TomTom Rider 550

Gebruikersavatar
Ruud
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 911
Lid geworden op: 10 feb 2004 15:15
Locatie: Rotterdam

TomTom Rider 550

Bericht door Ruud »

Zojuist heeft TomTom de TomTom Rider 550 bekend gemaakt. Het toestel is te bewonderen bij ons op de stand tijdens de motorbeurs! Hal 11 stand 11D004. Wil je hem kopen dan moet je nog even geduld hebben. De verwachting is dat het toestel in de eerste helft van april leverbaar is.
De TomTom Rider 550 beschikt o.a. over een quad-core processor wat hem o.a. een stukje sneller maakt in zijn rekenwerk. Daarnaast kun je update binnenhalen via WiFi en ook je routes kun je zo eenvoudig synchroniseren. Daarnaast is het niet meer nodig om je telefoon in de tethering stand te zetten. Je moet alleen de vernieuwde MyDrive App installeren en die zorgt voor de verbinding. Daarnaast is TomTom verder bezig met de ontwikkeling van het Roadtrip platform met vergaande integratie van TripAdvisor informatie. Daarnaast kun je de spraakassistent van je telefoon activeren via de TomTom Rider.

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, schrijf je dan in via https://www.gps.nl/tomtom_rider_550/ en we houden je op de hoogte. Uiteraard zorgen we voor een leuke introductie aanbieding en kun je als eerste rondrijden in Nederland met dit nieuw toestel.
Groeten uit Moordrecht, Notter, Vessem, Leek en Hilversum!

Ruud Schut

Gebruikersavatar
paul snip
Berichten: 57
Lid geworden op: 16 mar 2013 20:55

Re: TomTom Rider 550

Bericht door paul snip »

Ik ben fan van de software van de Rider. En overweeg er nog steeds eentje te kopen. Met een smartphone gaat het ook prima (zie mijn andere topic). Met de TomTom GO app heb je dan bijna een Rider.

De huidige en vorige Rider zijn irritant traag. Het lijkt er een beetje op dat de techniek die er in zit niet meer van deze tijd is.

Nu lees ik Quadcore... En dan denk ik gelijk: De Chinese smartphones etc hebben allemaal al Octacore processoren. Ik gok dat dit nieuwe toestel een 400 Euro gaat kosten. Best serieus geld.
Wat krijg ik daar precies voor? Met andere woorden wat zijn de hardware specificaties? Intern geheugen, processorsnelheid etc? Of is dat staatsgeheim?

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 18235
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: TomTom Rider 550

Bericht door JaVaWa »

paul snip schreef:Ik gok dat dit nieuwe toestel een 400 Euro gaat kosten.
Dat hoef je niet te gokken, het staat gewoon op de site (€ 399) ;)
paul snip schreef:wat zijn de hardware specificaties? Intern geheugen, processorsnelheid etc? Of is dat staatsgeheim?
Fabrikanten zijn nooit zo scheutig met dat soort informatie, ik denk dat de exacte specificaties geen staats- maar waarschijnlijk toch wel fabrieksgeheim zullen blijven.
De hoeveelheid intern geheugen vermeldt TomTom wel voor de andere toestellen, dat van de 550 zal ook wel op hun site verschijnen zodra hij leverbaar wordt.

Maar goed, weten hoeveel geheugen erin zit is wel handig (vanwege de kaarten), maar de rest is toch niet zo relevant? Je kunt het op basis van de specificaties toch niet vergelijken met andere merken, iets wat met smartphones die allemaal op Android draaien wel heel goed kan.
Belangrijkste is toch de gebruikservaring; niet alleen de verbeterde snelheid, maar ook de nieuwe voorzieningen.
Kijk op https://www.javawa.nl voor GPS-gerelateerde software, informatie en tips.

Mijn 128 GPS-toestellen

Gebruikersavatar
paul snip
Berichten: 57
Lid geworden op: 16 mar 2013 20:55

Re: TomTom Rider 550

Bericht door paul snip »

Ik sta een beetje in dubio. Ik heb ergens vorig jaar de allergoedkoopste rugged smartphone gekocht die ik kon vinden. Zo van we zien wel hoe lang hij het volhoudt. De grap is dat het ding het nog steeds prima doet. Het scherm is wat klein. En het is natuurlijk niet echt high-end spul. Mijn vriendin heeft dezelfde. Dus mocht hij onderweg stuk gaan heb ik een backup.
Uiteindelijk wil ik wel graag wat anders.
Ik heb op die telefoon diverse apps. Het meest gebruik ik de TomTomGO app. Af en toe apps als Kurviger en Calimoto. En voor off-road heb ik nog de Osmand+ app.
Een vriend van mij kocht de Rider. Gelukkig maar dat hij als proefpersoon wilde dienen. Het ding was verschrikkelijk traag en liep volgens hem bij lange routes gewoon vast. Hij was absoluut niet tevreden. En kon het toestel retourneren.
Mijn smartphone van 7 tientjes bleek gewoon betrouwbaarder en soepeler te werken.
Ik gebruik mijn gewone smartphone als wifi hotspot. En de verbindingsproblemen die ik vaak lees en hoor bij TomTom gebruiker heb ik echt totaal niet. Het werkt gewoon altijd en overal. Ook de wifi van thuis pakt ie in de garage nog op.
Een degelijk Android toestel speciaal voor motorgebruik is er nog niet.
Een grotere smartphone is ook een optie. Maar het blijft een beetje hobbyen met opladen. Alhoewel er smartphones zijn die het langer vol zouden moeten houden als ik op de quad wil zitten. Dus opladen is dan eigenlijk niet meer nodig.
Ik heb al een paar keer bij het "nu kopen" knopje gestaan als er een aanbieding voor een Rider 450 voorbij kwam. Die zouden als het goed is in ieder geval geen last meer van het condens probleem hebben. Bleef alleen de snelheid over.
Nu lees ik tot mijn verrassing dat er een opvolger is met een snellere processor. Maar exacte gegevens worden niet prijs gegeven. Zou wat mij betreft wat meer vertrouwen wekken om gewoon te vermelden hoeveel Gb intern geheugen en wat de processor snelheid is. Quadcore is inmiddels al niet meer de standaard. De simpelste rommel uit China heeft al Octacore processoren. De nieuwe TomTom mag dan wel een stuk sneller zijn dan de oude. Er zit ook veel meer poespas op. Er zit dus wat mij betreft weinig anders op dan afwachten wat de ervaringen van gebruikers gaan zijn.
Voorlopig nog even voor de tweesprong Smartphone - Rider blijven staan dus....

Gebruikersavatar
QuattroFrits
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2935
Lid geworden op: 13 jan 2008 16:59
Locatie: Hulsberg
Contacteer:

Re: TomTom Rider 550

Bericht door QuattroFrits »

paul snip schreef: Maar het blijft een beetje hobbyen met opladen. Alhoewel er smartphones zijn die het langer vol zouden moeten houden als ik op de quad wil zitten. Dus opladen is dan eigenlijk niet meer nodig.
Daar hebben ze de powerbank voor uitgevonden.
Er bestaan trouwens hoesjes voor om je smartphone (Samsung) die zo stevig zijn dat ze een val van 35 mtr hoogte bij bergbeklimmen gewoon overleven, je kunt er bij wijze van spreken mee voetballen.

En met de rest van jouw bericht is het antwoord op mijn vraag, in het andere topic, ook al gegeven.
Ik denk dat ik dus voorlopig toch maar bij mijn Zumo 590 blijf.
Met een GPS geen stress en zonder GPS vergaat de wereld ook niet.
Virb XE + Zumo XT + Nuvi 2599 LMT-D + Schuberth C4 Pro met SC1A + Dashcam 67W.

polmcfree
Berichten: 546
Lid geworden op: 4 apr 2007 22:16
Locatie: Opglabbeek (B)

Re: TomTom Rider 550

Bericht door polmcfree »

paul snip schreef: Alhoewel er smartphones zijn die het langer vol zouden moeten houden als ik op de quad wil zitten. Dus opladen is dan eigenlijk niet meer nodig.
Ik heb al een paar keer bij het "nu kopen" knopje gestaan als er een aanbieding voor een Rider 450 voorbij kwam.
Als je off-road wil gaan zal je toch naar Garmin of Tripy moeten gaan,want daar is de Tomtom nu eens helemaal niet goed in erger zelfs hij kan het niet.
Pol met BMW 1200 RT +BMW 1150gs+BMW r1200GSA en een Zumo XT+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2+edge
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
Iedereen zei dat gaat niet.En toen kwam er iemand die dat niet wist,en die deed het gewoon.

Gebruikersavatar
paul snip
Berichten: 57
Lid geworden op: 16 mar 2013 20:55

Re: TomTom Rider 550

Bericht door paul snip »

Off-road is bijzaak. 90% doe ik nu ook met de TomTomGO app.

Gaan we van de weg af dan werkt de app Osmand+ perfect.

ApriliaV4
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 apr 2018 18:49

Re: TomTom Rider 550

Bericht door ApriliaV4 »

Nou, heb hem afgelopen week aangeschaft, ik had een oude rider, nooit kuren gehad, de nieuwe krijg ik niet eens gekoppeld aan mijn Sena 10U headset, heb nu al bijna de neiging om het ding met een hamer te bedienen. Telefoon krijg ik wel gekoppeld zowel met headset als met tomtom rider 550 maar tt550 kent mijn headset niet, tenminste, komt niet op display, iemand suggesties ( behalve die hamer dan :D )

ApriliaV4
Berichten: 3
Lid geworden op: 24 apr 2018 18:49

Re: TomTom Rider 550

Bericht door ApriliaV4 »

ApriliaV4 schreef:Nou, heb hem afgelopen week aangeschaft, ik had een oude rider, nooit kuren gehad, de nieuwe krijg ik niet eens gekoppeld aan mijn Sena 10U headset, heb nu al bijna de neiging om het ding met een hamer te bedienen. Telefoon krijg ik wel gekoppeld zowel met headset als met tomtom rider 550 maar tt550 kent mijn headset niet, tenminste, komt niet op display, iemand suggesties ( behalve die hamer dan :D )
Gevonden, je dient de tomtom als een telefoon te installeren, niks als headset pffffff, belachelijk, waarom geven ze het aan als een headset dan........knop - 12 seconden inhouden ( dus géén 8 tbv headset ) en voilá :evil:

Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 526
Lid geworden op: 29 apr 2004 10:07
Locatie: Dijk en Waard

Re: TomTom Rider 550

Bericht door Hans Schipper »

Ik heb het volgende probleempje:

Alle Favorieten van mijn Z660 heb ik geselecteerd, opgeslagen als een gpx bestand, met RTW tool geconverteerd naar een ov2 bestand, geïmporteerd in MyDrive en gesynct met Tom onder de naam Favorieten.

Hoe gaat het nu met ritbestanden.gpx die je van anderen ontvangt?
Als je van iemand een bestand met routes/sporen/WPs ontvangt en in MyDrive importeert worden alléén de sporen geïmporteerd. Routes/WPs niet. De WPs moet je apart opslaan, converteren naar een ov2 bestand, importeren in MyDrive en syncen met Tom. Dit WP.ov2 bestand staat als een apart bestand in Tom en wordt níet opgenomen in het ov2.bestand Favorieten.

Vraag: is het mogelijk om nieuwe ov2.bestanden wél rechtstreeks in Favorieten.ov2 op te nemen?

Gebruikersavatar
Mr. M
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2687
Lid geworden op: 5 feb 2007 18:04
Locatie: Wageningen

Re: TomTom Rider 550

Bericht door Mr. M »

Nee. .ov2 bestanden kun je niet rechtstreeks updaten.
BMW R60/Steib, xChallenge, xCountry, 1150GS
Prolech MT5001 Android en Ulefone Armor 5 Android icm TomTom Go App en Osmand+

Gebruikersavatar
Roadrider
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 mei 2019 08:08
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: TomTom Rider 550

Bericht door Roadrider »

Het automatisch aanvullen van Favorieten.ov2 kan inderdaad niet.

Wat wel werk is om op de PC een nieuwe complete Favorieten.ov2 te maken en deze met MyDrive op de Rider zetten.
De Riders zal dan de bestaande Favorieten.ov2 vervangen door de nieuwe Favorieten.ov2. Het geselecteerde icon blijft dan gewoon actief.
TomTom POI Tack overlay project https://roadrider.jouwweb.nl/gpx-track-2-ov2

Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 526
Lid geworden op: 29 apr 2004 10:07
Locatie: Dijk en Waard

Re: TomTom Rider 550

Bericht door Hans Schipper »

ik heb in BC een 'moederbestand' gemaakt met waypoints en favorieten, wat ik regelmatig aanvul met nieuwe WPs en favorieten. Dit 'moederbestand' gebruik ik om een nieuw favorieten.ov2 aan te maken mbv RTWtool.

Erik Pegaso
Berichten: 13
Lid geworden op: 11 apr 2010 13:25
Locatie: Leiden

Re: TomTom Rider 550

Bericht door Erik Pegaso »

ApriliaV4 schreef:
ApriliaV4 schreef:Nou, heb hem afgelopen week aangeschaft, ik had een oude rider, nooit kuren gehad, de nieuwe krijg ik niet eens gekoppeld aan mijn Sena 10U headset, heb nu al bijna de neiging om het ding met een hamer te bedienen. Telefoon krijg ik wel gekoppeld zowel met headset als met tomtom rider 550 maar tt550 kent mijn headset niet, tenminste, komt niet op display, iemand suggesties ( behalve die hamer dan :D )
Gevonden, je dient de tomtom als een telefoon te installeren, niks als headset pffffff, belachelijk, waarom geven ze het aan als een headset dan........knop - 12 seconden inhouden ( dus géén 8 tbv headset ) en voilá :evil:
Ik krijg ook de TomTom 550 niet gekoppeld aan mijn Shoei NeotecII met Sena SLR headset. Deze wordt niet gevonden. Ik heb de firmware update uitgevoerd en alles naar fabriekswaarden teruggezet. Maar ik begrijp bovenstaande oplossing niet. Voor headset en telefoon koppelen moet je op de Sena dezelfde instructie volgen ( 12 seconden center button indrukken). Of wordt bedoelt om de headset als telefoon te koppelen. Maar dan wordt gevraagd om een app te installeren end dat gaat niet op de Sena... Weet iemand een oplossing?

Gebruikersavatar
Roadrider
Berichten: 149
Lid geworden op: 13 mei 2019 08:08
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Re: TomTom Rider 550

Bericht door Roadrider »

Ik zie de Sena SLR headset niet in de lijst met ondersteunde headsets staan.
http://nl.support.tomtom.com/app/answer ... -500%2F550

Maar dan geeft natuurlijk ook geen zekerheid dat het niet gaat werken.

Probeer eerst de Sena SLR headset te updaten met de laatste versie firmware.
Reset de Sena SLR headset naar fabrieksinstellingen.
Verwijder de pairing uit de Rider en je telefoon. (soms is ook een hidden cache reset nodig)

Kijk even in de handleiding van de Rider 550 wand te volgorde van pairen is ook belangrijk.
TomTom POI Tack overlay project https://roadrider.jouwweb.nl/gpx-track-2-ov2

Plaats reactie

Terug naar “TomTom Rider 550”