Dit is het service-forum van GPS specialist WayPoint uit Notter, Moordrecht, Vessem, Leek, Heerhugowaard en Hilversum.

routes worden strepen

De nieuwste Outdoor toestellen. De Oregon 300/400/500 serie staat iets lager.

routes worden strepen

Berichtdoor vredevrede » 30 mei 2019 16:36

zojuist weer de nieuwste OFM kaart gedownload en geïnstalleerd. En ook nu weer het oude probleem. Al mijn routes op Basecamp blijven prima zoals ze zijn, maar de routes op de Montana veranderen in een willekeur van rechte strepen, dwars over het beeld. Alles wissen op opnieuw verzenden vanaf Basecamp helpt niet. Als ik nieuwe routes maak en die naar de Montana stuur, blijven ze wel goed. HELP..
vredevrede
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 4 sep 2016 14:49

Re: routes worden strepen

Berichtdoor HaWee » 30 mei 2019 17:08

je bedoeld bestaande routes gemaakt in een oudere kaartversie?
Ze blijven goed omdat je ze alleen "toont" op de kaart , de Montana berekent ze opnieuw en omdat ze op een oudere kaart zijn gemaakt zitten er fouten in.
Als je de oude route in basecamp opnieuw berekent op de nieuwe kaart zal het waarschijnlijk ook fout gaan. (maar dan kun je het aanpassen)

Tip: In Basecamp kies de oude route
rechtsklik op de route en kies spoor maken van de route.
Nu zie je zowel de route als het spoor
Herbereken de route , nu zal het waarschijnlijk fout gaan, corrigeer nu de route totdat hij netjes volgens het voorbeeld van het spoor loopt. Stuur nu de gecorrigeerde route naar de gps en kijk of het wel goed gaat.

Als het nu goed gaat is het ok
Als het niet goed gaat moet je iets meer doen, met de route worden ook kaartkenmerken van de punten meegestuurd en die zijn anders op de nieuwe kaart.
Dan moet je dus nadat je het spoor hebt gemaakt de oude route weggooien, en dan met als voorbeeld het spoor een nieuwe route maken en deze oversturen, nu zijn alle kaartpunten van de nieuwe kaart en werkt het.
(je kunt ook elke punt van de oude route een stukje verplaatsen dan worden het nieuwe punten met nieuwe kaarteigenschappen maar dan ook echt elk punt verplaatsen)
"Always Look on the Bright Side of Life"
Avatar gebruiker
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
 
Berichten: 21455
Geregistreerd: 28 jul 2008 15:24
Woonplaats: Eindhoven

Re: routes worden strepen

Berichtdoor tony rave » 31 mei 2019 13:25

vredevrede schreef:.... Al mijn routes op Basecamp blijven prima zoals ze zijn, maar de routes op de Montana veranderen in een willekeur van rechte strepen, dwars over het beeld....
Probeer dit eens;
de oude routes eerst in BaseCamp omzetten naar Directe Routes en die naar het toestel sturen.

Het toestel berekent dan de routes zelf, volgens de momentele instellingen.
Wanneer de routerings instellingen in BaseCamp en toestel zoveel mogelijk gelijk staan kunnen de afwijkingen gering zijn, afhankelijk van hoe strategisch de viapunten geplaatst werden.

Als dit werkt en bevalt kan het veel tijd, nu en bij de volgende kaart-update's, besparen.
Alles wat je tegenkomt is een mogelijkheid om je weg te vinden, vervolgens een GNSS-Navigator met echte knoppen. 60CSx+276Cx+60CSx ► navigatie | MapSource 6.13.7 ► route-creatie | BaseCamp ► databeheer.
Avatar gebruiker
tony rave
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 1540
Geregistreerd: 1 dec 2004 14:33
Woonplaats: N51.350 E5.458

Re: routes worden strepen

Berichtdoor vredevrede » 31 mei 2019 21:39

Beste mensen, bedankt voor jullie tips. Ik weet nu in ieder geval waar het probleem vandaan komt. Voor de oplossing ben ik begonnen met de 1e suggestie van HaWee, namelijk Basecamp op de nieuwe kaart de routes te laten herberekenen en ze daarna naar de Montana te sturen. En dat blijkt te werken. Gelukkig is het dus niet nodig om routes om te zetten naar directe routes of sporen, of om routepunten te gaan verzetten. Scheelt heel veel tijd. Ik zal het alleen (vrees ik) bij iedere kaartupdate opnieuw moeten doen.
vredevrede
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 4 sep 2016 14:49

Re: routes worden strepen

Berichtdoor Tallguy » 1 jun 2019 06:30

vredevrede schreef:Ik zal het alleen (vrees ik) bij iedere kaartupdate opnieuw moeten doen.

Tja, dat is niet minder dan logisch nietwaar?

Zou eventueel wel werken zonder herberekenen bij routes die je hebt overgezet met "Verwijder routepunten van routes bij overdracht naar het toestel" aangevinkt in de instellingen, tenminste, bij mijn Mac en Montana 650 werkt dat wel zo, als ik de route dan op de Montana bekijk, staat er meteen de hele uitgezette route en wordt niets (her)berekend en zo, werkt voor mij nog steeds perfect.

Het is zelfs zo dat de route dan intact is zonder ook maar één kaart aan te hebben staan en dan ook met turn by turn instructies, blijkbaar zit dat allemaal dan in de route "ingebakken".

Gert-Jan.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: routes worden strepen

Berichtdoor JaVaWa » 1 jun 2019 10:58

Het herberekenen van routes waarbij de routepunten verwijderd zijn geeft zelden een bevredigend resultaat. Het toestel zal dan van slechts twee punten gebruik maken: begin- en eindpunt. Bij een rondrit zal er dan niets meer overblijven van het origineel...

De afslaginstructies zitten niet in de route ingebakken, je toestel maakt gewoon gebruik van de uitgeschakelde kaart. Als je de kaart van je toestel zou verwijderen krijg je hetzelfde effect wat vredevrede beschreef.
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: routes worden strepen

Berichtdoor Tallguy » 1 jun 2019 11:17

Net nog even gedaan ter controle, met "Verwijder routepunten van routes bij overdracht naar het toestel" aangevinkt in de instellingen voor de Montana en SD card en versturen maar (maakt ook niet uit of ik naar de Montana of SD kaart verstuur) en voilà, routeren met of zonder actieve kaart met keurig bij elke afslag zelfs uitgesproken welke straat/weg je in/oprijdt.

Overigens nog niet geprobeerd zonder de kaart aan boord waar de route mee gemaakt is, kan ik ook nog wel even proberen, gewoon, omdat het kan.

Maar dat zeg ik al, da's bij mijn combinatie zo, Macbook PRO met macOS Mojave 10.14.5 met Basecamp 4.5.0 (nieuwere versies geven bij mij kleinere en grotere problemen, o.a. met routes op de Montana) en een Montana 650 met firmware 7.60

En ik heb het dan ook niet over herberekenen, het gaat er juist om dat de route die er bij mij opstaat volledig intact is en blijft, mits herberekenen op uit staat en dergelijke.

Als ik van de route af moet door omstandigheden dan rij ik op zicht terug naar de route en kablam, verder rijden met begeleiding, eventueel een heel enkele keer na de route opnieuw op te starten, doe ik al en werkt ook al sinds ik de Montana heb en deze mogelijkheid in Basecamp beschikbaar kwam.

Gert-Jan.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen

Re: routes worden strepen

Berichtdoor JaVaWa » 1 jun 2019 11:26

Tallguy schreef:Overigens nog niet geprobeerd zonder de kaart aan boord waar de route mee gemaakt is, kan ik ook nog wel even proberen, gewoon, omdat het kan.

Probeer maar eens. Het bestand verwijderen hoeft niet, de extensie aanpassen zodat het toestel de kaart niet meer ziet is voldoende. (aanpassen via het infovenster van de Finder, anders krijg je mogelijk een dubbele extensie)
Kijk op http://www.javawa.nl voor software voor Mac OS X en Windows, informatie, tips en poi's

eTrex Legend HCx, Fenix (1), Forerunner 220, GPS 45, GPS 60, Montana 600, nüvi 250, Oregon 550t, Oregon 700, StreetPilot III, Vivoactive 3, zūmo 500
Avatar gebruiker
JaVaWa
WayPoint GPS specialist
WayPoint GPS specialist
 
Berichten: 14512
Geregistreerd: 11 feb 2008 23:46
Woonplaats: Traiectum

Re: routes worden strepen

Berichtdoor Tallguy » 1 jun 2019 15:33

Inderdaad gedaan, extensie gewijzigd, maar geen strepen, wel heel lang rekenen, dan op GA en meteen een foutmelding en uitvallen toestel of een blauw scherm, had ik een tijdje terug ook zomaar, ging ook zomaar weer weg, geen zaken gewijzigd of geladen, ook geen reset gedaan, dus ook niet reproduceerbaar toen, daardoor lastig zoeken wat het kon zijn geweest.

Wellicht dat mijn SD kaart wat labiel aan het worden is, kan best na zo'n tijd, dat daardoor de kaart blijkbaar niet goed leesbaar meer was, maar hoop dat'ie het nog een tijdje blijft doen hahaha.

Gisteren met de Montana 650 van een vriend bezig en zijn SD kaartje was dus overleden, kan dus blijkbaar zomaar gebeuren.

Gert-Jan.
- dēzl™ 560LT - Voor de vrouw met haar auto van A naar B.
- Montana® 650 - In de Land Rover, op de fiets en waar nodig.
- Dakota® 20 - Wandelen.
Tallguy
WayPoint relatie
WayPoint relatie
 
Berichten: 787
Geregistreerd: 18 mei 2004 16:38
Woonplaats: Waddinxveen


Keer terug naar Garmin Montana & Oregon 6x0 serie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten