Mountainbike instellingen

De Outdoor-modellen met touchscreen: Oregon 300/400/500 serie, Dakota 10/20 en Colorado. De Oregon 600 serie vindt je bij de Montana.
Plaats reactie
leon1973
Berichten: 37
Lid geworden op: 23 jul 2011 14:28

Mountainbike instellingen

Bericht door leon1973 »

Hallo,

Ik gebruik mijn Oregon 450 welke ik in het Verleden veel gebruikte voor wandelen en fietsen op fietspaden, tegenwoordig voor mountainbiken.

Het lukt mij echter niet om de instellingen naar wens in te stellen. Ik heb een aantal GPX mountainbike routes gedownload en deze staan op de kaart. (Track) Probleem 1: is dat mijn route (welke ik als een Track laad) af en toe gewoon wegvalt en ik deze opnieuw moet opstarten.

Maar eigenlijk wil ik gewoon weten hoe je de GPS instel om te mountainbiken. Welke kaart is geschikt, maar ook welke instelling gebruik ik bij routering enz. Merk nu dat mijn positie vaak naast de track zit!

Groet,
Léon

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 22860
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Mountainbike instellingen

Bericht door HaWee »

een track is kaartonafhankelijk en geeft dus ook geen aanwijzingen in de zin van rechtsaf de ... straat in . Je laat de track tonen op je scherm en kijkt zelf op het scherm of de aanwijzer die jouw positie aangeeft de track volgt.

Dit betekent dat je dus bij de instellingen bv niet mag instellen "zet vast op de weg" want meestal staat het MTB pad niet als weg op de kaart en zal hij je een stuk verderop neerzetten als daar toevallig wel een weg loopt.

zoals gezegd, voor een track maakt het niet uit welke kaart je gebruikt (maar bv openfietsmap zal meer omgevingsinfo geven dan een autokaart) maar je zou eens kunnen kijken naar de open mtb map , daar claimen ze dat je er ook op kunt routeren en dat wil jij kennelijk (maar dan moet je wel je track omzetten naar een route op die kaart) https://openmtbmap.org/ lees aandachtig alle info
"Always Look on the Bright Side of Life"

Gebruikersavatar
wpee
Berichten: 475
Lid geworden op: 11 okt 2006 21:34
Locatie: Kessel LB
Contacteer:

Re: Mountainbike instellingen

Bericht door wpee »

gewoon track in beeld zetten en narijden, NIET converteren naar route.
Kaart, beste openstreetmaps, staat het meeste op, je kun t dan kiezen voor de openmtb (zelfde inhoud voor fietsen, gestript van de rest, je zou erop kunnen routeren als je snel naar huis wilt met de fiets)
gr. Wim.
Garmin Quest -> Zumo 350 -> Zumo 590-595 -> Zumo XT + Scala Rider Q1

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Colorado, Oregon 3/4/5x0 en Dakota”