Tyre route op TomTom

Wie kent TomTom niet?
De 300/500 en 700 voor de auto, de Rider voor de motor.
xs650
Berichten: 75
Lid geworden op: 2 aug 2014 19:23

Tyre route op TomTom

Bericht door xs650 »

Juist via Tyre een route gemaakt en gekopieerd naar mijn UrbanRider, was snel gebeurt.
Echter vind ik de route niet terug op mijn toestel ... iemand een idee waar het fout zou zijn gelopen?

Hervelt
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 480
Lid geworden op: 22 mei 2015 18:30
Locatie: Breda

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Hervelt »

Wel als ITN opgeslagen ? (En niet GPX)
Heb je hem met de verkenner gekopieerd, en wel naar de juiste map ?

Ik veronderstel dat je dit in het geleden al meer gedaan hebt ?
(Anders maak je op het toestel zelf een testroute met de reisplanner en zoek die daarna op met de verkenner als je Urban aan de computer hangt. Heb je gelijk de juiste map waar routes horen te staan)

xs650
Berichten: 75
Lid geworden op: 2 aug 2014 19:23

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door xs650 »

Nog nooit eerder een route gemaakt, snap er maar weinig van.
In Windows verkenner vind ik TomTom (E) en zie ik o.a. een itn bestand.
Wannneer ik daarop klik zie ik tsi , txf, iti. bestanden.
Weet niet hoe het nu verder moet om de route te kunnen zien / rijden via mijn Urban Rider ...

Gebruikersavatar
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2149
Lid geworden op: 14 mar 2004 23:36
Locatie: Geldrop

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Frank »

Als je de route via Tyre naar je TomTom hebt overgebracht, hoef je in Verkenner in principe niets meer te doen. Je TT aanzetten en dan daar de route opzoeken.
Groeten,
Frank

BMW F800GT/Zumo XT/GPSmap 62s/ Edge 820/VivoActive 3

xs650
Berichten: 75
Lid geworden op: 2 aug 2014 19:23

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door xs650 »

Frank schreef:Als je de route via Tyre naar je TomTom hebt overgebracht, hoef je in Verkenner in principe niets meer te doen. Je TT aanzetten en dan daar de route opzoeken.
Tsja, dat is nu net het probleem zoals ik in m'n eerste post aangeef, ik vind ze daar niet.

Gebruikersavatar
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2149
Lid geworden op: 14 mar 2004 23:36
Locatie: Geldrop

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Frank »

Excuus, door je laatste post dacht ik dat je via Windows Verkenner aan het zoeken was. Ik heb geen ervaring met TomTom Rider en Tyre. Het is dan wachten op een 'echte' deskundige....
Groeten,
Frank

BMW F800GT/Zumo XT/GPSmap 62s/ Edge 820/VivoActive 3

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Mr. M »

xs650 schreef:Nog nooit eerder een route gemaakt, snap er maar weinig van.
In Windows verkenner vind ik TomTom (E) en zie ik o.a. een itn bestand.
Wannneer ik daarop klik zie ik tsi , txf, iti. bestanden.
Weet niet hoe het nu verder moet om de route te kunnen zien / rijden via mijn Urban Rider ...
Ik hoop dat als je op TomTom E klikt je geen itn bestand ziet, maar een itn folder.

In die folder plaats je je itn files (routes).
Op de Urban rijder ga je naar Routeplanner, open Route, etc.... (Even uit mijn hoofd, kan net iets anders heten)

Als je dat nog niet onder de knie hebt, manual effe downloaden bij TomTom.nl en binnen een kwartiertje weet je van de hoed en de rand.

gr M
Laatst gewijzigd door Mr. M op 3 apr 2017 16:22, 1 keer totaal gewijzigd.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

xs650
Berichten: 75
Lid geworden op: 2 aug 2014 19:23

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door xs650 »

Ondanks alles wat ik probeer ... kom er niet uit.
Daarom hier nog maar eens proberen.
Misschien moet ik hier iets mee ? ? ?
Bijlagen
Urban Rider.PNG
Urban Rider.PNG (60.96 KiB) 3408 keer bekeken

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Mr. M »

Je hebt geen 400, maar een Urban Rider toch??
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Mr. M »

BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

xs650
Berichten: 75
Lid geworden op: 2 aug 2014 19:23

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door xs650 »

Alhoewel de route niet correct word weergegeven zoals ik ze heb gemaakt kan ik deze nu wel benaderen via de TomTom.
Dank voor de link... had ik in het verleden wel eens gelezen maar niet zorgvuldig genoeg.

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Mr. M »

You're welcome.

Goed inzoomen op de kaart in Tyre en kijken of de puntjes ok staan.
En tevens of je genoeg punten plaatst om de route daar te laten lopen waar je wilt.

De Urban kan 48 punten aan. Soms is het nodig de route te splitsen in meerdere delen, vanwege dant maximum van 48.

gr M
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

xs650
Berichten: 75
Lid geworden op: 2 aug 2014 19:23

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door xs650 »

Mr. M schreef:You're welcome.
Goed inzoomen op de kaart in Tyre en kijken of de puntjes ok staan.
En tevens of je genoeg punten plaatst om de route daar te laten lopen waar je wilt.
De Urban kan 48 punten aan. Soms is het nodig de route te splitsen in meerdere delen, vanwege dant maximum van 48.
gr M
Dank voor tip / hulp.
Heb minder dan 48 punten gebruikt, maar vermoedelijk niet helemaal correct geplaatst (te weinig ingezoomd).
Ga Mydrive misschien nog wel eens proberen, iemand al eens een vergelijk gedaan tussen Tyre en Mydrive?

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Mr. M »

MyDrive is echt voor de nieuwe TomTom's die GPX routes en Tracks aankunnen.
Tyre kun je dan beter vergelijken met MyRouteapp.com

Tyre is een vrij zwaar programma, ik gebruik dan liever itnconverter

gr M
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

Skywriter
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 jun 2014 09:02

Re: Tyre route op TomTom

Bericht door Skywriter »

Ik heb na twee Garmins nu de TTR 450 en worstel met de conversie (zelf als de bestanden). Net een gpx route gemaakt in basecamp ingeladen in Tyre en merk dat er punten zijn die "routepunt" of "bestemming" zijn geworden. Wat is het effect van dit verschil, hoe anders reageert de TTR op een "routepunt" dan op een "bestemming"? Kortom, moet ik de "bestemmingen" om gaan zetten naar "routepunten"? Bedankt voor het advies.

Plaats reactie

Terug naar “TomTom Rider en autonavigatie”