gpsmap 64s voor op een boot

Skaten, ballonvaren, windsurfen, ski-en etc. etc.
Plaats reactie
ronald43
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jan 2018 12:48

gpsmap 64s voor op een boot

Bericht door ronald43 »

Hallo

Ik denk erover een gpsmap 64 s aan te schaffen voor op een boot. Maar voor ik de gps koop wil ik eerst zeker weten dat ik er een open sea map op kan zetten. Een paar jaar geleden heb ik een keer een open sea map gedownload en die kon ik eenvoudig installeren in mapsource en daarna op mijn vorige garmin-gps zetten (op dezelfde manier als de open cycle maps), maar nu kan ik deze kaart niet meer vinden? Weet iemand of deze kaart nog beschikbaar is? Of kan ik een gmapsupp.img downloaden en die op een sd kaartje zetten en dat in de gspmap 64 s plaatsen?

groeten

Ronald

Gebruikersavatar
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2549
Lid geworden op: 14 mar 2004 23:36
Locatie: Helmond (Stiphout)

Re: gpsmap 64s voor op een boot

Bericht door Frank »

Als het goed is zijn alle Open Maps die Garmin compatible zijn, te gebruiken op een GPSMAP 64. Aangezien die gratis zijn, kan je dat toch gewoon proberen?
Website: http://www.openseamap.org/
Groeten,
Frank

BMW F800GT/Zumo XT/GPSmap 62s/ Edge 830/VivoActive 3/Venu SQ

ronald43
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 jan 2018 12:48

Re: gpsmap 64s voor op een boot

Bericht door ronald43 »

Frank, dank voor je snelle reactie.

Misschien doe ik iets fout, maar ik kan alleen een gmapsupp.img vinden van de open sea map en voor zover ik weet werkt die alleen op de volgende apparaten https://wiki.openstreetmap.org/wiki/DE: ... rt_plotter.

Voordat ik de gpsmap 64s aanschaf wil ik wel eerst zeker weten dat deze gps ook met de open sea map werkt en dat ik de open sea map ook in mapsource/basecamp kan bekijken?

groeten

Ronald

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 22861
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: gpsmap 64s voor op een boot

Bericht door HaWee »

op de site staat " Die Karte läuft auf allen Garmin-Kartenplottern, sowie auf dem Colorado, Oregon und Dakota, im Seekartenformat." , simpel: als hij werkt op de Oregon dan werkt hij ook op de 64 :wink: . De 64 heeft ook maritieme instellingen.

Ik heb even een kaart (eu central-west) gedownload, deze is goed te gebruiken in Basecamp (niet Mapsource) via de truc van de virtuele gps. Je kunt het bestand gmapsupp.img een duidelijkere naam geven bv OSM-Eu-xx.img waarbij xx de regio is dus bv north of west .

de truc van de virtuele gps
http://www.javawa.nl/jdm.html
http://www.javawa.nl/virtueeltoestel.html
http://forum.gps-expert.nl/viewtopic.php?t=918
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5625
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: gpsmap 64s voor op een boot

Bericht door keesm »

Het kan geen kwaad dat iemand met een gpsmap64 dit even test, vanuit verschillende invalshoeken.

De 64-serie heeft een extra check ingebouwd of er een originele kaart wordt gebruikt zeker in relatie tot of de kaart in Unicode is of niet (Code Page > CP=65001). In dat laatste geval kun je een foutmelding krijgen, zie bijvoorbeeld ook bij https://www.velomap.org/download/odbl/ (Compatibility - Standard (Unicode) vs Non Unicode (cannot authenticate maps). Dus ook bij osm-kaarten.
Wanneer je de gmapsupp.img van (een deel van) Openseamap Europe via die dropbox binnenhaald zie ik CP=1252 (is eigenlijk non-unicode, werkt waarschijnlijk op een 64). Je kunt ook een kleiner kaartdeel van openseamap via de link van extract.bbbike.org binnenhalen in format Garmin OpenseaMap (ASCII) (deze heeft CP=0 en zal wel werken) of in format Garmin OpenseaMap (UTF-8) (deze geeft CP=65001 en geeft hoogstwaarschijnlijk de "cannot authenticate maps"-melding).
Op mijn Oregon600 werkt zowel de versie met CP=1252 als wel CP=65001, maar die gps doet ook die extra check niet.

Plaats reactie

Terug naar “Overige toepassingen”