brief voor de buren liggen...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jan-R1200RT » 23 sep 2011 07:53

Hans Vaessen schreef:
hmm..

je hebt me op een idee gebracht...

heb hier nog een verkeerd bezorgde brief voor de buren liggen...

:lol:
NIET AAN TOEGEVEN HANS!!!! (of je moet een hele leuke buurvrouw hebben natuurlijk...... 8) )

Gisteren pas weer gelopen, oorzaak 3 dagen Dresden, 23 minuten met intervallen, ging duidelijk moeizamer dan een week geleden :!: Eens per week is toch echt niet genoeg om een beetje op te bouwen.
Laatst bijgewerkt door Jan-R1200RT op 23 sep 2011 09:11, in totaal 1 keer bewerkt.
BMW R1200RT + Zumo 550 + Camos 600
Avatar gebruiker
Jan-R1200RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 13 aug 2007 21:55
Woonplaats: Lith

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor FM » 23 sep 2011 08:11

Wat het roken betreft, Hans, kan ik je enkel maar aanraden vol te houden. Met ophouden bedoel ik, voor alle duidelijkheid.

Mijn zus is 59 jaar oud, heeft altijd 2 pakjes per dag gerookt. Nu zit ze thuis met zuurstofflessen, mag haar inspanningen afmeten aan ongeveer 20 passen per keer - daarna is ze volledig buiten adem . Ze heeft een longemfyseem, een deel van haar longen is weggenomen, ze heeft nog een longcapaciteit van rond de 30 %.

Ik kan je verzekeren dat dit echt niet aan te bevelen is... :(

Dus Hns, voor je bestwil, hou vol. En ik raad dit aan alle andere rokers ook aan, natuurlijk.
Zumo 590, BMW R1200RT, SRC op Schubert C3 Pro
Avatar gebruiker
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 4535
Geregistreerd: 30 mei 2005 19:49
Woonplaats: Holsbeek

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor elsinga » 23 sep 2011 10:57

En voor de motivatie: mijn beide ouders rookten ongeveer net zoveel als Hans. Mijn vader heeft net de 52 gehaald (longkanker), mijn moeder is 56 geworden (ook longkanker). Nu betekent roken niet automatisch dat je longkanker krijgt, maar de kans is wel groter... En we willen Hans nog niet kwijt. ;)
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Hans Vaessen » 27 sep 2011 21:24

Tsja... met berichten zoals hierboven zit je toch nèt iets langer te twijfelen alvorens een reply te plaatsen. Want da's heftig...

Het is wonderlijk met rokers, maar hoe vet de letters 'roken is dodelijk' op het pakje je ook zijn. Of, als dat niet helpt 'roken maakt je impotent'. Of, als dat niet helpt foto's van berookte longen of 'roken brengt je medemens ernstige schade toe'.
Afbeelding

We dènken dat dergelijke campagnes geen effect hebben, maar dat is wèl zo. Maar dan indirect. Niet rechtstreeks op de roker. Want die ervaart het primair als bangmakende bemoeierij. 'We zijn nu eenmaal een makkelijk slachtoffer", "dood ga je toch" en "als het zo erg was zouden ze het wel verbieden, nu brengen we tenminste nog een hoop geld in het laatje".

Afbeelding

Indirect hebben ze wèl effect (interessant grafiekje wel..). Want beetje bij beetje wordt de roker echt paria. Een minderheid,een uitstervend ras. En toen duidelijk werd dat in sommige kroegen wèl nog gerookt mocht worden was er geen echte euforie. Geen 'zie je wel'. Ook vele rokers vonden het jammer (want zelfs de meest verstokte roker als ondergetekende vond een kroeg waar nog wèl gerookt werd echt heel, heel smerig). Ofschoon ik bepaald geen kroegtijger meer ben heeft dat moment voor mij wel iets in gang gezet...

Maar er waren vele andere invloeden. Mijn dochter die bij de nachtzoen zegt 'papa je stinkt'. Au. Het besef dat je een peuk opsteekt op het moment dat iemand die je zeer na staat vertelt vanwege kanker nog slechts kort te leven te hebben... Zijn ziekte heeft met roken niets te maken maar de spiegel is op zo'n moment héél groot....
En de terughoudendheid door voorgaande postings onderstreept dat nog eens...

Afbeelding

Hoe dom en halsstarrig kun je zijn??

Nee nee, rokers: vrees niet: ik ga hier niet evangeliseren voor de anti-rook lobby. Maar ik besef ineens dat deze 'blog' eigenlijk de eerste 'blog' is binnen dit forum, in de zin dat je er behoorlijk op door kunt gaan. Dus ik ga er maar even op door...

Bovenstaande besef zijn de emoties 'door de jaren', die, als je geluk hebt, op een gegeven moment opstapelen tot een moment dat je knopen doorhakt..

Ik zei het al eerder: dit verhaal gaat NIET over stoppen met roken. Het gaat over gezonder willen zijn en over meer bewegen. En als ik in de slipstream daarvan het roken mee kan nemen zou dat héél mooi zijn...

Afbeelding

Even een update:
Ik lig nog steeds op schema.
Vandaag was m'n humeur niet om over naar huis te schrijven en vanmiddag wist ik héél zeker dat ik vanavond niet zou gaan lopen...

Afgelopen zondagavond hadden we een Chateauneuf Pierre Usseglio '92 open getrokken (zijn er nog kenners in de zaal???) Nou.. hij viel knap tegen. De Gardine, eerder op de dag, was veeeel beter). Ging dus halfweg de koelkast in. Vanavond nog eens geprobeerd en smaakt véél beter. Heel apart. En na twee glazen en dito ontspanning toch maar besloten tot omkleden..

Zojuist de eerste loop van 'week5' gedaan. Ik ben al een maand aan het lopen!!! (had mezelf beloofd na een maand ècht loopschoenen te mogen kopen maar het gaat nog best op deze en ik vind de score eigenlijk te makkelijk dus dat stel ik nog een maandje uit...).
Ik heb wel iets nieuws gedaan, en daar komt toch ècht de techniek om de hoek kijken.

Ik weet niet of iemand me online volgt (niet doen: is echt rete-saai), maar àls je dat zou doen dan zie je dat ik in de laatste workouts aan het einde m'n tempo verhoog en ook de hartslag behoorlijk versnelt. Het meest merkbare effect na de workout is dat je van de laatste 20% ineens een totaal uitgeput gevoel kunt krijgen. Dat lijkt voldoening maar is het ècht niet. Is nie goe...

Heb daar wat op gestudeerd en heeft te maken met aerobe en anaerobe hartslag en het niveau daarboven. Nu is dat allemaal best wel arbitrair en lastig vast te stellen... Ik heb m'n best gedaan en m'n forerunner verteld me een seintje te geven als m'n hartslag boven de 145 komt (hoho: mag ut: ik ben 48...).. Die 145 is x procent van 220 minus mijn gewicht maal x procent minus de kleur van m'n auto. Zoiets.
Sterker: hij gaf me ook een seintje wanneer m'n hartslag onder een bepaald niveau zat...

Dus elke keer na een sukje uitwandelen gaat dat ding piepen en trillen dat m'n hartslag te laag is!! Dan maar even een 'sprintje' inzetten... om even later terug gefloten te worden... Beviel me wel: niet trainen op afstand of snelheid, maar op hartslag.. Schijnt heel goed te zijn, ook qua vetverbranding. Speaking of... de zaak lijkt zich op 75 kg te stabiliseren....we'll see....

Enfin, qua lopen gaat het dus eigenlijk boven verwachtingt goed...

En qua roken.... ook...

Ik weet niet meer of ik het hierbove al meldde, maar ik heb nog één collega die rookt. En daarbij mocht ik, vond ik, vorige week nog twee a drie sigs per dag bietsen. Heb hem begin van de week 10 euro gegeven met de melding 'volgende week niet meer'. Had deze week nog iets van 'eentje mag'.

En dat laatste méén ik ook! Als je een kind iets verbiedt wordt het extra aantrekkelijk. En ik ben op dit punt nèt een kind...
Afbeelding


Maar toch.... afgelopen vrijdagmiddag was de laatste. Vandaag hàd ik makkelijk kunnen roken. Maar dan had ik vanwege die éne vieze peuk niet kunnen zeggen 'vrijdagmiddag was de laatste'. En dat vond ik toch wel jammer. Dus... niet gerookt vandaag.. Vrijdag was de laatste.

Maarrr.. en dat gaat niemand begrijpen.... Vanavond aan tafel: vrouw en kinders: "papa heeft sinds vrijdag al niet meer gerookt.. goed hè???". ........ Nee nee nee!! Niet doen!! dat werkt uitermate averechts... vraag me niet waarom, maar dat is ècht zo...

Het is heeel vreemd.. maar dat stoppen met roken is een beetje privé... niet mee bemoeien. Volstrekt geen probleem het hier te melden, maar juist het 'niet moeten' geeft me vertrouwen in een positief resultaat... Als gezegd: we'll see.
Al enkele weken rook ik een fractie van voorheen, de laatste vier dagen zelfs nihil (heel goed papa!!!). Vooralsnog zijn de laatste vier weken relevanter dan de laatste vier dagen...

Met lopen gaat het voorlopig erg goed. Ben net een uurtje terug en heb (op dit moment!!!) iets van 'wanneer mag ik weer???

Afbeelding
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor LaRoseNoir » 27 sep 2011 23:11

Hans Vaessen schreef:We dènken dat dergelijke campagnes geen effect hebben, maar dat is wèl zo. Maar dan indirect.

soort mee-rook effect dus....

Hans Vaessen schreef:Met lopen gaat het voorlopig erg goed. Ben net een uurtje terug en heb (op dit moment!!!) iets van 'wanneer mag ik weer???

o djee ... nieuwe verslaving !!!


en ja, die bangmakende teksten : je kunt impotent worden van roken !
daar schrik ik niet van maar .... hoe hard komt zo'n opmerking nou aan bij een man ?

(yep.... brand maar los allemaal ! :))
Oregon 550 - Renault Carminat 2000 - Archos 5 - Nokia N900 - Nuvi 1690
OnRoute wandelkaart - CN Eur 2012.20 - OSM - papieren kaarten en natuurlijk... het ouderwetse Stratenboek !!
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jacob_Bax » 28 sep 2011 00:01

Ik denk dat het helemaal niet aan komt.
Omdat je van vanalles, vanalles kan krijgen als je de "wetenschappers, onderzoekers" moet/wil/mag geloven.
Ik rook, en dat is slecht voor mij en mijn omgeving, autorijden is dat ook, dat maakt echter roken niet minder slecht voor mij en mijn omgeving. (daar is iedereen, inclusief de rokers het wel over eens)
Ik rij auto, dat is slecht voor mij en mijn omgeving, roken is dat ook, dat maakt echter autorijden niet minder slecht voor mij en mijn omgeving. (daar is iedereen, inclusief de autorijders het wel over eens, maar de meerderheid wil dat niet weten)
Roken zou je kunnen verbieden, zal wat moeite kosten, maar het zou kunnen.
Autorijden verbieden lijkt mij voorlopig nog uitgesloten.
Garmin GPS12, GPSmap 60CSx, eMap, GPSmap 78s, 2xStreetpilot III colormap, Virb, Virb Ultra 30,
OSM
Het licht aan het eind van de tunnel kan ook de trein zijn.
Avatar gebruiker
Jacob_Bax
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 6899
Geregistreerd: 7 mei 2006 14:48
Woonplaats: Gorinchem

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor LaRoseNoir » 28 sep 2011 00:14

hey Jacob :)
ik rook ook, al is het niet veel... paar per dag.

eigenlijk is het heeeel sociaal om te roken:
het is ongezond
je gaat waarschijnlijk eerder dood
en dat is goed voor de pensioenfondsen
is goed voor de ziektekostenverzekeraars (iemand die dood is kost niks meer)
is goed voor de overheid (minder aow kosten)
en met de accijns op tabak spekken we ook de staatskas
dus iedereen heeft er baat bij
in feite redden wij de wereld !
Oregon 550 - Renault Carminat 2000 - Archos 5 - Nokia N900 - Nuvi 1690
OnRoute wandelkaart - CN Eur 2012.20 - OSM - papieren kaarten en natuurlijk... het ouderwetse Stratenboek !!
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor HaWee » 28 sep 2011 00:27

je gaat dood aan het leven :shock:

vroeger moesten we van Joris Driepinter drie glazen melk per dag drinken om gezond en sterk te worden, nu zijn 2 glazen melk al ongezond , eieren waren gezond, ongezond, weer gezond. Alcohol is ongezond, 1 glaasje per dag is gezond. Fietsen is gezond, een fietser in de stad krijgt meer uitlaatgassen binnen dan een wandelaar (en waarschijnlijk ook meer dan een automobilist maar dat hebben ze vergeten te meten) dus fietsen is effectief ongezond , koffie is niet goed, 3 kop koffie per dag is gezond voor een man (sorry dames) , en zo kunnen we nog 10 kantjes doorgaan.

maar ik ben wel voor minder of niet roken, nu kan ik in een restaurant meer genieten van eten en drinken. Alleen ik ga altijd binnen zitten , op het terras stinkt het te veel :roll:

@Rose, klopt. dus dat hele gezeur van pensioen en zorg lost zichzelf op.
en de huidige jeugd leeft zo ongezond dat ze eerder doodgaat dan wij http://www.nu.nl/gezondheid/2625444/jon ... legas.html (maar ja, het onderzoek is wel gesponsord door een producent van vitaminen)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21587
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor elsinga » 28 sep 2011 06:29

Hans, er zijn tabelletjes over je 100% hartslag per geslacht/leeftijd. Ik doe elke vrijdag tegenwoordig cardiofietsen, drie kwartier op 70-80 procent. Dat schijnt het beste te zijn, tenzij je echt extra vermogen wilt opbouwen, dan 80-90 procent en voor de echte krachtpatsers zelfs 90-100 procent.
Supportvragen graag in het forum, niet per PM of e-mail!

Robert Elsinga =8- ) - (ex) GPS-V, Quest 1, Zumo 660, Montana 650t
(part-time Waypoint adviseur per 1 maart 2010)

Zie ook Youtube, Twitter, Facebook
Avatar gebruiker
elsinga
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 10102
Geregistreerd: 8 jun 2004 14:00
Woonplaats: N52 55.981 E5 51.058

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Jan-R1200RT » 28 sep 2011 09:01

Het begint nou toch een leuk / interessant draadje te worden..... :lol:
Zoveel mensen zoveel meningen.

En we weten allemaal dat niet / weinig roken beter is dan wel / veel, alsook dat wat meer bewegen beter is dan te weinig.
Uiteindelijk heb je zelf de keuzes te maken.

Dus: goed bezig Hans (verstand komt met de jaren, bij jou dus in je 48e jaar....... :D )
BMW R1200RT + Zumo 550 + Camos 600
Avatar gebruiker
Jan-R1200RT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 13 aug 2007 21:55
Woonplaats: Lith

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 sep 2011 09:18

elsinga schreef:Hans, er zijn tabelletjes over je 100% hartslag per geslacht/leeftijd.


Oh ja, er zijn meerdere formules. Al dan niet rekening houdend met rusthartslag etc. De makkelijkste is 220 minus leeftijd => max hartslag. De 'Karvonen' formule houdt rekening met de rusthartslag. Op http://www.smtc.nl/Fit/fitness_karvonen_index.htm staat een handig rekendingetje.

Voor de beginner wordt zone 2 a 3 aangeraden. Danwel 'aan de onderkant van de Aerobe zone (die loopt van 70-80%). En zo kom ik op die 145. Maar het is allemaal 'best wel' arbitrair, want met een iets andere interpretatie zit je even makkelijk op de 160 als doel, of juist veel lager... ook naar het lichaam luisteren dus. Voor de eerste twee maanden wordt aangeraden wat meer in de 'comfort zone' te blijven (en dat laat ik me geen tweemaal zeggen ;)). Als ik op 160 loop dan zit ik daar overduidelijk buiten. Beetje zoeken dus.
En bovendien: zowel de rust- als de max hartslag kunnen in de eerste periode na aanvang training behoorlijk verschuiven; ik ga er dan ook van uit dat m'n comfort zone over een paar weken hoger zal liggen... We'll see...
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor Hans Vaessen » 28 sep 2011 09:41

HaWee schreef:je gaat dood aan het leven :shock:

vroeger moesten we van Joris Driepinter drie glazen melk per dag drinken om gezond en sterk te worden, nu zijn 2 glazen melk al ongezond , eieren waren gezond, ongezond, weer gezond. Alcohol is ongezond, 1 glaasje per dag is gezond.


Tsja, wat is nu waarheid? Qua melk zit ik al snel op 1 a 1,5 liter per dag; qua wijn ben ik uiterst gefascineerd door de Franse Paradox (http://nl.wikipedia.org/wiki/Franse_paradox) en ligt 'Hamersma' (http://www.nieuwamsterdam.nl/wijnreis-door-mijn-lichaam) op m'n nachtkastje.

Jan-R1200RT schreef:Het begint nou toch een leuk / interessant draadje te worden..... :lol:
Zoveel mensen zoveel meningen.


.... naarmate je 'dieper' in de wereld van de actieve sporter komt komen de meningen steeds meer overeen. Op dit moment vind ik het het prettigst om 's avonds rond een uur of 10 te lopen. Echter: dan heb ik vrijwel altijd wel enkele glazen wijn op. Alsook een halve liter melk.
Ik was benieuwd naar het effect van die wijn op de training. Is dat slecht, goed of maakt het niet uit.

Tsjonge jonge: ik ben een paar vragen tegengekomen van gelijke strekking en daar wordt die vraagsteller me toch een partij collectief de nek omgedraaid... Op die ene vraag komen vervolgens twintig reacties, allemaal van de strekking 'alcohol en sport gaan niet samen, eikel!'. Met de een nog meer uitroeptekens dan de ander...
Bij mij dan toch meer vraagtekens over welke drank de sportkantine het meest verkoopt... ;)

Afbeelding

Maar niemand die antwoord geeft op de feitelijke vraag. Een (eveneens wijndrinkende en sportende) kennis speculeerde echter dat alcohol wel eens juist als doping gezien zou kunnen worden: laat zich immers prima verbranden...

Zijn er nog ervaringsdeskundigen??? Of betekent het stellen van deze vraag vooral dat de wijsheid bij mij misschien toch nog even op zich laat wachten??

Afbeelding
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp
Avatar gebruiker
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 24525
Geregistreerd: 9 maart 2004 21:38
Woonplaats: Rectum (vlakbij Notter)

Re: ‘ah! Daar heb je die slappe zak!’

Berichtdoor LaRoseNoir » 28 sep 2011 18:02

Jan-R1200RT schreef:we weten allemaal dat niet / weinig roken beter is dan wel / veel, alsook dat wat meer bewegen beter is dan te weinig.

jawel... voor mij als individu met de wens zo lang en zo gezond en zo gelukkig mogelijk te leven is dat beter...
maar voor de hele samenleving is het echt funest dat we steeds maar ouder worden... en dat ieders leven weer door artsen gerekt wordt als het fout dreigt te gaan... en als we niet dood gaan aan hart en vaatziekten of kanker slaat Alzheimer genadeloos toe...
het is allemaal heel dubbel ...
ik ben dan ook blij met de campagne die deze week startte : niet meer klakkeloos reannimeren...

maar eh: complimenten hoor Hans ! goed bezig :D
Oregon 550 - Renault Carminat 2000 - Archos 5 - Nokia N900 - Nuvi 1690
OnRoute wandelkaart - CN Eur 2012.20 - OSM - papieren kaarten en natuurlijk... het ouderwetse Stratenboek !!
Avatar gebruiker
LaRoseNoir
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1875
Geregistreerd: 10 okt 2010 22:00

VorigeVolgende

Keer terug naar WayPoint Weblog

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


cron