Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

route

Een apart programma, ontwikkeld door Waypoint i.s.m. ANWB Promotor en autokampioen. OnRoute is een routeplanner die niet alleen snelle, maar vooral ook MOOIE routes kan maken voor auto en motor. Die kun je uitprinten, maar ook exporteren naar GPS.

route

Berichtdoor banditzzz » 3 jul 2016 13:31

Als ik een route maak via de Motorkaart in BC, welke instellingen moet ik dan gebruiken op de Navigator.
Moet ik dan ook de motorkaart aanzetten of gewoon de City Navigaror of adviseren jullie van de route die ik gemaakt heb met de Motorkaart om daar een track van te maken.
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41

Re: route

Berichtdoor HaWee » 3 jul 2016 13:48

als je een route maakt op een bepaalde kaart dan moet je ook altijd die kaart aanzetten in de gps (je vertelt niet welke gps je hebt, info , info, info )
bij OnRoute op de site staat info over het gebruik van de kaart bv hier http://www.onroute.nl/index.php/onroute ... 5-2016-msd kies Tab FAQ
citaat:
"De meest gesteld vraag die we krijgen is: "Wat zijn nu de beste instellingen?"

Daar kunnen we kort over zijn, zet bij je navigatie-instellingen de routevoorkeur op "snellere tijd" en zet bij vermijdingen een vinkje bij "tolwegen vermijden" en bij "u-bochten vermijden" (eventueel een vinkje bij "onverhard wegen"). Dat vinkje bij vermijd tolwegen is er juist voor dat de motorkaart de mooie wegen gaat kiezen, het overige (niet mooie) wegennet hebben we tolweg genoemd.

Verder hoef je helemaal geen vermijdinginstellingen te doen, dat regelt de motorkaart voor je. Sterker nog als je wel zaken laat vermijden als bijvoorbeeld "snelweg", dan kan het zijn dat de motorkaart je net niet op die mooiste weggetjes stuurt.

Let wel; bij de Zumo 590LM kun je soms de melding krijgen dat het niet mogelijk is om "tol te vermijden op deze route". Zeker als je een adres ingevuld hebt, dan moet het maar net zo zijn dat dit adres aan het motornetwerk ligt. Ligt dat adres niet aan het motornetwerk, dan zal de kaart je er toch naartoe navigeren, maar pakt dan een klein stukje 'gewone weg', en die hadden we tolweg genoemd!

Als je toestellen profielen ondersteunt, selecteer dan altijd het motorprofiel.

Voor meer veel gestelde vragen ga naar onze supportpagina."


omdat een track kaartonafhankelijk is kun je die wel op een andere kaart gebruiken, afhankelijk van het type gps maakt deze er dan een route van die de track zoveel mogelijk volgt, maar ik denk dat je wel moet opletten dat herberekenen uit staat.
http://www.mrgps.nl/kennis/routes-impor ... -columbus/
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21730
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: route

Berichtdoor banditzzz » 3 jul 2016 14:57

Dank je voor de geweldige uitleg, het gaat om een Navigator 5. Ga in het weekend naar Luxemburg, de route daar naartoe heb ik gemaakt met CN en zal ook aanstaan in mijn Nav. Dag 2 gaan we door Luxemburg naar Ettelbruck en deze is gemaakt met de Motorkaart, ik zal dus jou advies opvolgen om de Nav zo in te stellen zoals jij hierboven hebt beschreven.
Uiteraard met herberekenen op UIT.
banditzzz
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 337
Geregistreerd: 11 maart 2012 21:41


Keer terug naar OnRoute Auto/Motor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten