Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

Even voorstellen en gelijk een vraag....

Nieuw op dit forum? Laat weten wie je bent en wat je met je GPS doet! En lees wat anderen ermee doen!

Even voorstellen en gelijk een vraag....

Berichtdoor rongen » 21 mei 2019 18:07

Beste motorvrienden. Ik ben nieuw op dit forum en heb een vraag waar ik zelf het antwoord zo niet op weet. Sinds anderhalf jaar ben ik weer in het bezit van een BMW R1150RT na een lange tijd (10+ jaar) geen motor meer te hebben gereden. Er is sinds die tijd veel veranderd qua communicatie en navigatie. Geen kaart meer op de tanktas of communiceren met gebaren.
Na aanschaf van de motor heb ik snel genoeg de TomTom Rider 450 aangeschaft. Inmiddels heb ik ook een headset, de Cardo Freecom 2+. Ideaal om met je passagier (meestal mijn vrouw of 1 van de kinderen) te kletsen.

Zoals de instructie van Cardo voorschrijft heb ik het volgende gedaan:
Headset BT kanaal 1 ---> telefoon
Headset BT kanaal 2 ---> GPS (in mijn geval de TT450)
Werkt prima allemaal, de intercom, navigatieinstructie, het bellen en gebeld worden, de FM radio en zelfs de playlist van Spotify. Hierbij heb ik mijn telefoon niet aan de TT450 gekoppeld. Het nadeel hiervan is dan dat je geen live verkeersinfo en flitsinfo krijgt.

Als ik de koppeling TT 450 ---> telefoon wel maak waarbij de TT450 via bluetooth tethering het internet kan gebruiken krijg ik deze info natuurlijk wel maar als ik dan gebeld wordt komt het signaal op de headset binnen (zoals het hoort) maar ook via de TT450. Als ik dan via het scherm van de TT450 het gesprek aanneem hoor ik niets via de headset. Het gesprek aannemen via de headset lukt wel maar ook dan hoor ik niets.

Ik kan dus kiezen uit een goed werkende headset inclusief bellen maar dan zonder live updates van de TT450 OF een goed werkende headset zonder bellen maar met live updates van de TT450.
Jullie snappen wellicht dat ik graag beiden wil, dus zowel kunnen bellen en gebeld worden als live updates via de TT450.

Nu is mijn vraag aan jullie of iemand dit "probleem" herkent of weet iemand hoe je toch het maximale uit beide apparaten kunt halen....?
Wellicht een instelling op de TT450 waarbij wel internet gebruikt kan worden maar telefoongesprekken niet worden doorgegeven??

Groeten Roy.
rongen
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 21 mei 2019 17:23

Keer terug naar Forum-leden stellen zich voor

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast