ZUMO doet "raar"

De specifiek op motorrijders gerichte GPS van Garmin
Plaats reactie
pvdbogaard
Berichten: 85
Lid geworden op: 27 okt 2007 19:11

ZUMO doet "raar"

Bericht door pvdbogaard »

Net even wezen toeren in Duitsland. Na zeven verschillende routes, a 400 km met veel tussenpunten, vlekkeloos te hebben afgehandeld begonnen spontaan de "kuren". Inmiddels het beschermfolie verwijderd, echter hierdoor zijn de kuren nog aanwezig. Bij opstarten (ook na batterij-eruit-reset) verplaatst het beeld van links naar rechts. Een heel klein beetje, maar duidelijk waarneembaar. De modus blijft "tekent".
Na een uitzet/aanzet cylus blijft de kleur van de "Waarheen" button "zand", ofwel de kleur die deze krijgt bij indrukken. De knop blijft als het ware ingedrukt. Echter ik kom er geheel niet aan. Een andere knop aanraken doet die andere knop zandkleurig worden, echter bij loslaten wordt deze weer normaal en de Waarheen knop krijgt weer de zandkleur.
Op gegeven moment is de Waarheen selectie succesvol en kom ik in het volgende menu.

Ik geef "Routes" en "Favorieten" reageert :(

Enig idee wat hiermee te doen?

Hiernaast had ik deze 8-ste route ingeladen. Duurde een eeuwigheid (heel veel verschillende "X procent klaar" indicaties, en na inladen werd deze getekend als een aaneengesloten reeks rechte lijnstukjes, zowel klein als lang: mogelijk van via punt naar via punt. Deze zijn bij mij echter niet zichtbaar op de ZUMO dus niet geheel zeker of het inderdaad om "viapuntenverbindingen" gaat. Een oude route die ik eerder gereden had, nogmaals geprobeerd (niet gereden) en deze wed snel geladen, en de visuele inspectie leek het er prima uit te zien (na route selectie, preview mode) en ver inzoomen.

De hele dag gereden met deze lijnstukjes. Niet ideaal maar goed. Een "ga naar huis" commando resulteerde in een prima snelweg route zonder problemen.

Route nummer 9 had helaas dezelfde problemen. Zowel nummer 8 als nummer 9 betroffen regio Sauerland. De eerdere routes waren in Harz en Weserbergland. Mijn vermoeden is "kaartmateriaal" is problematisch. De hamvraag: zit ik met dit vermoeden op het juiste spoor, of kan het nog ergens anders aanliggen. Het probleem begon vrijwel direct na het laden van route 8.

Kaarmateriaal 2014.4 (de laatste die ik tot heden kan krijgen). Zowel in Basecamp als in de ZUMO. Alle routes gemaakt met dit kaartmateriaal. De ZUMO heeft ca 350MB vrij. Had al alle tracklogs verwijderd. Ook de bestanden "current" en "temp" waren klein (minder dan 1MB) en na verwijderen van deze twee was het probleem nog steeds aanwezig.

Tussen haakjes, voor ik aan de trip begon eerst al mijn routes geladen (bij allen een snel process, zeg binnen 5 seconden) en bekeken. Leek allemaal goed.


De hamvraag: wat kan dit zijn, en natuurlijk hoe los ik het op?

Nog een kleine aanvulling: bij het intoetsen van tekst, krijgt een andere toets de zandkleur en wordt gepakt als ingetoetst. Voorbeeld: tik de X in en Q wordt "herkent". Dit is echter niet altijd het geval. Het gaat ook wel eens goed :)

Gebruikersavatar
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4677
Lid geworden op: 30 mei 2005 20:49
Locatie: Holsbeek

Re: ZUMO doet "raar"

Bericht door FM »

Zankorreltjes in de schermrand geraakt ? Probeer de randjes eens goed te kuisen.
Zumo XT, KTM 790 Adventure, SRC op Schubert C3 Pro

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Re: ZUMO doet "raar"

Bericht door Hans Vaessen »

Hmmm... zandkorrel zou kunnen maar klinkt als defect touchscreen.. wellicht kun je nog proberen het scherm te kalibreren?

Hardreset is ook het proberen waard.

De problemen met routes: moeilijk van afstand te verklaren; mogelijk dat er door 'spontane' schermindrukken sprake van van 'directe herberekening'. Maar is op dit moment wellicht minder van belang; met het actuele schermprobleem is het apparaat redelijk onbruikbaar; dus dat maar eerst oplossen.

Via ebay zijn er overigens evt vervangende schermen te koop die je er met wat handigheid zelf in zet; mocht dat nodig zijn.
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
adkart
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 221
Lid geworden op: 7 mei 2009 19:51

Re: ZUMO doet "raar"

Bericht door adkart »

Vermoed inderdaad dat de digitizer van je display kapot is...Ik heb hetzelfde probleem gehad. Ook bij mij bleef er tekent staan en ging het beeld iets heen en weer, ook ik had een ingedrukte knop en het display reageerde totaal verkeerd en deed af en toe dingen zelf zonder dat ik aan de zumo kwam...Je kunt bij Ebay een imitatie bestellen voor nog geen 2 tientjes en die is er redelijk makkelijk zelf in te zetten. Let wel even op met bestellen want er zijn 2 maten in omloop dus eerst even open maken en precies opmeten. (de maten schelen maar een paar mm van elkaar) Hier op het forum zijn diverse beschrijvingen inclusief filmpje te vinden over hoe je het display vangen.... Imitatie display gaat inmiddels zijn derde jaar in en werkt nog perfekt...
Zumo 395, Zumo 220, Nuvi2599, Honda CBR 600 F4 Honda, Hornet 600

Plaats reactie

Terug naar “Zumo 550 en 500”