Routes in 276cx

De GPSmap 276CX, opvolger van de GPSmap 276C
Gebruikersavatar
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 351
Lid geworden op: 4 apr 2008 22:47
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Routes in 276cx

Bericht door Mike Schenk »

Bij mij werkt het prima op deze manier. De route waar ik vorige week problemen mee had kreeg ik nu wel op het toestel geactiveerd nadat de viapunten verwijderd waren. Mijn Garmin staat in de mode "serieel" omdat je hem dan ook via de Windows verkenner kunt benaderen.
Garmin Zumo 350 | Kawasaki Versys 650 2015
Garmin GPSMap 276Cx BMW R1200 GSA LC 2014

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

krijg het niet gefikst.
Hoe zetten jullie de routes over, Slepen? via "device" "send to device" of rechtsklick "send to" ??
Heb basecamp gereset en werkt nog niet. Heb basecamp verwijderd met alle kaarten met revo uninstaller, alles opnieuw geïnstalleerd en nog steeds wil hij geen dubbele route verzenden en de shaping points verwijderen. Moet ik teruggaan naar een vroegere versie?

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

Als je de routes overgezonden hebt kan je ze zien staan in basecamp. Onder "device" memory card "user data" zie je dan de routes. Staan ze daar dan al ontvlagd en dubbel?

Gebruikersavatar
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1614
Lid geworden op: 1 dec 2004 14:33
Locatie: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Bericht door tony rave »

Ja !
Daar staan ze dan beiden, die met de toevoeging "1" heeft alle viapunten nog, de andere alleen begin- en eindpunt.
Getest met rechts-klik 'send-to' en met slepen, maar eerder ook met device transfer; werkt allemaal.

Is het ID nummer dat in BaseCamp staat aangegeven wel echt jouw toestel ID ?
Kan me niet voorstellen dat het anders is omdat je schrijft er slechts 1 te hebben staan.
Maar je weet maar nooit, ergens zit er iets raars.

Edit:
BaseCamp slaat de ID's op van de toestellen die ooit gebruikt werden bij data overdracht.
Die gegevens staan in de Windows registry en worden niet gewist door BaseCamp opnieuw te installeren.
Je kan proberen de bewuste gegevensregel te wissen. BaseCamp maakt die daarna weer aan wanneer je data verstuurt naar je toestel.
Je kunt die regel vinden door in de Registry Editor te laten zoeken naar je toestel-ID nummer, of het nummer dat BaseCamp vermeldt bij het toestel overdracht menu.
Pas wel op met de Registry, maak eerst een copie daarvan of een computer restore punt !!!
Visiuele navigatie ondersteuning: JA graag, daarbij ook Audio - Bluetooth - Allerlei meldingen: NEE bedankt.
GPSMap: 60CSx+276Cx+60CSx ► navigatie | MapSource 6.13.7 ► route-creatie | BaseCamp ► databeheer.

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

Eureka
Gevonden. Ik stuurde de routes altijd naar mijn geheugenkaart. Nu toch eens naar het toestel gestuurd en Ja daar staan ze allebei.
Ik heb wel de truck van de register sleutel te verwijderen ook toegepast. Ik denk niet dat het er iets mee te maken had, want bij mijn weten, puur uit gewoonte, stuurde ik de routes altijd naar de sd kaart.
Dus daar zit het probleem. Waarom weet ik niet. Ik ga nu mijn reis naar Roemenië in het toestel zetten en hopen dat alle routekes(20) er in kunnen. Ik zal misschien de routes in het toestel en de tracks op de geheugenkaart zetten.

Gebruikersavatar
Mike Schenk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 351
Lid geworden op: 4 apr 2008 22:47
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: Routes in 276cx

Bericht door Mike Schenk »

Ik zet inderdaad altijd routes op het toestel. Als je de kaart op het SD kaartje hebt heb je ook ruimte zat. Ik heb laatst een stuk 20 routes en bijbehorende tracks op mijn 276Cx gezet en dat ging zonder problemen.
Garmin Zumo 350 | Kawasaki Versys 650 2015
Garmin GPSMap 276Cx BMW R1200 GSA LC 2014

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

De routes staan er in. De kaart staat inderdaad op de SD-kaart. De tracks heb ik ook op de sd gezet.

Gebruikersavatar
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1614
Lid geworden op: 1 dec 2004 14:33
Locatie: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Bericht door tony rave »

bartho schreef:Eureka
Ik heb wel de truck van de register sleutel te verwijderen ook toegepast. Ik denk niet dat het er iets mee te maken had, want bij mijn weten, puur uit gewoonte, stuurde ik de routes altijd naar de sd kaart.
Dus daar zit het probleem.
Dat zal het probleem geweest zijn. Nooit eerder gedaan, maar wanneer ik de route naar de geheugenkaart stuur krijg ik daar hetzelfde; slechts 1 route (zonder de toevoeging '1') met alle viapunten.
Begrijpen doe ik het niet ! Ik zou verwachten dat het geen verschil mag maken.
Heeft mogelijk te maken met het feit dat de SD-kaart geen ID heeft en BC dan die bewuste optie niet uitvoert.

In elk geval ... zover lijkt alles okay voor je vakantiereis en Roemenie is een prachtig land voor de motor.
Visiuele navigatie ondersteuning: JA graag, daarbij ook Audio - Bluetooth - Allerlei meldingen: NEE bedankt.
GPSMap: 60CSx+276Cx+60CSx ► navigatie | MapSource 6.13.7 ► route-creatie | BaseCamp ► databeheer.

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21740
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Routes in 276cx

Bericht door HaWee »

wat gebeurt er als je nadat je de vinkjes hebt gezet voor
-verwijder routepunten
-verzend ook oorspronkelijke route
op de knop [Pas toe op alle toestellen] klikt? stuurt hij het dan wel goed naar de sd kaart?
"Always Look on the Bright Side of Life"

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

Nee ook dan niet Hawee ,hij stuurt naar de sd één route niet ontvlagt. Hij past wel alle toestellen aan in basecamp. Heb er nu maar twee maar voor dat ik basecamp er af gooide had ik vier toestellen in basecamp zichtbaar . Bij "pas toe op alle toestellen" stond er overal dat vinkje .

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

Moet dat gemeld worden naar Garmin of loont het niet de moeite.

Gebruikersavatar
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1614
Lid geworden op: 1 dec 2004 14:33
Locatie: N51.350 E5.458

Re: Routes in 276cx

Bericht door tony rave »

In BaseCamp onder Devices wordt de SD-kaart als subfolder van het toestel getoond.
BC weet dus dat een SD-kaart bij een bepaald toestel hoort.
Daarom kan ik nog geen reden bedenken waarom BC bij route overdracht de bij het toestel behorende SD-kaart anders behandelt als het toestel zelf.

Als er toch een reden voor is zou er tenminste een waarschuwing/opmerking kunnen staan dat het wissen van shaping-points niet geldt voor routes die naar de SD-kaart worden gezonden.

Of is het specifiek voor de 276Cx ???

Melding bij Garmin lijkt mij zinvol want het door jou geconstateerde gedrag veroorzaakt kennelijk verwarring c.q. verrassingen.
Visiuele navigatie ondersteuning: JA graag, daarbij ook Audio - Bluetooth - Allerlei meldingen: NEE bedankt.
GPSMap: 60CSx+276Cx+60CSx ► navigatie | MapSource 6.13.7 ► route-creatie | BaseCamp ► databeheer.

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

Heb het gemeld naar support België. Heb verleden week ook verschillende onregelmatigheden gemeld, maar ze hebben de mail nog niet bekeken. Zal het maar naar de USA melden zéker.

Gebruikersavatar
guzzi vero
Berichten: 1243
Lid geworden op: 28 sep 2006 00:38
Locatie: Oostduinkerke

Re: Routes in 276cx

Bericht door guzzi vero »

naast welke gps + serienummer je probleem goed omschrijven in het Engels uiteraard en mailen naar product.support@garmin.com
BMW R1200RT en nog wat andere meuk - Zumo 590 - SP2820

bartho
Berichten: 873
Lid geworden op: 6 mar 2006 09:46
Locatie: Gooik Belgie

Re: Routes in 276cx

Bericht door bartho »

Had het gestuurd naar garmin.
Dit is het antwoord:

Dear Van,

This is a rather peculiar issue.

Can I please ask have you tried to load the routes using another SD card at all, if at all possible? Please have a go at this and let us know how you get on.

Kind regards,

Marie

Garmin Europe

Plaats reactie

Terug naar “GPSmap 276Cx”