Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuxe 50 LMT-D

Als de toepassing specifiek in de auto is en gebruiksgemak belangrijker is als allerlei extra opties.
Hakar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 9 dec 2005 19:20
Locatie: Roden Nederland

Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuxe 50 LMT-D

Bericht door Hakar »

sinds 17-10-2017 in het bezit van een Garmin DriveLuze 50 LMT-D nieuw gekocht bij Waypoint Leek, en geleverd met de bijbehorende TA 10 kabel.

Sinds kort lijkt et toestel een beetje van de kaart, letterlijk en figuurlijk.
Rijden we op de A28 in de buurt van Groningen, wordt er op de kaart aangegeven dat we in de weilanden naast de weg rijden.

Daarnaast ben ik er vandaag achter gekomen dat het toestel waarschijnlijk geen verkeersinformatie ontvangt.
Voor een route die morgen moet worden gereden weten we zeker dat er (nu ook al) belangrijke omleidingen zijn, maar het toestel berekend de route gewoon over de wegen die afgesloten zijn.

Naar aanleiding van een ander topic, https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=42 ... 0&start=15 ben ik gaan proberen of ik een Huidige aanbieder voor verkeersinformatie in het toestel heb.
Er is geen aanbieder actief, en toestel zoek op moment van schrijven al ongeveer een uur naar een aanbieder.
De kabel van de voeding ligt daarvoor zo breed mogelijk over het dashboard om een zo goed mogelijke ontvangst te hebben, maar er wordt schijnbaar geen aanbieder gevonden.

Wat kan ik testen en of doen om wel een aanbieder te ontvangen?
Laatst gewijzigd door Hakar op 2 feb 2019 23:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Hans Schipper
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 431
Lid geworden op: 29 apr 2004 10:07
Locatie: heerhugowaard
Contacteer:

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door Hans Schipper »

Dat je in de weilanden rijdt of in elk geval naast de weg, heb ik vroeger ook wel eens gehad. Bleek dat er 2 routerende kaarten actief waren. Er mag er maar 1 aangevinkt zijn. Dat kan je eenvoudig controleren.

Over de verkeersinfo heb ik geen klagen als ik met mijn Tom550 navigeer. Tom voorziet in actuele verkeersinfo. Garmin is beduidend slechter wat verkeersinfo betreft :roll:

Hakar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 9 dec 2005 19:20
Locatie: Roden Nederland

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door Hakar »

Hans Schipper schreef: Bleek dat er 2 routerende kaarten actief waren. Er mag er maar 1 aangevinkt zijn.
Ga ik checken, vrouw is nu met auto en systeem onderweg.

Dit zegt nog niks over het niet ontvangen van verkeersinformatie.
Voor mij niet direct een issue, maar voor vrouwlief wel.
Het is dat ze weet dat ze zelf gas moet geven, sturen vooruit en opzij moet kijken, maar verder vaart ze blind op dat ding.

Gebruikersavatar
pheufk
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2048
Lid geworden op: 19 sep 2006 21:07
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door pheufk »

Zou tegen je vrouw zeggen dat ze niet blind op dat ding vertrouwen moet ze zal maar een veerpont op willen rijden die er niet ligt. :mrgreen: :shock:
Groetjes Piet,

SP2820 firmware 4.40 - NT 2020.20
Zumo 660 CN2020.20 NT
Zumo 550 firmware 5.00 - CN 2020.20 NT
Zumo 396 LMT-S CN Europa 2021.10 NTU Sena SRL-2
Afbeelding

Hakar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 9 dec 2005 19:20
Locatie: Roden Nederland

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door Hakar »

Vraag ook maar bij Garmin neergelegd.

Als eerste reactie kreeg ik daar; Via deze link kunt ude kabel bestellen. https://buy.garmin.com/nl-NL/NL/p/pn/010-11838-00

Tja, Truus (niet haar echte naam) heeft de vraag dus niet eens gelezen.

Na nogmaals te hebben aangegeven dat ik het toestel met bijbehorende kabel als set heb gekocht, èn er bij heb gevraagd waar de ontvanger voor DAB zich bevindt, kreeg ik als tweede reactie; Dat is het bolletje aan de kabel, die is de eigenlijke verkeersontvanger. U kunt dan gewoon de stekker aansluiten het moet werken.

vervelende is dat we een originele bij het toestel geleverde kabel hebben ZONDER bolletje, en Truus de vragen nog steeds niet heeft gelezen.

In het systeem staan de de volgende kaarten CN Europe NTU 2019.20 Foursquare, CN Europe NTU 2019.20 ALL SOUTH, CN Europe NTU 2019.20 ALL NORTH.
Systeem zo gekocht, en alleen geüpdatet via Garmin Expres.

Vraag blijft dus waarom we dan af en toe in het weiland rijden, en waarom er helemaal een verkeersinformatie wordt ontvangen.

Veldwachter
Berichten: 8
Lid geworden op: 7 apr 2016 11:44
Locatie: Rotterdam, NL

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door Veldwachter »

Het klopt dat er via DAB+ geen wegafsluitingen in Nederland getoond worden. Ik ben zelf wekenlang op zoek geweest naar antwoord hierop. Garmin zegt dat dit hun probleem niet is. Ik heb contact met de cartografie-afdeling in de USA gehad. Zij hebben nog het eea voor mij geprobeerd, maar mochten zich er eigenlijk niet mee bemoeien, omdat het een Nederlands probleem is. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij het Belgische BeMobile, de leveranvier van DAB+ verkeersinfo in Nederland. Zij konden mij antwoord op de vraag geven waarom wegafsluitingen niet gemeld worden op Garmin toestellen met DAB+. Reden: Rijkswaterstaat/Nederlandse overheid werkt niet mee. Althans, ze leveren wel informatie aan BeMobille over wegafsluitingen, maar de geven de verkeerde datums van de afsluiting door. BeMobile heeft daarom besloten geen wegafsluitingen meer te vermelden (uitgezonderd bij ongevallen). Ik heb zelf ook nog contact gehad met Rijkswaterstaat hierover, maar zij ontkennen dat het aan hun ligt.
Het positieve van het verhaal is volgens BeMobile dat dit probleem met Rijkswaterstaat hopelijk deze maand opgelost is.
Mocht je een wegafsluiting tegenkomen die niet vermeldt wordt in jouw Garmin, mag je voorlopig met hun contact opnemen gaven ze aan.

Hakar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 9 dec 2005 19:20
Locatie: Roden Nederland

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door Hakar »

Toevallig dat je juist vandaag deze reactie post @Veldwachter.
In Noord Nederland hadden we dus geen enkele Verkeersinformatiedienst.Vanochtend van daar vertrokken en Nederland doorkruist.
Bij Hazeldonk hadden we een dienst van NPO.
Niet dat we daar nog veel aan hadden, we trokken toch België in.

In België werden we ter hoogte van Charleroi wel netjes langs verkeershinder geleid.
Heb (nog) niet gekeken welke dienst er daar dienst deed.

Veldwachter
Berichten: 8
Lid geworden op: 7 apr 2016 11:44
Locatie: Rotterdam, NL

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door Veldwachter »

Hakar schreef:Toevallig dat je juist vandaag deze reactie post @Veldwachter.
In Noord Nederland hadden we dus geen enkele Verkeersinformatiedienst.Vanochtend van daar vertrokken en Nederland doorkruist.
Bij Hazeldonk hadden we een dienst van NPO.
Niet dat we daar nog veel aan hadden, we trokken toch België in.

In België werden we ter hoogte van Charleroi wel netjes langs verkeershinder geleid.
Heb (nog) niet gekeken welke dienst er daar dienst deed.
Hoogstwaarschijnlijk ook BeMobile. Die levert DAB+ in Nederland en België voor toestellen van Garmin.

Hhonda
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 23
Lid geworden op: 18 apr 2007 16:02
Locatie: Veluwe

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door Hhonda »

Mijn ervaring met de DriveLuxe 50, koppelen met je mobile telefoon via Bt. Op de telefoon de app. van Garmin installeren, dit is de SmartphoneLink. De telefoon dient over een data verbinding te beschikken. Na dit alles uitgevoerd te hebben, heb je verkeer en weer informatie op de DriveLuxe 50. Dit is mijn ervaring, daar ik het zelfde apparaat al een poos in gebruik heb.
Zumo 350 op de motor, DriveLuxe 50 LMT-D in de auto,
GPSMAP 60 CSx en 62S voor geocachen.

mmrizio
Berichten: 372
Lid geworden op: 10 dec 2006 16:10

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuze 50 LMT-D

Bericht door mmrizio »

Hakar schreef:Toevallig dat je juist vandaag deze reactie post @Veldwachter.
Bij Hazeldonk hadden we een dienst van NPO.
Dan heb je waarschijnlijk geen HD-traffic gehad. Volgens mij is de enige HD-traffic in NL van BE-Mobile. Als hij die niet kan vinden (wat helaas meestal het geval is...) schakelt hij terug naar de standaard TMC data.

Ik ben bang dat ik het eens moet zijn met voorgaande poster: Ook op een toestel met LMT-D kun je het best je smartphone gebruiken voor de data koppeling...

Hakar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 9 dec 2005 19:20
Locatie: Roden Nederland

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuxe 50 LMT-D

Bericht door Hakar »

Na de navigatie in België te hebben gebruikt, en voor een deel op de terugreis, met omleiding in verband met werkzaamheden. (tot Breda, en daarna hielden de werkzaamheden schijnbaar op) het toestel een poos niet gebruikt.

Vrouwlief was vanavond in een regio aan het werk die ze niet op haar duimpje kent, en aan de navigatie had ze op een bepaald moment ook weinig.
Volgens de navigatie reed ze weer ergens in een weiland, en werden er geen routes meer op het scherm getoond.
Ook wat dichter bij huis was de navigatie de weg kwijt, gelukkig wist ze toen waar en waarnaar toe ze op weg was.

Ik heb voorheen al gecheckt of er twee kaarten naast elkaar actief zijn, maar kon daar niets over vinden.
Ook met Javawa krijg ik maar één geïnstalleerde kaart te zien.

Hoe kom ik er achter of er twee kaarten naast elkaar actief zijn?

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21849
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuxe 50 LMT-D

Bericht door HaWee »

JaVaWa is de maker van heel veel nuttige programma's , beter is de naam van het programma te geven wat je bedoeld. In dit geval bijna zeker JDM.
Als je geen extra kaarten hebt geinstalleerd is de kans op 2 kaarten actief nihil en anders ziet JDM ze wel.

Waar je het exact ziet bij de Drive weet ik niet, zoiets als Instellingen - Kaart - en dan staan er de kaarten en of ze aan of uit staan (soms verwarrend: als er staat xxx aanzetten dan betekend het dat deze kaart uit staat en omgekeerd)
Je hebt de Basiskaart die moet altijd aanstaan. Die is niet routerend maar wordt gebruikt bij uitzoomen etc.
Verder heb je CityNavigator , tegenwoordig meestal in 2 delen (North en South dacht ik) die mogen allebei aanstaan omdat ze samen heel europa beslaan en niet overlappen.

Het gaat fout als je bv ook nog een andere versie van CN hebt (een oudere/nieuwere datum) en die ook aan hebt staan of bv een OSM kaart van (een deel van) europa bv NL of Benelux . Dat zijn namelijk beide routerende kaarten en dan raakt de gps in de war.
In de wei kan natuurlijk ook zijn als het een nieuwe weg is en je een oude kaart hebt.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Hakar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 9 dec 2005 19:20
Locatie: Roden Nederland

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuxe 50 LMT-D

Bericht door Hakar »

U hebt gelijk, het programma heet JDM.

Heb het weer geïnstalleerd en de Driveluxe gescand.

De locaties waar het fout ging, zijn geen nieuwe wegen.
Eentje, de laatste uit het vorige bericht ligt er toch al een jaar of 42.
De andere weg ligt er een jaar of 5 en is een ontsluitingsweg.
Wanneer ik op de kaart in de Drive scrolde wordt die ook getoond.

De uitslag van de scan.
Garmin Oude kaartgegevens.jpg
Garmin Oude kaartgegevens.jpg (133.86 KiB) 765 keer bekeken
Laatst gewijzigd door Hakar op 3 feb 2019 10:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Hakar
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 9 dec 2005 19:20
Locatie: Roden Nederland

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuxe 50 LMT-D

Bericht door Hakar »

Daarna update gedaan met Garmin Express, en JDM weer laten scannen.
De uitslag daarvan is
Garmin kaartgegevens na update.jpg
Garmin kaartgegevens na update.jpg (160.71 KiB) 765 keer bekeken
Waarbij mij opvalt dat het eerste bestand in een verkeerde map staat, alhoewel ik geen idee heb waar het wel moet staan, en hoe het daar te krijgen.
Verder zie ik dus twee CN Europe NTU 2019.30 waarvan eentje Zuid, en de andere Noord Europa dekt.
Vanaf moment van aanschaf hebben deze er volgens mij altijd op gestaan.
Zou in dit laatste de navigatiefout kunnen schuilen?

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21849
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: Geen verkeersinformatie op Garmin DriveLuxe 50 LMT-D

Bericht door HaWee »

dat bestand staat niet fout
Garmin heeft zich niet aan zijn eigen regeltjes gehouden toen ze de europa kaart opsplitsten in 2 delen.
JDM gaat uit van de lokaties die een aantal jaren geleden standaard waren en geeft daarom een melding. Maar het is dus wel goed.
North en South is omdat het totale Europa bestand te groot werd voor 1 bestand , dus dat is ook goed.
"Always Look on the Bright Side of Life"

Plaats reactie

Terug naar “Garmin Drive en Nuvi serie”