Waar zijn de gps experts/specialisten

De GPS-Stamkroeg "in de ban van HET DING" is er speciaal voor minder- en totaal-niet-serieuze GPS-babbel.
Have fun!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5614
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door keesm »

Ik weet niet of ik nu de knuppel in het hoenderhok gooi, maar ik mis al enige tijd de constante inbreng van onze gps experts c.q. gps specialisten zoals Hans Vaessen (MrGPS) en Marco (Scheurneus c.q. GPS Expert). Zijn deze verbannen of zo of is het niveau van vragen dermate anders geworden dan ze geen reactie meer geven of hebben ze een andere hobby gekozen?.
Of "verdrongen" door andere onafhankelijke gps-specialisten? Zeg het maar :mrgreen:
(Of ik heb wat gemist...)

Gebruikersavatar
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1130
Lid geworden op: 18 mar 2004 09:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door fransg »

Ik heb de indruk dat het forum sowieso een heel stuk rustiger is geworden. Dus iedereen is er minder intensief mee bezig lijkt het. MrGPS heeft ook zijn eigen kanalen op zijn website, ANWB, YouTube etc dus genoeg te doen en de wijnranken moeten ook verzorgd.
GPSMAP66st, Explore 2

Gebruikersavatar
keesm
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 5614
Lid geworden op: 18 nov 2004 21:03
Locatie: N 51°48' E 5°14'

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door keesm »

We gaan gewoon door met de knuppel in het hoenderhok:
fransg schreef:Ik heb de indruk dat het forum sowieso een heel stuk rustiger is geworden.
Die indruk heb ik ook. Levendigheid op het forum wordt bepaald door de vragen en door (in combinatie met) nieuwe ontwikkelingen, dat laatste is beperkt (vindt ik). Dit forum is Garmin (outdoor/motor) gericht en de ontwikkelingen liggen meer op vlak van fitnesstoestellen e.d. en daar gaan we maar beperkt op in op dit forum. Kun je beter het Engelstalig Garminforum bijhouden. De dagelijkse berichten gaan alleen maar over dit soort toestellen.
fransg schreef:Dus iedereen is er minder intensief mee bezig lijkt het.
Dat herken ik. Ben sinds 2004 actief met gps, eigen kaarten maken in het begin en ontdekken hoe e.e.a. in elkaar steekt. Dat weten we nu allemaal wel en via de huidige osm-kaartmakers is er genoeg binnen te halen om te gebruiken (OFM, Freizeikarte, Speichenkarte, Velo/MTB-map e.d.) zonder zelf enige inspanning te hoeven te doen .
Binnenhalen van de CN EU updates is meer van hetzelde al geeft dat voor voor velen veel vraagtekens (Hawee geeft daar altijd wel de oplossing voor).
Nadruk voor mij ligt op dit moment gewoon op mappen voor osm (database actueel houden) en niet zo meer op actueel houden info over Garmin toestellen (ben met Oregon 600 ook gestopt met aanschaf nieuwere toestellen).
fransg schreef: MrGPS heeft ook zijn eigen kanalen op zijn website, ANWB, YouTube etc dus genoeg te doen en de wijnranken moeten ook verzorgd.
Kennelijk goed verdienmodel opgezet waardoor aandacht op dit forum niet meer nodig is....

Gebruikersavatar
fransg
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1130
Lid geworden op: 18 mar 2004 09:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door fransg »

keesm schreef: Kennelijk goed verdienmodel opgezet waardoor aandacht op dit forum niet meer nodig is....
Ik denk dat posten op dit forum nooit een 'verdienmodel' is geweest
GPSMAP66st, Explore 2

Gebruikersavatar
GPS Expert
Berichten: 3299
Lid geworden op: 24 jan 2013 22:41
Locatie: Amsterdam, Apeldoorn, Havelte, Hilversum, Hoensbroek, Leusden, Privé les of GPS Helpdesk
Contacteer:

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door GPS Expert »

Ik ben niet/nooit helemaal weg geweest, om diverse redenen weinig tijd hier doorgebracht. De meeste redenen om het juist wat rustiger te krijgen met GPS werkzaamheden, maar ook omdat er veel tijd aan andere zaken werd besteed. Vroeger posten ik 2-3 berichten per dag, dat is nu misschien 2-3 per 1 á 2 weken. Nu onze verhuizing/verbouwing bijna achter de rug is, komt er weer wat meer tijd voor motorrijden, dat heeft ook al een paar maanden stil gelegen.

Inderdaad is het zo dat als je kijkt naar de vernieuwingen dan zijn dat er niet veel, TomTom heeft wel een en ander teweeg gebracht, maar daar heb ik tot nu toe geen serieuze tijd in gestopt. En bij Garmin is er na de zumo 350/590 serie wel wat kleine dingen veranderd, maar niet veel. Edges worden meer elders besproken op fietsforums.
En verder heel veel herhalende vragen hier op het forum, waar prima op word geantwoord, alleen veel minder tot niet meer door mij.

De nieuwe BaseCamp versie die gaat komen, dat wordt weer 1 om tijd aan te besteden.
Marco

Kennis en kunde van Outdoor, Sport en Motor GPS'sen van Garmin, Tripy, TomTom, Mio, Teasi, TwoNav, Peaklife/Rage.

Zie ook mijn Kennisforum en YouTube kanaal.

Gebruikersavatar
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
Berichten: 18235
Lid geworden op: 11 feb 2008 23:46
Locatie: Traiectum
Contacteer:

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door JaVaWa »

keesm schreef:Ik weet niet of ik nu de knuppel in het hoenderhok gooi, maar ik mis al enige tijd de constante inbreng van onze gps experts c.q. gps specialisten zoals Hans Vaessen (MrGPS) en Marco (Scheurneus c.q. GPS Expert). Zijn deze verbannen of zo
Verbannen doen we alleen met spam-accounts, bij gewaardeerde forum-bijdragers gebeurt dat niet.
De beperkte aanwezigheid heeft GPS Expert al zelf toegelicht. Wat Hans betreft, sinds hij ook zelf GPS-toestellen verkoopt ligt het natuurlijk allemaal wat lastiger, dit is immers geen onafhankelijk forum maar onderdeel van het bedrijf WayPoint. Hij is nu vooral op andere fora actief (maar kijkt hier ook nog steeds mee).
fransg schreef:Ik denk dat posten op dit forum nooit een 'verdienmodel' is geweest
Nou, voor mij eigenlijk wel :wink:
Ik ben niet voor niets van "Onafhankelijk GPS specialist" naar "WayPoint GPS specialist" hernoemd. Uiteraard vanwege de programma's die ik maak en niet zozeer om mijn deelname op dit forum, maar dat laatste heeft natuurlijk wel geholpen. Dat ik een tijd afwezig was en nu ook niet meer zo actief ben is om gezondheidsredenen, maar dat is wel bekend lijkt me.

Gelukkig is HaWee er nog, die doet nog steeds zijn best om zoveel mogelijk vragenstellers verder te helpen.
Kijk op https://www.javawa.nl voor GPS-gerelateerde software, informatie en tips.

Mijn 128 GPS-toestellen

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door Hans Vaessen »

keesm schreef:Kennelijk goed verdienmodel opgezet waardoor aandacht op dit forum niet meer nodig is....
Het beantwoorden van berichten op de diverse fora is niet bepaald een 'verdienmodel'. Tuurlijk: het levert een zeker exposure en dat heeft ook een commercieel effect. Maar dat staat niet in verhouding tot de tijd die er mee gemoeid is. De basis moet zijn dat je lol hebt in het delen van informatie (en bovendien leer ik ook zelf veel van de vragen die gesteld worden).

Maar inderdaad: ik ben sinds ruim een jaar een stuk minder actief op dit forum. De reden is een combinatie van factoren.

Ik was ooit zelf de 'oprichter' van dit forum maar stak er zelf ook heel veel tijd in, veelal in de avonduren. Op dit forum staan daardoor bijna 25.000 berichten van mijn hand. Allicht de meesten vanuit de tijd dat ik nog bij WayPoint werkte, maar ook in eerste jaren van MrGPS ben ik actief gebleven. Ik heb overwogen m'n eigen forum op te zetten, maar dat zou slechts versnippering opleveren; de kwaliteit van een forum staat of valt met de 'levendigheid' ervan en versnippering is dan contra-productief.

Gaandeweg ben ik echter ook zelf toestellen gaan verkopen en daarmee feitelijk 1op1 concurrent van WayPoint geworden. En dat maakt bijvoorbeeld het plaatsen van links naar mijn 'kennisbank', cursus of YT video's net even wat 'gevoeliger'. En ik heb niet zo'n zin zaken die ik elders al uitgebreid heb toegelicht om die reden opnieuw te moeten uitschrijven. Evenmin heb ik zin om telkens 'op m'n handen te moeten zitten' omdat ik schrijf op het forum van 'de concurrent'.

Maar het werkt ook omgekeerd: ook al ben ik inmiddels meer dan zes jaar weg bij waypoint: ik merk nog steeds dat mensen bijvoorbeeld hun toestel bij WayPoint kopen maar mij bellen of mailen met vragen; in de veronderstelling dat MrGPS en WayPoint 'dezelfde' zijn; vaak zelfs om die reden bij WayPoint gekocht hebben. Dergelijke verwarring is voor niemand goed. Door alsmaar deel te blijven nemen aan de dialoog op dit forum blijft dat beeld in stand.

Ander aspect is dat een forum niet vanzelf 'leeft'. Vroeger las ik echt elk bericht dat hier geschreven werd, geen vraag bleef onbeantwoord. En echt niet alleen door mij, maar ook door de vele 'onafhankelijk experts'. Je vult elkaar aan, vliegt elkaar soms in de oren, zit soms dagenlang samen te puzzelen op een probleem... het leefde en was voor velen echt een onderdeel van de dagelijkse routine. Daarmee ook een soort van voorloper van 'social media' eigenlijk.
Belangrijk voor de bezoeker was dat je kon rekenen op snel en goed antwoord (van wie dan ook), de bereidheid van de 'actievelingen', denk ik, sterk voorkomend uit die gezamenlijkheid.

Na mijn vertrek bij WayPoint is die (tijdrovende) rol slechts beperkt overgenomen. Dat geldt voor het inhoudelijk beheer (de meeste 'stickies' zijn vele jaren oud en er is al jaren niet meer in gereageerd) maar ook voor het vanuit WayPoint reageren op vragen. Het is veel meer een 'klanten helpen klanten' forum geworden.

Daar is an sich niets mis mee en de keuze om er minder tijd in te steken staat WayPoint allicht vrij. Maar dat is naar mijn gevoel toch wel de belangrijkste reden dat het forum de laatste jaren toch behoorlijk 'inzakt'. Het 'leeft' niet vanzelf. En ik voel me niet geroepen die verantwoordelijkheid over te nemen.

Vanuit die combinatie van factoren heb ik alweer enige tijd geleden besloten mijn focus te verleggen op de diverse motorfora (voorzover een aparte 'GPS afdeling'), Facebook en bijvoorbeeld mijn eigen 'kennisbank' (waar ik eigenlijk ook al te weinig aan toekom..).

Ik lees hier af en toe nog wel wat mee en zal nu en dan ook nog wel eens reageren (zeker als ik me direct 'aangesproken' voel) maar het zal nog wel een paar jaartjes duren voor mijn berichtenteller daadwerkelijk de 25.000 aantikt. ;)

Rest mij toch ook nog eens mijn waardering uit te spreken voor de verschillende specialisten die wél nog steeds onvermoeid en onverdroten doorgaan. Uiteindelijk voelt het forum toch nog steeds een beetje als 'mijn kindje' en dat zie je toch echt graag in leven blijven!
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
fredrossi
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 29
Lid geworden op: 8 feb 2010 20:20
Locatie: Arendonk B

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door fredrossi »

Ik ga toch even inhaken op dit oude topic, maar....
Mrgps, bedankt om mij op het "gps-pad" te wijzen. Mijn eerste garmin was een voorloper van de streetpilot III, die ik bij u, aan huis, gekocht heb. Ook voorgenoemd model heb ik uit uw handen mogen ontvangen. Sindsdien is Garmin mijn enige navigatie model, al zal het best zo zijn dat andere merken even zo goed presteren.
Ik wilde het u maar even kenbaar maken na zo'n 18 jaar :?
Fred.
maak tijd voor vrije tijd!

Gebruikersavatar
Hans Vaessen
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 24525
Lid geworden op: 9 mar 2004 21:38
Locatie: Rectum (vlakbij Notter)
Contacteer:

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door Hans Vaessen »

fredrossi schreef: Ik wilde het u maar even kenbaar maken na zo'n 18 jaar :?
Fred.
Heel toevallig liep ik op facebook aan tegen een vraag over de, inmiddels, 'aloude' zumo 550. En als je dan gaat googelen kom je onherroepelijk op dit forum terecht. zodoende dat ik bovenstaande bericht zag.

Fred: dat eerste toestel was niet 'bij mij aan huis' maar aan huis bij de eigenaren van waypoint. Als hierboven toegelicht: ik ben al vele jaren weg bij WayPoint; de 'verwarring' daarover duurt echter voort.

Zelf ben ik de afgelopen jaren een beetje 'afgedwaald' van Garmin; zag daar te weinig vernieuwing, terwijl concurrent tomtom de afgelopen jaren juist enorm verbeterd is. Dat 'vreemdgaan' werd me niet door iedereen in dank afgenomen maar had goede redenen.

Inmiddels is de vaart er bij tomtom echter ook een beetje uit en ligt de bal nu weer bij Garmin om met vernieuwing te komen. Maken ze dat waar dan voorspel ik dat ook je volgende toestel, ruim 18 jaar na de eerste, beslist weer een Garmin zijn ;)
Groeten uit Rectum,
Hans

Vier uur MrGPS videocursus Garmin Basecamp

Gebruikersavatar
fredrossi
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 29
Lid geworden op: 8 feb 2010 20:20
Locatie: Arendonk B

Re: Waar zijn de gps experts/specialisten

Bericht door fredrossi »

Al met al is er toch iemand geweest in die omstreken daar, die me tot nu toch tevreden gehouden heeft :D
En welk merk dat is, is voor mij gelijk, maar sommige mensen blijven lang hangen bij hetzelfde (ik dus :wink: )

Over de verwarring : ik heb mij inderdaad vergist, maar ik denk dat het om het even geweest zou zijn op dat moment waar ik was, beide zouden me denk ik prima verder geholpen hebben. Doet Waypoint nu nog steeds, en u ook (via Mrgps dan)
maak tijd voor vrije tijd!

Plaats reactie

Terug naar “De GPS-Stamkroeg”