Wandelkaart advies gevraagd

Auto-routerende topografische kaart, volledig gebaseerd op de Top-10 NL van het Kadaster.
Plaats reactie
Margreet13
Berichten: 77
Lid geworden op: 30 aug 2012 12:42

Wandelkaart advies gevraagd

Bericht door Margreet13 »

Beste mensen,

Er schijnt kaartmateriaal te staan op mijn toestel, maar ik ben er niet tevreden over. Met name wandelpaadjes zijn niet te vinden.
Heb alvast een scan laten maken, hier is de link:
http://jdm.javawa.nl/6mZE#main

Wil iemand er even naar kijken en me advies geven over verwijderen? En welke kaart ik dan beter kan downloaden die zowel voor fietsen als wandelen geschikt is?

groetjes, Conny

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 22861
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Wandelkaart advies gevraagd

Bericht door HaWee »

Gebruik jij een Mac (Apple) computer?
zoniet, dan kennelijk de vorige eigenaar van de gps.

de sd is een rommeltje omdat er van alles op staat (in de Mac prullebak die door de gps gewoon wordt uitgelezen met als gevolg dat je vreemde storingen kunt krijgen)

er staan in die prullebak niet alleen een gmapsupp.img met een aantal kaarten (waaronder de wandel en fietskaart die best goed zijn alleen momenteel wat oud, dus wegen die al lang bestaan werkt het goed, waar nieuwbouw of wegveranderingen zijn lopen ze achter en worden ze niet bijgewerkt) maar ook recepten, kasboeken, adressenlijsten etc etc

Als jij een Mac hebt zou je eerst de gmapsupp.img kunnen terughalen uit de prullebak en in de map G:\Garmin\ kunnen zetten en daarna met JDM de prullebak van de Mac uitschakelen voor zowel de gps als de sd en daarna zowel gps als sd na elke keer aan de Mac loskoppelen met cleaneject ook van JaVaWa.

Maar zo te zien heb je geen Mac en als dat klopt dan kun je met JDM (of evt verkenner) het bestand gmapsupp.img verplaatsen naar je computer in een apart mapje waar je het kunt terugvinden en dan de sd wissen (niet formatteren maar gewoon wissen dus alles wat er op staat deleten . Waarschijnlijk moet je dan even in verkenner instellen dat je ook systeembestanden en verborgen bestanden wilt zien.
Als dat deleten gelukt is dan nog een keer met JDM kijken of er niks meer op staat op de sd , als dat klopt dan een map \Garmin maken en daar dat bestand gmapsupp.img dat je op je computer hebt bewaard in zetten.

Alvorens je gps te cleanen zou ik voor alle zekerheid eerst een backup van de gps maken met JDM naar de computer
daarna:

Als dat is gebeurd ook in je gps alles wat in map \trashes ... en map \spotlight .... staat wissen (die mappen ook)

Daarna controleren of de gps goed werkt en dan een nieuwe backup met de opmerking goed-gecleaned (oid) maken.

Als de kaarten niet bevallen dan kun je ook eens kijken naar de openfietsmap www.openfietsmap.nl
maar de wandelkaart is dacht ik best goed in wandelpaadjes en die veranderen niet zo snel :wink:

Wat ik niet weet is of de Etrex30 overweg kan met meerdere kaarten van hetzelfde gebied in één bestand , een aantal modernere outdoor modellen kan daar niet tegen.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2549
Lid geworden op: 14 mar 2004 23:36
Locatie: Helmond (Stiphout)

Re: Wandelkaart advies gevraagd

Bericht door Frank »

Hawee, ik snap je analyse niet goed. Volgens mij staan in de Etrex zelf (D:/) maar twee kaarten: de basiskaart en de OpenFietsMap Benelux (als gmapsupp.img). Technisch niets mis mee.
G:/ is de SD kaart in het toestel. Dit is inderdaad nogal een rommeltje, maar grotendeels leeg. Als de bestanden op deze geheugenkaart niet meer nodig zijn, zou ik deze gewoon formatteren.

@Margreet13: op zich is de OpenFietsMap (OFM) prima te gebruiken om mee te wandelen. Als je meer gedetailleerde wandelpaden wil zien, is de Onroute Wandelkaart Nederland een mogelijkheid (niet gratis, http://www.onroute.nl/index.php/onroute-wandelkaart).
Gratis kaarten via de Duitstalige site Wanderreitkarte: http://www.wanderreitkarte.de/garmin_de.php
Groeten,
Frank

BMW F800GT/Zumo XT/GPSmap 62s/ Edge 830/VivoActive 3/Venu SQ

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 22861
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Wandelkaart advies gevraagd

Bericht door HaWee »

ik heb het over de gmapsupp.img die op de sd kaart diep in de trashes map staat (trashes is de Mac prullebak zover ik weet) daar staan een hele verzameling kaarten in (OR wandel en fietskaart en nog een paar anderen) ik zou die niet meteen weggooien, misschien zijn ze bruikbaar. Maar daarvoor moet je wel even het bestand eerst in veiligheid brengen alvorens de sd leeg te maken.

"normaal" formatteren moet je een sd kaart nooit doen (daarmee bedoel ik met verkenner oid) je kunt hem wel formatteren maar dan uitsluitend met het speciale sd formatteerprogramma https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/index.html

die goede maar niet gratis wandelkaart die jij meldt staat dus samen met andere kaarten op de sd en mogelijk/waarschijnlijk is hij unlocked voor deze gps
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 18257
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Wandelkaart advies gevraagd

Bericht door JaVaWa »

Er staat geen gmapsupp.img (meer) op de SD-kaart, waarschijnlijk heeft Conny het in de tussentijd verwijderd en een nieuw rapport gegenereerd (een online rapport krijgt per gebruiker altijd hetzelfde nummer en overschrijft dus oudere versies)
Kijk op https://www.javawa.nl voor GPS-gerelateerde software, informatie en tips.

Mijn 130 GPS-toestellen

Plaats reactie

Terug naar “OnRoute Topografische wandelkaart NL”