City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Voor vragen over gebruik van en updates uitvoeren op City Navigator kaarten
Gebruikersavatar
Raoul-BE
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 32
Lid geworden op: 3 feb 2006 14:32
Locatie: Berkel-Enschot

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door Raoul-BE »

Mgent schreef:Proberen met een oudere versie van GE dan weet je het zeker
http://gawisp.com/perry/garmin_uilities/
Dat heb ik ook al geprobeerd, maar dat lost het probleem helaas ook niet op...
--- Raoul uit Berkel-Enschot, Quest 1, DriveLuxe 51 LMTS, GPSMAP66st, MS, BC, OSM, CNv9, City Navigator, TopoActive, Topo NL, Topo BE, JaVaWa ---

Gebruikersavatar
GerJ
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 128
Lid geworden op: 24 mar 2013 20:54
Locatie: Velp Gld

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door GerJ »

Garmin gemaild en ik wacht af. Gelukkig is het na de zomervakantie en niet ervoor.
Laatst gewijzigd door GerJ op 24 sep 2018 20:54, 1 keer totaal gewijzigd.
BMW R1200GSA DOHC, Zumo 390LM, Zumo396LM, Cardo G9 teamset

codo
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 sep 2018 09:21

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door codo »

Zelfde probleem hier maar op een desktop met Windows 7 Home. :cry:
Ook alles gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd, maar blijft onmogelijk een kaart te installeren.
Op mijn Zumo 590 staat hij wel gewoon op.

Meermaals geprobeerd de kaart op mijn PC te installeren me tGE en wat opvalt is dat telkens de gedownloade bestandsgrootte anders is. Welke telkens he zelfde bedroevende resultaat: Een rode balk met errormelding.

Elke hulp is welkom!

Gebruikersavatar
BikePC
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 1128
Lid geworden op: 22 mar 2008 23:12
Locatie: Zoetermeer

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door BikePC »

Op het Garmin forum forums.garmin.com geeft Garmin Express Customer Care aan: This issue has been reported and actively being researched. We will post here when resolved.
Het gaat dus om een inmiddels bij Garmin bekend probleem en hopelijk komen ze snel met een oplossing :roll:
Edge 800 HR+CD / Edge Touring Plus HR / Edge Explore (2018)

codo
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 sep 2018 09:21

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door codo »

Ik heb inmiddels de oplossing gevonden, maar weet niet of dit voor iedereen geldt.
Ik schat in dat de firmwareupdate vis GarminExpress de veroorzaker is geweest.
Maar er zijn in veel dagen zoveel dingen gedaan/gebeurd dat ik dat relaas maar even weg laat.

Voor mij waren de volgende stappen de oplossing:
  • Update GarminExpress naar laatste versie.
    Update BaseCamp naar laatste versie.
    Verwijder devices uit GarminExpress en breng ze opnieuw aan. (dit is dus de oplossende truc geweest!).
    Update de kaarten zowel op je Garmin device als op de computer.
    Ook als het op een van die apparaten eerdere wel gelukt was deze te installeren!
Klaar.

Dan nog een ding wat ik ook had:
Toen ik met BaseCamp een bestaande route naar mijn Garmin exporteerde, was deze volledig veranderd, ipv 165 km 1988 km. :-)
  • Routes allemaal verwijderd uit zowel BaseCamp als Garmin device.
    En vervolgens opnieuw in geladen in Basecamp en daarna weer geexporteerd naar het toestel.
Nu is alles OK.

Suc6.
Laatst gewijzigd door codo op 25 sep 2018 11:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Frank
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 2055
Lid geworden op: 14 mar 2004 23:36
Locatie: Geldrop

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door Frank »

Ik heb ook last van dit probleem.

Verwijderen van alle toestellen uit Garmin Express en daarna weer aanmelden is een goede optie, ga ik vanavond proberen. Dank, cordo!

Update naar de laatste versie van Garmin Express heb ik al gedaan, heeft niet geholpen.
Update van Basecamp lijkt me niet logisch, wil ik ook liever niet ivm de problemen met MapInstall voor OSM kaarten.
Laatst gewijzigd door Frank op 26 sep 2018 07:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Groeten,
Frank

BMW F800GT + Zumo 590 + GPSmap 62s + Edge 820

Gebruikersavatar
Raoul-BE
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 32
Lid geworden op: 3 feb 2006 14:32
Locatie: Berkel-Enschot

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door Raoul-BE »

De suggestie om de toestellen te verwijderen uit GE en weer opnieuw aan te melden werkt helaas ook niet bij mij.

Op het forum bij Garmin (https://forums.garmin.com/forum/garmin- ... n-computer) is inmiddels de aankondiging van Garmin `This issue has been reported and actively being researched. We will post here when resolved`in vette rode letters gezet. Dus wie weet...
--- Raoul uit Berkel-Enschot, Quest 1, DriveLuxe 51 LMTS, GPSMAP66st, MS, BC, OSM, CNv9, City Navigator, TopoActive, Topo NL, Topo BE, JaVaWa ---

ijben
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 sep 2018 19:12

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door ijben »

Bij de laatste update in sept. ging het bij mij ook mis. ik heb nu geen CN kaarten meer

polmcfree
Berichten: 516
Lid geworden op: 4 apr 2007 22:16
Locatie: Opglabbeek (B)

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door polmcfree »

Als je die niet kan dowloaden dan zal je even moeten afwachten op Garmin, zodra het hersteld is zal er wel een seintje gegeven worden
Maar als je kaarten verdwenen zijn,en die stonden niet op de C schijf dan zal je dit draadje moeten volgen want dat is een ander probleem

http://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=109 ... 90#p432265
Pol met BMW 1200 RT +BMW 1150GS en een Zumo XT+ Zumo 595+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
Iedereen zei dat gaat niet.En toen kwam er iemand die dat niet wist,en die deed het gewoon.

polmcfree
Berichten: 516
Lid geworden op: 4 apr 2007 22:16
Locatie: Opglabbeek (B)

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door polmcfree »

Blijkbaar is het opgelost ,heb zojuist de NTU 2019.2 kaart via Garmin Express op mijn PC kunnen laden.
Pol met BMW 1200 RT +BMW 1150GS en een Zumo XT+ Zumo 595+Zumo 390+Tripy 1+tripy 2
ps. schijffouten mag je houden ik ben blij dat ik ze kwijt ben
Iedereen zei dat gaat niet.En toen kwam er iemand die dat niet wist,en die deed het gewoon.

Gebruikersavatar
wpee
Berichten: 457
Lid geworden op: 11 okt 2006 21:34
Locatie: Kessel LB
Contacteer:

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door wpee »

Zonder gekke dingen, express opnieuw gestart en het werkt ineens, schijnbaar een licentie ding of zo?
Ik heb geen andere versies geïnstalleerd, niets verwijdert, oid.
gr. Wim.
Garmin Zumo 350 + Scala Rider Q1

Gebruikersavatar
HaWee
Onafhankelijk GPS-specialist
Onafhankelijk GPS-specialist
Berichten: 21829
Lid geworden op: 28 jul 2008 16:24
Locatie: Eindhoven

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door HaWee »

geen licentie ding, Garmin heeft het probleem opgelost
"Always Look on the Bright Side of Life"

ESH46
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 27
Lid geworden op: 12 apr 2008 21:44
Locatie: Leiden

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door ESH46 »

In de onderstaande verwizing naar een andere draadje over dit onderwerp vind je wat meer achtergronden en inzicht in de werking van Garmin Express, hopelijk alleen vóór herstel van de bug...
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=10 ... 30#p432330

Gebruikersavatar
GerJ
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 128
Lid geworden op: 24 mar 2013 20:54
Locatie: Velp Gld

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door GerJ »

Probleem opgelost: kaart vandaag zonder problemen op de laptop gekregen.
BMW R1200GSA DOHC, Zumo 390LM, Zumo396LM, Cardo G9 teamset

Streek
WayPoint relatie
WayPoint relatie
Berichten: 73
Lid geworden op: 20 feb 2008 21:08

Re: City Navigator Europe 2019.20 NTU wil niet op laptop

Bericht door Streek »

Vandaag geprobeerd om CN 2019.2 ntu te installeren. Zag de kaart niet terug in BC maar wel netjes waar de andere kaarten staan, die ik dus zie in BC. Ben schijnbaar niet de enige met dit probleem maar hoe los ik dit nu op. Wie kan mij helpen?
Alvast bedankt,
Streek

Plaats reactie

Terug naar “City Navigator, LifeTime en OneTime update”