routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.
Plaats reactie
mhoekstein
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 apr 2006 14:41

routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door mhoekstein »

hallo

Voor mij is het allemaal nog wat nieuw. Het lukt me inmiddels om eigen waypoints via de POI Loader in het apparaat te plaatsen. Als ik een route (met Basecamp gemaakt) vervolgens overzet staan wel de waypoints erin, maar ik kan geen route ontdekken.
Daarnaast: als ik een track heb omgezet naar een route met basecamp en deze probeer over te schrijven met poi loader krijg ik een foutmelding: "er zijn geen gegevens geschreven omdat er geen geldige gegevens zijn gevonden in de opgegeven map".
Het vreemde is als dat ik via Basecamp "in de gps" kijk er wel routes worden weergegeven op kaart, alsof ze er dus wel staan.

Hoe kan ik routes overzetten /gebruiken / zichtbaar maken?

alvast dank
Mark

Gebruikersavatar
Arjen.
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 864
Lid geworden op: 25 nov 2011 19:18

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door Arjen. »

Routes vind je onder Apps of Toepassing (het ontschiet mij hoe het dit toestel het noemt) en Reisplanner.

Wat je nu precies met de POI loader probeert te doen is mij onduidelijk, en waarschijnlijk overbodig.
Ik verwacht dat je helemaal geen POI loader nodig hebt.
Kijk ook eens op mywaypoint.nl en tv.gps.nl voor veelgestelde vragen en handleidingen!

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15236
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door JaVaWa »

Met POI Loader kun je geen routes overzetten, enkel waypoints. Daarnaast hebben waypoints overgezet met POI Loader diverse nadelen (beperkte zichtbaarheid op de kaart, geen mogelijkheid om individuele waypoints te bewerken of te verwijderen) Zolang de limiet van 1.000 gewone waypoints geen beperking is zou ik POI Loader helemaal niet gebruiken.
N.B. gebruik bij voorkeur geen waypoints om een route mee te maken, dat maakt het allemaal wat onoverzichtelijk. Gebruik de routetool van BaseCamp om je route te maken.
Kijk op javawa.nl voor software voor MacOS en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, GPS 75, Montana 600, nüvi 250 en 2595, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

mhoekstein
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 apr 2006 14:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door mhoekstein »

Ok dankjewel, met Basecamp lukt het wel.

Ander probleempje nu. Ik wil een eerder opgenomen track overzetten (als route). Vlgs Basecamp leek het te lukken (groene vinkje). Op Nuvi echter foutmelding dat het niet kon. Vervolgens route ingekort van 330 naar 10 punten en toen ging het wel.
Wat kan dit zijn?
Van geheugen is 150MB van de 6,87 GB nog over (waar is dat allemaal gebleven?); niet veel, maar zou genoeg moeten zijn (gpx bestand was 190Kb). Er is een memory card met zat ruimte, maar daar komt het niet terecht geloof ik?

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 22086
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door HaWee »

meestal is het beter om de route opnieuw te maken in basecamp met als voorbeeld de track,
Begin met een beperkt aantal punten, begin en eind en een paar tussenpunten en laat de kaart en de routeringsinstellingen het werk doen. Dan een paar extra punten voor aanpassen en klaar. Die 330 punten zijn waarschijnlijk te veel, wat max is voor de Nuvi weet ik zo niet.

150MB is meer dan genoeg voor alle routes/tracks waypoints etc
de kaart van Europa is ruim 4GB , basiskaart, allerlei talen etc. stemmen dat neemt allemaal ruimte in.

nu is het echt meer dan genoeg, als die vrije ruimte onder een paar MB komt dan kun je met JDM een rapport maken en kunnen we je adviseren wat er probleemloos weg mag
"Always Look on the Bright Side of Life"

mhoekstein
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 apr 2006 14:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door mhoekstein »

dank Hawee
Toch is het wel spijtig als er weinig punten in een route kunnen. Het gaat namelijk om tracks door de woestijn in Marokko. De routering van de Nuvi kan daar niet zo veel mee.
Ik zou dus uit moeten zoeken hoeveel punten hij wel aankan en dan zo'n route in stukjes knippen? (of is ergens te achterhalen hoeveel waypoints er in een route kunnen?)
groet
Mark

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5013
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door keesm »

Volgens mij is een nuvi 2799 nou niet direct het meeste geschikte navigatie-apparaat om offroad in Marokko te gaan rijden.
Het lijkt me dat je in ieder geval een apparaat moet hebben wat directe routes aan kan (max. 250 punten) of liefst tracks. Voor beide lees ik niks bij de specificaties. Heb je wel een goede kaart (routeerbaar of topokaart) voor de nuvi?

Gebruikersavatar
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2146
Lid geworden op: 14 mar 2004 23:36
Locatie: Geldrop

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door Frank »

De Nüvi zal wel de City Navigator wegenkaart hebben. Maar inderdaad, met een automotive toestel (dat niet met tracks om kan gaan) off-road tracks willen gaan rijden is vragen om problemen.... De meeste automotive toestellen gaan routes die geladen zijn bij iedere afwijking compleet herberekenen, en dat is wat je nu net niet wil.
Groeten,
Frank

BMW F800GT/Zumo XT/GPSmap 62s/ Edge 820/VivoActive 3

mhoekstein
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 apr 2006 14:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door mhoekstein »

Tja, dan heb ik vast niet het geschikte toestel. Voorlopig moet ik het ermee doen. Ik wil toch kijken wat er mee mogelijk is. Voor mij hoeven het geen routeerbare tracks te zijn. Als ik ze maar kan zien op scherm, dan volg ik het spoor zelf wel. Het zou mooi zijn als dat kon.
Je kunt toch de eigen track ook op de Nuvi zien? Dan moet op de een of andere manier een eigen track toch ook zichtbaar kunnen worden gemaakt?

Ik heb de kaart OSM Generic Routable voor Marokko. Dat werkt op de Nuvi.
Dan heb ik ook nog een veel betere kaart, niet-routeerbare kaart van Marokko (freeware van island-olaf.de). Die doet het prima op Basecamp, dat zet het ook over naar de Nuvi, maar dan zie ik hem vervolgens niet in mijn beschikbare kaarten. Enig idee wat hier aan de hand is?

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15236
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door JaVaWa »

mhoekstein schreef:Je kunt toch de eigen track ook op de Nuvi zien? Dan moet op de een of andere manier een eigen track toch ook zichtbaar kunnen worden gemaakt?
Nee, helaas. Op de GPSMAP 60 serie is er het truukje om de eigen track te hernoemen naar het standaard logbestand, maar dan moet de tracklogging wel uitgeschakeld worden (om te voorkomen dat het toestel het bestand weer overschrijft)
Dat uitschakelen kan niet bij de nüvi.

Wat wel kan is het converteren van je tracks naar een simpele kaart, welke je dan als overlay op de gewone kaart in je toestel kan laten tonen. Zie http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html
mhoekstein schreef:Enig idee wat hier aan de hand is?
Daar hebben we wat meer informatie voor nodig, in de vorm van een met JaVaWa Device Manager gemaakt rapport. Let op de toestelinstellingen: http://www.javawa.nl/mtp.html
Kijk op javawa.nl voor software voor MacOS en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, GPS 75, Montana 600, nüvi 250 en 2595, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

Gebruikersavatar
jhaarsma
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 341
Lid geworden op: 7 aug 2006 10:13
Locatie: Katwijk
Contacteer:

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door jhaarsma »

Misschien off-road routes? Pagina 5 van de handleiding
Zumo 350, Edge Touring, Quest, GPS Map 60C, eTrex Touch 25, eTrex Legend HCx, CN, OSM, Topo NL.

mhoekstein
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 apr 2006 14:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door mhoekstein »

Wat wel kan is het converteren van je tracks naar een simpele kaart, welke je dan als overlay op de gewone kaart in je toestel kan laten tonen. Zie http://www.javawa.nl/imgfromgpx.html
Dat is wel interessant!

Ik ben het aan het uitproberen maar IMGfromGPX geeft een foutmelding zodra ik 'maak kaart' aanklik, namelijk FoutNilObjectExeption in module wProgress.GetMapName.

Overigens geeft IMGfromGPX vervolgens wel aan dat er een kaart gemaakt is.
Als ik daar iets mee probeer te doen met JavawaGMTK dan lijkt het te werken, maar er staat vervolgens niks in.
Mijn Java is 32-bits.
Enig idee?

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 15236
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door JaVaWa »

Die foutmelding is op zich niet kritiek. Het programma controleert of er geen conflicten met bestaande kaarten zijn, maar de routine voor het ophalen van de gegevens van bestaande kaarten struikelt ergens over. GMTK geeft geen foutmeldingen over kaarten?
Kijk op javawa.nl voor software voor MacOS en Windows, informatie en tips

eTrex Legend HCx, fēnix, Forerunner 220, GPS 38, GPS 45, GPS 60, GPS 75, Montana 600, nüvi 250 en 2595, Oregon 550t en 700, StreetPilot III en 2610, Vivoactive 3 en 4, zūmo 500

mhoekstein
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 apr 2006 14:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door mhoekstein »

GMTK geeft geen foutmeldingen.
GMTK maakt een mapje aan in de opgegeven map (test3.gmap) met daarin wat kleine bestandjes (1-12kb + 82kb .typ).
Ik heb het ook geprobeerd met ook een gmapsupp.img-bestand aan te laten maken. Er wordt dan wel meer geproduceerd, maar geen gpx. Is dat wat er uit zou moeten komen?

mhoekstein
Berichten: 17
Lid geworden op: 17 apr 2006 14:41

Re: routes in Nuvi 2799 plaatsen?

Bericht door mhoekstein »

OK, ik kan natuurlijk de gmapsupp.img met de verkenner in de Nuvi zetten. Dat werkt!
Nou op deze manier kan ik in elk geval tracks zichtbaar maken op kaart.

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Drive en Nuvi serie”