Vraag route (track) zumo 660

De specifiek op motorrijders gerichte navigatiesystemen van Garmin
Plaats reactie
woste
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 aug 2018 17:34

Vraag route (track) zumo 660

Bericht door woste »

Hallo

Ik volg hier al enkele jaren mee, en heb tot op heden steeds een antwoord gevonden op al mijn vragen.

Nu zit ik met een probleem waarover ik niet direct iets terugvind, en er eigenlijk ook geen logische verklaring voor vind. Vandaar deze post :D .

Betreft een zumo 660 met laatste firmware en laatste kaart NT 2019.1 ; rit gemaakt mer kurviger en als track geëxporteerd ; nadien in Basecamp ingelezen, alles ok en via export via verkenner op geheugenkaartje zumo gezet. Na import in de zumo kan ik de route (dus gebaseerd op een track) terugvinden en ook rijden. Tot zover alles ok. De laatste maanden heb ik al een 4-5 keer het volgende meegemaakt: voor één of andere reden een paar honderd meter van de route afgeweken (zichtje of drankje of hapje), waarna er in principe zou moeten volgen 'ga naar de route of een straat of zoiets', maar dit gebeurt niet. Herberekenen staat altijd uit (profiel is motorfiets of scooter). Er wordt ahw een nieuwe route gemaakt, die totaal niet meer overeenkomt de de originele. Bijkomend probleem is wanneer ik dit door heb en de route stop en heractiveer, deze verkeerde route er blijft in zitten. Enige oplossing om de juiste route (track) terug te krijgen is om hem eerst te verwijderen en nadien opnieuw te importeren (wat een beetje ambetant is als dat 5 min. duurt en er enkele moto's achter je staan te wachten en naar je kijken).

Hopelijk is mijn uitleg duidelijk, heeft er al iemand dergelijk probleem meegemaakt, en kent iemand een reden hiervoor en dus een oplossing?

Alvast bedankt, fijn weekend 8) en mvg,

woste

Gebruikersavatar
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 3278
Lid geworden op: 20 sep 2006 19:14
Locatie: Dinteloord
Contacteer:

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door RonalT »

Ik ga er even van uit dat je een track naar je toestel stuurt en die door het toestel laat omzetten tot een route.
Herberekenen staat uit.
Zet de track in beeld. (bekijk de video https://www.youtube.com/watch?v=hAU55uC6fnQ nog eens)

Als je van de route afwijk wordt er misschien gemeld "ga naar zus-en-me-zo-straat" en verder niets. Als er een nieuwe route berekend wordt gaat er iets niet goed. Controleer of herberekenen werkelijk uit staat, ben je niet tegen de route in aan het rijden geweest.

Als je de route opnieuw wil starten moet je zorgen op de route te staan. Vandaar dat de track zo handig is.


Maar de route hoort niet opnieuw berekend te worden.... controleer dit nog eens goed!
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25

Gebruikersavatar
FM
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 4639
Lid geworden op: 30 mei 2005 20:49
Locatie: Holsbeek

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door FM »

RonalT schreef:
Als je de route opnieuw wil starten moet je zorgen op de route te staan.
Toch niet bij ee 660?
Zumo XT, KTM 790 Adventure, SRC op Schubert C3 Pro

Gebruikersavatar
RonalT
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 3278
Lid geworden op: 20 sep 2006 19:14
Locatie: Dinteloord
Contacteer:

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door RonalT »

Nee, klopt. Weer eens niet goed gelezen.
Groeten, RonalT

Mijn epitaaf wordt volgens mijn vrouw: zo en nu is iedereen de weg kwijt!

SP2610, Z340, Z550, Z590, CityNavigator, OpenStreetMap, OnRoute Motorkaart Midden-Europa
En een VivoFit HR / Vivoactive 3 om te koppelen met een EDGE 25

Gebruikersavatar
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2034
Lid geworden op: 19 sep 2006 21:07
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door pheufk »

En ook niet bij de 550
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2020.20 ScalaRider Multiset Q2 XL
Zumo 660 CN2020.20 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.20 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2020.30 NTU Sena SRL-2
Afbeelding

polmcfree
Berichten: 507
Lid geworden op: 4 apr 2007 22:16
Locatie: Opglabbeek (B)

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door polmcfree »

Als je van de route bent afgeweken,en je gaat terug rijden ,hoe start je deze terug op?
Normaal moet je als je bent afgeweken ,en je toestel is uit geweest, het toestel aan zetten en dan op de kaart drukken en dan zie je de oorspronkelijke route staan,en je rijdt op zicht naar de paarse lijn en je vervolgt je route gewoon verder.

En als je lange wachttijden wil vermijden,laad dan de route twee keer in het toestel,als het dan mis gaat activeer je die tweede route,dat is iets sneller,en dan kan je bij een volgende pauze,de eerste opnieuw laden voor het geval dat je weer eens van de route afwijkt.
Pol met BMW 1200 RT +BMW 1150GS en een Zumo XT+ Zumo 595+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben

woste
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 aug 2018 17:34

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door woste »

hallo

bedankt voor jullie reacties ; herberekenen staat zeker uit ; ik heb niet de indruk dat de zumo herberekent (herinner me daar geen melding van) ; komt inderdaad meestal voor dat ik even stop wanneer ik dus bewust van een route ben gereden, meestal wordt mijn zumo dan uitgeschakeld ; na het heropstarten druk ik inderdaad gewoon op de kaart, en daar loopt het dus mis (heb al gehad dat de route volledig veranderd was, en heb ook al 1x gehad - was halfweg de route - dat de nog te rijden afstand en tijd deze was van de volledige route). Als ik dan de route stop en opnieuw wil rijden, blijf ik hetzelfde resultaat steeds krijgen, waardoor ik ze dus moet verwijderen en opnieuw importeren.

Inderdaad, route 2x inladen kan helpen, maar afhankelijk van het aantal dagen/ritten dat we rijden zit mijn zumo soms al vol (ik dacht max 20 ritten).

mvg

woste

polmcfree
Berichten: 507
Lid geworden op: 4 apr 2007 22:16
Locatie: Opglabbeek (B)

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door polmcfree »

Dan herberekend die toch,ik zou eens een hard reset proberen,en kijken of hij het dan nog doet.

Je hoeft toch niet alle routes al in de reisplanner hebben te staan,je kan die toch altijd importeren als je ze nodig hebt en de gereden routes wissen.zolang je de map; GPX niet wist ,zijn de routes altijd beschikbaar om te importeren.
Pol met BMW 1200 RT +BMW 1150GS en een Zumo XT+ Zumo 595+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben

woste
Berichten: 8
Lid geworden op: 31 aug 2018 17:34

Re: Vraag route (track) zumo 660

Bericht door woste »

hallo

harde reset even geprobeerd (was vergeten dat ook alle favorieten dan weg zijn, maar soit), moto staat nu even op stal, dus volgende test zal niet voor direct zijn, toch bedankt voor het meedenken en jullie reacties.

Plaats reactie

Terug naar “Zumo 660, 220 en 210”